اخبار

۱۳۹۸/۰۴/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۹۱۳۳

کدام یگان سپاه نفتکش انگلیسی را توقیف کرد

انتشار فیلم عملیات توقیف نفتکش انگلیسی «Stena Impero» در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز نشان می‌دهد که این عملیات توسط یگان نیروهای ویژه دریایی سپاه (S.N.S.F) اجرا شده است. به گزارش فارس، انتشار فیلم عملیات توقیف نفتکش انگلیسی «Stena Impero» در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز نشان می‌دهد که این عملیات توسط یگان نیروهای ویژه دریایی سپاه با عنوان  Sepah Navy Special Force که با نام S.N.S.F شناخته می‌شوند، اجرا شده است.

توقیف نفتکش انگلیسی توسط نیروهای ویژه دریایی سپاه در حالی است که به گفته سخنگوی سپاه این نفتکش پس از بی‌توجهی به هشدارها و تذکرات یگان دریایی سپاه و حتی مقاومت و نیز دخالت ناوچه جنگی نیروی دریایی سلطنتی انگلستان و به پرواز در آوردن 2فروند بالگرد و تلاش برای بازداشتن تکاوران دریایی سپاه از اجرای ماموریت خود، با قاطعیت و سرعت عمل نیروهای خودی متوقف و جهت بررسی‌ها و اقدامات لازم قانونی به لنگرگاه ساحلی هدایت شد. یگان نیروهای ویژه دریایی سپاه که در گذشته تحت عنوان گردان‌های تفنگدار در جزایر ابوموسی، تنب کوچک و بزرگ حضور داشت، در سال 1387 توسط سردار شهید محمد ناظری با عنوان رسمی نیروهای ویژه دریایی سپاه در جزیره «فارور» در خلیج فارس تاسیس شد. این یگان بعدها به تیپ ارتقاء یافت و اکنون با عنوان تیپ نیروهای ویژه تکاوری اباعبدالله(ع) نیروی دریایی سپاه در حال انجام ماموریت‌های محوله است. جزیره فارور محل استقرار این تیپ در فاصله 45 کیلومتری از بندرلنگه در غرب استان هرمزگان قرار دارد و به دلیل موقعیت سوق‌الجیشی این جزیره، استقرار یگان نیروهای ویژه دریایی سپاه در آن قدرت انعطاف و تحرک زیادی برای کنترل مبادی ورودی و خروجی خلیج فارس به این یگان خواهد داد. سردار محمد ناظری پایه‌گذار یگان نیروهای ویژه دریایی سپاه در تاریخ 21 اردیبهشت 1395 حین انجام ماموریت در منطقه نازعات نیروی دریایی سپاه به شهادت رسید. اعضای تیپ نیروهای ویژه دریایی سپاه که از میان نیروهای زبده سپاه انتخاب می‌شوند، قابلیت‌های رزمی از جمله دفاع و هجوم از طریق دریا، خشکی و هوا (هلی‌برن) را دارند و انواع دوره‌ها و آموزش‌های غواصی، تیراندازی، تک تیراندازی، بقا و زندگی در شرایط سخت، حفاظت و تسخیر شناور، تصرف ساحل، رهایی گروگان، تخریب، جنگ شهری، هدایت شناور و ... را طی می‌کنند.  از جمله ماموریت‌های این یگان را می‌توان حضور و ایفای نقش در بازپس‌گیری کشتی‌های ایرانی به نام‌های ایران جوان و دیانت در خلیج عدن در سال 1387 نام برد که در هر دو مورد با دخالت نیروهای ویژه دریایی سپاه دزدان دریایی با شکست مواجه شدند. از دیگر ماموریت‌های خبرساز این یگان، می‌توان به دستگیری ملوانان متجاوز امریکایی در دی‌ماه 1394 اشاره کرد که پس از ورود شناورهای امریکایی به آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران، ملوانان و شناورهای امریکایی توسط نیروهای ویژه دریایی سپاه دستگیر و توقیف شدند. فرماندهی تیپ نیروهای ویژه تکاوری اباعبدالله(ع) هم‌اکنون بر عهده دریادار دوم پاسدار صادق عمویی است.

 انگلیس:  امریکا   از اظهارات تحریک‌آمیز  بپرهیزد

روزنامه تلگراف گزارش داد: انگلیس از امریکا خواسته است از اظهارات علنی تحریک‌آمیز درباره توقیف نفتکش انگلیسی توسط ایران اجتناب کند. به گزارش ایرنا، این روزنامه انگلیسی در گزارش روز شنبه آورده است: این درخواست بریتانیا به دلیل آن بوده که این کشور قصد داشته راه‌حل دیپلماتیکی را برای خروج از این بحران پیدا کند. تلگراف نوشت: «دونالد ترامپ» رییس‌جمهوری امریکا بطور قابل توجهی در واکنش فوری به توقیف این نفتکش سکوت کرد و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه امریکا اظهارات چندی بعد از این توقیف نداشت. این گزارش افزود: «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس، جمعه شب با پمپئو در آرژانتین گفت‌وگو کرد و مقام‌های انگلیسی و امریکایی سراسر جمعه شب مذاکره کردند. این رسانه انگلیسی افزود: ترامپ روز پنجشنبه با «بوریس جانسون» نامزد پست نخست‌وزیری انگلیس گفت‌وگو کرده بود هر چند که معلوم نیست که آیا ایران موضوع مذاکره آنها بوده یا نه. روز بعد از آن هنگامی که از ترامپ درباره نفتکش انگلیسی موسوم به «استنا ایمپرو» سوال شد ترامپ از اظهارات جنجال برانگیز همیشگی خود درباره اقدامات ایران خودداری کرد و درمقابل گفت «درباره این خبر شنیده‌ام و با بریتانیا در تماس هستم.» تلگراف نوشت: وقتی از پمپئو در ساعات پایانی روز جمعه در مصاحبه‌ای در آرژانتین درباره ایران سوال شد وی گفت: ما درامریکا هر کاری را انجام می‌دهیم تا در روابط با ایران تنش‌زدایی ایجاد کنیم. این روزنامه انگلیسی افزود: لحن ملایم‌تر مقامات امریکایی با تاکید ترامپ درباره اجازه به «رند پل» سناتور امریکایی برای مذاکره با مقام‌های ایرانی بروز کرد. ترامپ روز جمعه تاکید کرد که رند پل دوست من است و از من خواسته است اگر می‌تواند در مذاکره با مقام‌های ایرانی ورود کند. پاسخ مثبت است. باید دید چه اتفاقی می‌افتد. تلگراف افزود: گفته می‌شود ترامپ در جلسات غیرعلنی به شکل فزاینده در خصوص مسائل مربوط به ایران ناامید شده است. ظاهراً او از بی‌میلی مقام‌های ارشد ایرانی برای ملاقات با او خرسند نیست به ویژه از ماه گذشته که به گفته خودش از یک برنامه‌ریزی برای حمله نظامی به ایران عقب‌نشینی کرد. این رسانه افزود: نشانه‌های این ناامیدی در واکنش روز جمعه او نمایان شد هنگامی که او گفت این اتفاق فقط آنچه را که من درباره ایران می‌گویم ثابت می‌کند. ایران فقط مشکل ایجاد می‌کند.

 

ارسال نظر