ترخیص کالاهای تولیدی بدون پرداخت حقوق ورودی

۱۳۹۶/۰۸/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۹۸۹۹

رییس کل گمرک ایران در بخشنامه جدیدی شرایط تشریفات گمرکی برای واحدهای تولیدی معتبر بدون پرداخت حقوق ورودی و با نگهداری بخشی از کالا به‌عنوان وثیقه حقوق ورودی کالاهای ترخیصی را اعلام و اختیارات تشریفات گمرکی این کالاها را به گمرکات اجرایی تفویض کرد.

به گزارش «تعادل»، فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رییس کل گمرک ایران در بخشنامه جدیدی در اجرای قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و حمایت از تولید داخلی، شرایط تشریفات گمرکی برای واحدهای تولیدی معتبر بدون پرداخت حقوق ورودی و با نگهداری بخشی از کالا به‌عنوان وثیقه حقوق ورودی کالاهای ترخیصی را اعلام و اختیارات تشریفات گمرکی این کالاها را به گمرکات اجرایی تفویض کرد.

براساس این بخشنامه در اجرای جزء 2 بند ت ماده 38 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و برای حمایت از تولید داخلی و بهبود فضای کسب و کار و تسهیل در تشریفات گمرکی برای واحدهای تولیدی معتبر با نگهداری بخشی از کالا به‌عنوان وثیقه حقوق ورودی کالاهای ترخیصی به ناظرین گمرکات استان‌ها، مدیران کل گمرکات استان تهران (تهران، غرب، فرودگاه امام‌خمینی)، اصفهان، شیراز، یزد، کرمانشاه، کردستان، کرمان، مازندران، سمنان، البرز، قزوین، زنجان و گلستان تفویض شد.

براساس این بخشنامه تعیین و تشخیص واحدهای تولیدی معتبر و مواد اولیه و قطعات موردنیاز در واحدهای تولیدی براساس پروانه بهره‌برداری مشروط به داشتن حداقل 50 نفر کارگر بیمه شده است و حداکثر مهلت استفاده از این تسهیلات و نگهداری بخشی از کالا به‌عنوان وثیقه حقوق ورودی 3 ماه است، به‌طوری‌که از تاریخ 15/11/96 تجاوز ننماید.

ترخیص درصدی کالا صرفا جهت کالاهای وارداتی توسط واحدهای تولیدی که در خط تولید یا در محصول تولید شده در واحدهای مزبور مورد استفاده قرار می‌گیرد و رأسا توسط واحدهای تولیدی مزبور وارد می‌شوند، تعلق می‌گیرد.

تنظیم اظهارنامه به میزان کل کالا (در صورت بانکی بودن اسناد پس از اخذ کد رهگیری بانک مربوطه و بارگذاری اصل اسناد بانکی) و بدون اخذ حقوق ورودی صورت می‌پذیرد. در صورتی که محموله‌های وارده طی چند بارنامه از نظر ترکیب اقلام، تعداد و ارزش مشابه باشند، گمرک می‌تواند کل کالای یک یا چند محموله را به عنوان وثیقه حقوق ورودی -در صورت تکافوی حقوق ورودی کالاهای ترخیص شده و سایر وجوه متعلقه- در گمرک نگهداری و محموله‌های دیگر را به صورت نسیه ترخیص نماید.

متقاضی نباید در زمره بدهکاران موضوع ماده 7 قانون امور گمرکی باشد. در ترخیص درصدی هر مورد نسبت به ترخیص حداکثر 40درصد از کالا و پروانه ورودی (باتوجه به اینکه در حال حاضر پروانه که تشریفات آن به اتمام نرسیده تلقی و در سامانه تسویه نشده باقی می‌ماند) به مدت حداکثر سه ماه تا تسویه نهایی توسط ذی‌نفع نگهداری می‌گردد.

در صورت عدم ایفای تعهدات در مهلت مقرر گمرک محل، ضمن اجرای مواد 7 و 8 قانون امور گمرکی نسبت به پیگیری در جهت رفع تعهدات تودیع نشده اقدام و مراتب را به گمرک ایران جهت عدم ارائه تسهیلات گمرکی به صاحب کالا اعلام می‌نماید. بدیهی است که بعد از وصول حقوقی ورودی متعلقه اجرای مفاد ماده 7 و 8 متوقف می‌شود.

گمرک مربوطه موظف است آن قسمت از کالاهای نگهداری شده را در موعد مقرر قانونی، متروکه اعلام و در متن اظهارنامه متروکه میزان بدهی صاحب کالا را مورد توجه قرار داده و نسبت به پیگیری اخذ حقوق ورودی کل کالا از سازمان اموال تملیکی تا حصول نتیجه اقدام نماید. هزینه‌های گمرکی و همچنین هزینه‌های متعلقه، عوارض، مالیات ارزش افزوده به کالاهای ترخیص شده و باقی‌مانده کالای نگهداری شده در گمرک برای مدتی که مجوز صادر شده و همچنین جریمه‌های متعلقه موضوع مواد 108 و 109 قانون امور گمرکی باید نقدا پرداخت گردد. بهره‌برداری همزمان از این تسهیلات با تودیع سایر تضامین وجود نداشته لذا امکان استفاده از ضمانتنامه بانکی بعد از مدت استفاده از تسهیلات نسیه جهت ترخیص باقی‌مانده کالا وجود ندارد.

این دستورالعمل شامل کالاهایی چون توتون و تنباکو نمی‌گردد. در گمرکاتی که همجوار مناطق آزاد و ویژه قرار دارند باتوجه به صدور قبض انبار توسط منطقه مراتب نگهداری حداقل 60 درصد کالا به آن منطقه به نحو مقتضی اعلام خواهد شد تا از واگذاری و مرجوع نمودن کالا خودداری و آن گمرک بر نگهداری کالا نظارت کامل اعمال نماید.

 

ارسال نظر