اخبار کشاورزی

۱۳۹۷/۰۸/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۳۹۳۸

تحویل شکر به جای پول چغندر به کشاورزان

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: در برخی مواقع کارخانه داران به علت نداشتن نقدینگی پرداخت مبلغ چغندرقند به کشاورزان را به تأخیر می‌اندازند یا به بهره‌بردار پیشنهاد تحویل شکر به جای پول را می‌دهند.

به گزارش ایسنا، سید حسن میرعماد با اشاره به برخی از گلایه‌های کشاورزان مبنی بر اینکه کارخانه داران گاه به جای پول به آنان شکر تحویل می‌دهند و در واقع می‌خواهند مبادله کالا به کالا باشد، افزود: در برخی مواقع کارخانه داران به علت نداشتن نقدینگی پرداخت مبلغ چغندرقند به کشاورزان را به تأخیر می‌اندازند یا به بهره‌بردار پیشنهاد تحویل شکر به جای پول را می‌دهند.

وی با اشاره به برخی از گلایه‌های کشاورزان مبنی بر اینکه کارخانه داران گاه به جای پول به آنان شکر تحویل می‌دهند و در واقع می‌خواهند مبادله کالا به کالا باشد، افزود: سال گذشته تمهیداتی برای رفع مشکل پرداخت پول چغندرکاران اندیشیده شد که امیدواریم امسال نیز این روند ادامه یابد؛ تلاش شد سرمایه در گردش برای کارخانه چغندر قند شاهرود تأمین شود تا کشاورزان برای دریافت پول خود کمتر دچار چالش شوند.

میرعماد با بیان اینکه بخش عمده‌ای از پول چغندرکاران در سال گذشته تسویه شده است گفت: امسال نیز جلسات متعددی برای رفع این مشکل برگزار شده و امیدواریم کارخانه به تعهدات خود عمل کند و بتواند پول چغندر قند کشاورزان را پرداخت کند.

وی درباره خرید محصول چغندرقند از کشاورزان گفت: چغندرقند از طریق کارخانه‌های بخش خصوصی خریداری می‌شود و در استان سمنان نیز یک کارخانه در شهرستان شاهرود چغندر کشاورزان استان را خریداری می‌کند که این کارخانه ظرفیت خرید 100 هزار تن محصول چغندرقند را داشته و مابقی توسط دو کارخانه شیروان و جوین خریداری می‌شود.

او با اشاره به برخی مشکلات پیش آمده در مسیر خرید چغندرقند از کشاورزان در سال گذشته گفت: چون تنها یک کارخانه مسوول خرید محصول چغندرقند استان سمنان است طبیعی است در روند تحویل این محصول به علت تراکم، مشکلاتی به وجود بیاید که این مهم نیازمند برنامه‌ریزی صحیح است. دولت ابتدای امسال نرخ هر کیلو چغندرقند را 312 تومان و 2 ریال مشخص کرده است که از سوی کارخانه داران در قبال تحویل چغندرقند پرداخت می‌شود.

او حیات و ادامه کار چغندرکاران و همچنین کارخانجات فعال در آن حوزه را منوط به تعامل و همکاری این 2 بخش با یکدیگر عنوان کرد و گفت: هر کدام از این 2 بخش نباشد بخش دیگر قطعاً دچار مشکل می‌شود.

انتقاد از تعلل در اعلام قیمت خرید تضمینی گندم

رییس بنیاد توانمند‌سازی گندمکاران گفت: متاسفانه کشاورزان در حال حاضر به دلیل تعلل در اعلام قیمت خرید تضمینی محصول گندم سردرگم و بلا تکلیف هستند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علیقلی ایمانی، ‌افزود: طبق قانون قیمت محصولات مشمول خرید تضمینی باید تا پایان شهریورماه هر سال اعلام شود. وی اظهارداشت: قانون گذار تکلیف همه در خصوص خرید تضمینی محصولات کشاورزی به ویژه گندم را مشخص کرده است. رییس بنیاد توانمند‌سازی گندمکاران گفت: طبق قانون هر سال باید گندم هم افزایش قیمت داشته باشد و هم به موقع نرخ تعیین و اعلام شود. وی افزود: شوربختانه نه نرخ خرید تضمینی این محصول راهبردی افزایش پیدا می‌کند و نه نرخ به موقع اعلام می‌شود. ایمانی در ادامه اظهارداشت: قانون گذار مبنای تعیین قیمت خرید تضمینی گندم را شرایط اقتصادی حاکم بر کشور گذاشته نه نرخ جهانی و نه موقعیت کشاورزان خارج از مرزها!. وی گفت: هر ساله طبق قانون مصوب مجلس دولت موظف به تعیین و اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات استراتژی مانند گندم تا پایان شهریور و مطابق با نرخ تورم است. رییس بنیاد توانمند‌سازی گندمکاران افزود: متاسفانه دولت طی دو سال گذشته نه نرخ خرید تضمینی محصول گندم را افزایش داده و نه به موقع این نرخ را اعلام کرده است. وی در ادامه یادآور شد: قیمت خرید تضمینی گندم هرساله از نرخ تورم عقب می‌افتد و این عقب افتادگی منجر به انباشته زیان کشاورزان و در نهایت تعدادی بیشتری از کشاورزان از چرخه تولید خارج می‌شوند.

مطالبات چایکاران تسویه شد

رییس سازمان چای کشور با اشاره به تسویه مطالبات چایکاران، گفت: تولید برگ سبز چای نسبت به سال گذشته ۳ تا ۴ درصد رشد داشته است. حبیب جهان ساز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برداشت برگ سبز چای ۳۰ مهرماه در کشور به اتمام رسیده است، اظهارداشت: امسال ۱۱۲ هزار و ۷۳۶ تن برگ سبز چای در کشور تولید شده که نسبت به سال گذشته ۳ تا ۴ درصد رشد داشته است.  وی با اشاره به اینکه کل مطالبات چایکاران ۲۲۰ میلیارد تومان بوده است، گفت: دولت سهم خود را بطور کامل پرداخت کرده و کارخانجات نیز ۹۰ درصد سهم شان را پرداخت کرده‌اند و تنها حدود ۱۰ درصد آن باقی مانده، بدین‌ترتیب ۲۱۰ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران به حساب آنان واریز شده است.

رییس سازمان چای کشور افزود: کارخانجات موظف هستند تا ۴۵ روز بعد از پایان برداشت برگ سبز چای، مطالبات چایکاران را به حساب آنان واریز کنند.

 

 

ارسال نظر