اخبار کلان

۱۳۹۷/۰۴/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۴۹۲۲

هشدار گمرک درباره بیش‌برآورد قیمت کالاهای وارداتی

گمرک ایران در بخشنامه‌یی به مدیران اجرایی هشدار داد نسبت به بیش‌برآورد قیمتی کالاهای وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی دولتی حساس باشند.

در این بخشنامه تاکید شده است پیرو بخشنامه ۴۰۸/۲۴/۱/۹۵/۲۴۲۸۸۹ مورخ ۲۲ اسفند ۹۵ با عنایت به بند ۵ تصویبنامه هیات وزیران به شماره ۴۳۵۳ مورخ ۲۲ فروردین ۹۷ مبنی بر تک‌نرخی شدن ارز و اعمال نرخ ارز به‌طور یکسان برای همه مصارف ارزی براساس هر دلار معادل ۴۲۰۰ تومان مفاد بند یک بخشنامه موصوف کان لم یکن تلقی و کلیه کالاهایی که با رویه بانکی (ارزمبادله‌ای) وارد می‌گردد، به لحاظ بررسی بیش‌بود مورد بررسی دقیق قرار گیرد. به گزارش فارس، بند یک بخشنامه فوق‌الذکر تصریح دارد ارزش اظهاری کالاهای وارده با رویه بانکی (ارز مبادله‌ای) تا سقف ماخذ ۱۵ درصد حقوق ورودی با عنایت به اختلاف نرخ ارز رسمی اعلامی از سوی بانک مرکزی با ارز آزاد (غیررسمی) مستند به ماده ۱۴ قانون امور گمرکی پذیرفته و صرفا در موارد ظن بیش‌بود حسب دستورالعمل پس از ترخیص کالا و اعلام مراتب به بانک عامل مبنی بر عدم تسویه از طریق سامانه جامع گمرکی برای بررسی و اعلام نظر نهایی با دفتر بررسی و تعیین ارزش و تعرفه مکاتبه شود. بر این اساس بیش‌برآورد ارزش کالایی زمانی رخ می‌دهد که ارز به صورت دولتی به کالاها اختصاص یافته و گپ قیمتی با نرخ بازار یا به تعبیری با قیمت غیررسمی دارد. در این حالت برخی واردکنندگان ارزش کالاها را بیش از قیمت واقعی به گمرک اظهار می‌کنند تا کالای کمتری ترخیص کنند و از رانت ارزی آن به نحو احسن بهره‌مند شوند.

این رخداد سال ۹۰ و ۹۱ نیز به دلیل نوسانات ارزی و اختصاص ارز مبادله‌یی به برخی کالاها تجربه شده بود، بنابراین اکنون نیز به علت تامین ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی برای کالاها، شاهد بیش‌برآورد ارزش کالا در گمرک هستیم که در این راستا معاون فنی گمرک نسبت به حساس بودن گمرکات به این موضوع تاکید دارد.

پیش‎بینی افزایش تورم در ماه‎های آینده

مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر تلاش این بانک بر ثبات نرخ تورم، گفت: مجموع شرایط در چند ماه گذشته به‌خصوص نوسانات بازار ارز، احتمالا نرخ تورم را افزایشی خواهد کرد. جعفر مهدی‌زاده درباره ارزیابی خود از ثبات نرخ تورم طی دو سال اخیر اظهار داشت: بررسی تاریخی نرخ تورم حاکی از این است که در چند دهه گذشته نرخ‌های تورم بالا بخشی از اقتصاد کشور بوده و نرخ‌های بیش از 15درصد و دورقمی، موضوعی عادی در اقتصاد کشور است.  وی افزود: اما به‌دنبال سیاست‌گذاری‌های چند سال اخیر توانستیم به توفیق‌های زیادی در خصوص کنترل نرخ تورم دست یابیم و این نرخ در مقطع سال 1395 بعد از گذشت حدود 26 سال تک‌رقمی شد.

مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر ادامه این روند در سال 96 گفت: در طول 4 دهه گذشته در اقتصاد ایران این تجربه که در دو سال پیاپی نرخ تورم تک‌رقمی داشته باشیم، بسیار انگشت‌شمار بوده است.

این مقام مسوول در بانک مرکزی، افزود: به‌تبع این سیاست هم با وجود توفیقاتی که داشته می‌تواند موافق و مخالفانی داشته باشد، همان‌طور که بارها فعالان اقتصادی نسبت به سیاست‌های دولت برای کنترل تورم نقد داشته‌اند.  مهدی‌زاده گفت: اما واقعیت این است که اگر نگاهی به رفتار نرخ تورم در چند سال گذشته داشته باشیم، کنترل تورم از بعد ثبات و آرامش خاطر فعالان اقتصادی می‌تواند موثر باشد تا با جهت‌دهی به فعالیت‌های اقتصادی شرایط بهتر و مطمئن‌تری برای تولید‌کنندگان ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه به‌طور کلی این رویکرد از بعد بخش واقعی اقتصاد، رشد و اثر مثبت بر فعالیت‌های اقتصادی سیاستی مثبت است، امیدوارم در آینده نیز با اتخاذ تصمیم‌های جدید شرایط برای کنترل نرخ تورم فراهم باشد.  مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به اینکه چند درصد احتمال ادامه شرایط فعلی و حفظ نرخ تورم 10درصدی را می‌دهید؟ گفت: نرخ تورم تک‌رقمی در جامعه و افکار عمومی بسیار پررنگ شده زیرا نرخ تورم 9.9 درصد یا 10درصد تفاوت زیادی ندارد و نکته مهم تثبیت نرخ تورم در بلندمدت و جلوگیری از نوسان زیاد این نرخ است.

وی ادامه داد: ثبات تورم نیز موضوع قابل توجهی است و به همین جهت هدف بانک مرکزی مهار نرخ تورم و حفظ در سطوح متناسب با شرایط اقتصادی کشور است.  مهدی‌زاده ادامه داد: با توجه به مجموع شرایطی که در چند ماه گذشته اتفاق افتاده به‌خصوص نوسانات بازار ارز، نمی‌توان انتظار داشت که بر نرخ تورم بی‌تاثیر باشد.  مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: باتوجه به اینکه نرخ ارز تاثیر معناداری بر حوزه‌های مختلف اقتصادی دارد، نرخ تورم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در ماه‌های آینده تا حدودی شاهد افزایش تورم خواهیم بود اما اینکه چه‌میزان افزایش داشته باشد، بستگی به سیاست‌های مکملی که برای کنترل نرخ تورم به‌کار گرفته می‌شود دارد.  وی افزود: اما اگر کماکان بر شیوه‌های انضباط‌گرایانه در حوزه سیاست‌های پولی و مالی تاکید شود، ‌به‌نظر من تورم در سطوح پایین و مناسب حفظ خواهد شد. شنبه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده بر اساس بخشنامه معاون مالیات ارزش افزوده سازمان مالیاتی، روز شنبه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل بهار است.

محمد مسیحی معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان مالیاتی در بخشنامه‌یی اعلام کرد، با توجه به تعطیلی روز جمعه 15 تیر ماه، روز شنبه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مودیان نظام مالیات بر ارزش افزوده سه‌ماهه نخست سال است.

 

ارسال نظر