اخبار

۱۳۹۷/۰۶/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۹۸۰۰

بخش‌خصوصی توان اداره تعاون روستایی را ندارد

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: واگذاری این سازمان به بخش خصوصی نه تنها مشکلی از دولت حل نمی‌کند بلکه زندگی پنج میلیون خانوار روستایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش سازمان مرکزی تعاون روستایی، در پی قوت گرفتن اجرای مصوبه وزارت اقتصاد و دارایی پیرامون واگذاری سازمان مرکزی تعاون روستایی به بخش خصوصی، حسین شیرزاد، مدیرعامل این سازمان اظهار کرد: سیاست‌های اخیر وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی، سازمان مرکزی تعاون روستایی و شبکه عظیم تعاونی روستایی کشور را دچار سردرگمی و بلاتکلیفی کرده است.

وی افزود: سوال اصلی این است، در شرایط کنونی اقتصاد ملی و حضور بخش خصوصی کم رمق، ناتوان و انبوهی از وظایف حاکمیتی تلنبار شده بر دوش سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور در امر هدایت، نظارت و حمایت از شبکه عظیم تعاونی‌های کشاورزی و روستایی، تنظیم بازار، مباشرت و نقش سازمان به عنوان مجری انواع خریدهای حمایتی، تضمینی و توافقی و هزار و یک مشکلات به‌جای مانده تاریخی در بخش کشاورزی، چگونه و با چه ساز و کاری و با چه اهلیت و سابقه‌ای بخش خصوصی پیدا کنیم تا این وظایف را بر عهده بگیرد؟

معاون وزیر جهاد گفت: در هر حال بر اساس مصوبه وزارت امور اقتصادی و دارایی پیرامون واگذاری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران مقرر شده سازمان مذکور جزو شرکت‌های مشمول واگذاری باشد و تا پایان شهریور ماه آن سال سهام سازمان باید واگذار و وظایف حاکمیتی آن به وزارت متبوع محول شود، اجرای این مصوبه نه تنها مشکل و اخلال در ماموریت‌های ذاتی وزارت متبوع ایجاد می‌کرده؛ بلکه باعث از هم گسیختگی انسجام ۶۰۰۰ تعاونی در سطح کشور و بحران در روند فعالیت‌های آنها و تشدید استهلاک در زیرساخت‌ها و زیربناهای سازمان شده است.

شیرزاد اضافه کرد: به عنوان یک کارشناس بخش کشاورزی اعلام می‌کنم، حذف سازمان مرکزی تعاون روستایی در واقع نه تنها مشکلی از دولت حل نخواهد کرد بلکه مستقیما زندگی پنج میلیون خانوار روستایی عضو تعاونی‌های روستایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، زیر ساخت‌های انباری و ذخیره‌سازی محصولات را با استهلاک شدید مواجه ساخته و اثر منفی در تولیدات بخش کشاورزی خواهد داشت.

 

2 عامل خشک شدن نخلستان‌های خوزستان

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: مسدود شدن ۳۴۰ نهر اصلی و فرعی در کنار اروند کاهش ورودی آب کارون و شور شدن اروند سبب ایجاد خشکسالی نخلستان‌های آبادان و خرمشهر شده است.

مسعود لطیفیان در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به اینکه با توجه به شوری آب و خاک در استان خوزستان به ویژه در شهرهای خرمشهر و آبادان چه کارهایی برای جلوگیری از خشکسالی نخلستان‌ها انجام داده‌اید، گفت: با توجه به وقوع جنگ تحمیلی ۳ میلیون اصله نخل بر اثر جنگ در این استان پیر و فرسوده شده و از بین رفته‌اند و به دلیل آنکه برخی نخلستان‌ها طی این سال‌ها رها شده و به دلیل مسائل نظامی امکان دسترسی به آنها نبود، سبب کاهش عملکرد در هکتار شده است.

وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: ‌نوع غالب خرمایی که در استان خوزستان کشت می‌شود از نوع استعمران است که عملکرد آن معمولا باید ۱۰ تن در هکتار باشد که اکنون به ۵ تن در هکتار کاهش یافته است. مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی کاهش دبی رودخانه کارون و شور شدن آب اروند به ویژه در منطقه بهمنشیر را عاملی برای وارد شدن خسارات زیادی به نخل‌داران منطقه دانست و افزود: از طرف دیگر با توجه به توپوگرافی منطقه؛  نفوذ زیاد آب شور به اراضی سبب افزایش علف هرز به ویژه علف‌نی شده است.

لطیفیان به طرح‌های انجام‌شده در این منطقه برای اصلاح وضعیت نخلستان‌ها اشاره کرد و گفت: در راستای منویات مقام معظم رهبری و احیای اراضی خوزستان و ایلام در قالب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، ۳۵ هزار هکتار از بازسازی نخیلات شهرستان‌های آبادان و خرمشهر در دستورکار قرار گرفت که در سال ۹۶، ۲۸ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی و بازسازی نخلستان‌ها ازجمله توزیع نهال یارانه‌دار و تامین پاجوش به نخل‌داران استان اختصاص یافت.

وی اضافه کرد: همچنین در سال زراعی ۹۷-۹۶ آب‌شویی برای بهسازی وضعیت خاک و از بین بردن شوری در بخش عظیمی از نخیلات آبادان و خرمشهر در مساحتی بالغ بر ۲۵۰۰ هکتار انجام شد. در کنار این موضوع کشت سبزی و صیفی در بین فضای نخیلات که سبب حفظ رطوبت و حاصلخیزی خاک می‌شود در ۲۷۰۰ هکتار از این منطقه انجام شده است.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی همچنین به اختصاص ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی دولت برای اختصاص آب شادگان و جلوگیری از پیامدهای ناشی از خشکی نخلستان‌ها خبر داد و گفت: این رقم در سال جاری اختصاص یافته تا بتوانیم تولید خرما در این استان را که جزو استان‌های مهم تولیدکننده این محصول است   همچنان حفظ کنیم.

 

ارسال نظر