امضای 8 سند همکاری بین ایران و آذربایجان

۱۳۹۶/۱۲/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۸۷۸۷

 وزیران اقتصاد جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در پایان دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور، 8 سند همکاری امضا کردند که مهم‌ترین آن به سوآپ نفتی و پروژه ریلی رشت-آستارا اختصاص دارد.

به گزارش ایرنا، دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و جمهوری آذربایجان روز سه‌شنبه در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی آغاز شد و امروز با امضای اسناد همکاری به کار خود پایان داد. مسعود کرباسیان پیش از امضای این اسناد گفت: مذاکرات در این دو روز به خوبی پیش رفت و یادداشت تفاهمی در 26 صفحه نهایی شد؛ مذاکرات خوبی درباره معاوضه نفتی (سوآپ) و مسائل بهداشتی انجام شده است.

وی افزود: 8 سند توافق آماده شده که علاوه بر سند کمیسیون مشترک، در سفر آتی رییس‌جمهوری ایران به باکو امضا و مبادله می‌شود.

در ادامه این نشست «شاهین مصطفی اف» وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان ضمن تشکر از مهمان‌نوازی طرف ایرانی گفت: در این سفر دو روزه شاهد بودیم که روسای جمهوری دو کشور خواستار تعمیق روابط با یکدیگر هستند و خوشبختانه در این سفر همه ملاقات انجام شده، سودمند بود و توافقات لازم انجام گرفت البته مسائل استراتژیک نیز جای خود را پیدا می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه اسناد درنظر گرفته شده همزمان با روحانی به آذربایجان محقق می‌شود، گفت: زحمات زیادی برای پروتکل امضا شده کشیدیم و مقرر شد در ماه مه ‌میلادی (خرداد و اردیبهشت) طی مراسم مشترکی اجرایی ‌شود.

محمد خزاعی رییس کل سازمان سرمایه‌گذاری و معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این نشست گفت: راه‌آهن رشت-آستارا و مساله نفت دو حوزه مهم بود که مدت‌ها مورد بحث ایران و جمهوری آذربایجان بود و برای توسعه روابط آنها و منطقه اهمیت زیادی داشت که در این اجلاس به توافق نهایی رسیدیم.

به گفته وی، همچنین همکاری‌های خوبی در رابطه با صنعت خودرو، امور تجاری، فرهنگی و... با توافق کامل میان دو کشور صورت گرفت.

در ادامه نیز سعید محمدزاده مدیرعامل راه‌آهن گفت: توسعه حمل و نقل ریلی برای دو کشور از اهمیت زیادی برخوردار است و کار اجرایی راه‌آهن رشت- آستارا در حال جریان است و در این اجلاس به توافقات زیادی رسیدیم.

امیرحسین زمانی‌نیا معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت نیز در این نشست گفت: درباره همکاری‌های نفتی در دریای خزر دو هیات جلسات متعددی داشتند و رویکرد مثبت و سازنده‌یی در این زمینه وجود داشت.

وی تاکید کرد: اهمیت تفاهم مقدماتی این موضوع به موضوع حاکمیت مربوط می‌شود و این همکاری اقتصادی در غیاب تهدید حدود دریای خزر مهم است.

زمانی‌نیا گفت: تفاهم ما مقدماتی است و امیدواریم در باکو نهایی شود.

طرف‌های آذربایجانی نیز در ادامه این نشست سخنانی را بیان کردند که همه نشان از تعمیق روابط بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان همچنین نبود هیچ محدودیتی برای گسترش روابط، وجود اعتماد متقابل و اراده سیاسی برای کار روی طرح‌های جدی‌تر داشت.

همچنین مقامات جمهوری آذربایجان اعلام کردند که در دو ماه اخیر 700 واگن باری در آستارای جمهوری آذربایجان تخلیه و برای گسترش آن به یک‌هزار واگن در ماه و سپس سه هزار واگن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است.

 

 

ارسال نظر