نشست لهستان و تقلای امریکا برای خروج از انزوا

۱۳۹۷/۱۰/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۷۹۰۷

امریکا در موضوع تحریم‌های ضد ایرانی دچار انزوا شده، با ایجاد جنگ روانی و اجماع‌سازی علیه جمهوری اسلامی، بازی نافرجامی را آغاز کرده است که پمپئو وزیر خارجه این کشور از آن با عنوان نشست لهستان یاد می‌کند.

به گزارش ایرنا، شبکه فاکس نیوز اخیرا به نقل از مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا گزارش داد که واشنگتن ماه آینده میلادی (فوریه) نشستی با شرکت سران کشورها درباره ایران برگزار می‌کند.

پمپئو با اعلام اینکه این نشست 13 و 14 فوریه در لهستان برگزار می‌شود، گفت که ما ده‌ها کشور را از سراسر دنیا گردهم می‌آوریم. این کشورها بر ثبات در خاورمیانه و صلح و آزادی و امنیت در این منطقه تمرکز خواهند کرد و یکی از عناصر مهم آن، اینکه اطمینان حاصل کنیم ایران نفوذ بی‌ثبات‌کننده‌ای ندارد. وزیر خارجه امریکا اظهار داشت که کشورهایی از آسیا، آفریقا، نیمکره غربی، اروپا و خاورمیانه در این نشست حضور می‌یابند.

انتشار این خبر همزمان با سفر وی به منطقه خاورمیانه آن هم توسط یک شبکه جنگ طلب نشان از بازی جدید ایالات متحده دارد و به نظر می‌رسد جنگ روانی جدیدی از سوی این کشور در جریان است. موضوعی که در دنیای سیاست بازتاب فراوانی داشت و سیاستمداران و نخبگان سیاسی اهداف و دلایل متفاوتی را برای آن تبیین می‌کنند.

سیدمحمد علی حسینی سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با ایرنا درباره برگزاری نشست لهستان اظهار می‌کند که تلاش برای خروج از انزوای سیاسی- بین‌المللی با تمرکز بر ایران هراسی و وارد کردن اتهامات بی‌اساس و فرسوده و تکراری، از جمله اهداف نشست ضد ایرانی در لهستان توسط امریکاست.

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه تلاش برای ایجاد اختلاف در میان اروپاییان و اعمال فشار بر برخی از اعضای اتحادیه اروپا در همراهی بیشتر با اقدامات ضد ایرانی را از دیگر اهداف این نشست عنوان می‌کند.وی در عین حال معتقد است دولتمردان امریکا برای برای فرار از فشارها و مشکلات سرسام آور داخلی خود این نوع موضوعات را دنبا می‌کنند. سفیر پیشین ایران در ایتالیا، استفاده از ابزارهای مختلف دیپلماتیک اعم از رسمی، غیررسمی و دیپلماسی عمومی را از جمله اقدامات برای ناکام گذاردن این نمایش می‌داند و یادآور می‌شود که این نمایش هم مانند اقدامات گذشته امریکا راه به جایی نخواهد برد.حسینی در عین حال تاکید می‌کند ایجاد اجماع‌سازی علیه ایران از عهده و توان امریکا خارج است.«سید محمد مرندی» تحلیلگر مسائل امریکا نیز در تحلیلی متفاوت، هدف واشنگتن از برگزاری نشست لهستان را سرپوش گذاشتن بر معامله قرن عنوان کرد و گفت: این نشست یک اشتباه محاسباتی است که از سوی پمپئو وزیر خارجه امریکا دنبال می‌شود و بیشتر جنبه تبلیغاتی برای دولت ترامپ دارد.

وی معتقد است این نشست یک اشتباه محاسباتی است که از سوی پمپئو وزیر خارجه امریکا دنبال می‌شود و بیشتر جنبه تبلیغاتی برای دولت ترامپ دارد.مرندی درباره چرایی انتخاب لهستان برای برگزاری این نشست می‌گوید که این انتخاب به دلیل نزدیکی این کشور با سیاست‌های امریکا در سال‌های اخیر و تبعیت ورشو از ایالات متحده است.

حشمت‌الله فلاحت پیشه رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایرنا در این ارتباط می‌گوید که امریکایی‌ها تلاش می‌کنند با نشست ضدایرانی لهستان استیلای خود را بر اروپا نشان دهند که این اقدام شکستی برای اروپایی‌ها خواهد بود.

وی یادآور می‌شود که این نوع اقدامات امریکا این کشور را به سمت ناامنی پیش می‌برد بنابراین آنچه برای ایالات متحده اتفاق خواهد افتاد اثر عکس خواهد داشت.رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است غالب سیاست‌های امریکا انفعالی است و اظهار می‌کند که اگرچه واشنگتن تلاش می‌کند هر چند یک بار موضوع ایران را در دنیا مطرح کند اما موضوع نشست لهستان جزئی از یک راهبرد فعال و دایمی برای این کشور نیست.او همچنین گفت که اتحادیه اروپا از مولفه‌های امنیتی از جمله نزدیکی جغرافیای سیاسی با ایران آگاه است و از اروپا انتظار می‌رفت که این موضوع را درک کند.

امریکا که همواره به دنبال غارت منابع کشورهای مسلمان و منطقه خاورمیانه است طی چهار دهه اخیر در برابر سد محکمی به نام جمهوری اسلامی قرار داشته، به همین خاطر تلاش می‌کند بوسیله شیوه‌های مختلف از جمله تحریم، ایجاد جنگ روانی، حمایت از گروه‌های اپوزیسیون و .... این مانع را از پیش روی برداشته یا آن را با خود همراه کند.

ناکامی در وعده‌هایی از جمله «تابستان داغ»، «چهل سالگی انقلاب» یا «تحریم ها» از جمله توهمات عوامفریبانه‌ای است که امریکا در همین راستا و در داخل ایران دنبال می‌کند.به نظر می‌رسد بازسازی روحیه هم پیمانان منطقه‌ای در پی شکست در کشورهای یمن، سوریه، عراق، لبنان و فلسطین از جمله اهداف امریکا برای استفاده از این جنگ روانی است. فرار از مشکلات داخلی و به دنبال آن فرافکنی را نیز می‌توان در این دایره تعریف کرد که دولتمردان واشینگتن آن را پیگیری می‌کنند. اجماع‌سازی علیه جمهوری اسلامی از دیگر اهدافی است که اگرچه با تدبیر دستگاه دیپلماسی تاکنون ناکام مانده است اما به نظر می‌رسد سرخوردگی و شکست امریکا در طرح چنین نقشه‌هایی پایانی ندارد و این‌بار هم این کشور با طرحی جدید تحت عنوان نشست لهستان تلاش می‌کند به مقابله با نظام جمهوری اسلامی بپردازد. موضوعی که نتیجه آن از پیش مشخص است و کسی برای آن فرجامی را تصور نمی‌کند.

 

 

ارسال نظر