اخبار

۱۳۹۷/۰۳/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۳۳۲۶

اقتصاد همچنان تابع نفت است

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی تهران با اشاره به تاثیر نوسانات قیمت و صادرات نفت بر اقتصاد، رشد یا عدم رشد اقتصادی در ایران را تا حدود بسیار زیادی ناشی از تحولات این حوزه ارزیابی کرد.

وحید شقاقی شهری عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اثرات خروج امریکا از برجام بر میزان رشد اقتصادی اظهار کرد: واقعیت این است که اقتصاد ایران همچنان تابع نفت است.

ما در سال ۱۳۹۱ در ایران رشد اقتصادی منفی 6.8درصدی را تجربه کردیم که در آن سال ارزش افزوده بخش کشاورزی 4.7درصد، بخش صنعت و معدن 2.3درصد، خدمات 1.5درصد و اما ارزش افزوده بخش نفتی ما منفی 36.5درصد بود؛ به همین نسبت ما در سال ۱۳۹۵ که رشد اقتصادی معادل 12.5درصد را داشته‌ایم، ارزش افزوده بخش کشاورزی 4.2درصد، صنعت و معدن 2.2درصد، خدمات 3.6درصد و اما ارزش افزوده بخش نفتی ما حدود 61.6درصد بود. این موضوع نشان می‌دهد که اساسا نفت اثر زیادی بر میزان رشد اقتصادی ایران دارد؛ به‌طوری که حدود 9.8درصد از رشد اقتصادی در کشور ما سهم نفت است.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه رشد اقتصادی در ایران مبتنی بر رشد بخش نفتی بوده است، اظهار کرد: با خروج امریکا از برجام و در حالی که هنوز تحریم‌های سه ماهه علیه ایران شروع نشده است، بسیاری از بنگاه‌های خصوصی خارجی این علامت را دریافت کرده‌اند که برای اینکه در لیست تحریم‌های دلاری امریکا قرار نگیرند باید از ایران خارج شوند و به همین خاطر است که از حدود سه هفته قبل زمزمه‌های خروج شرکت‌های اروپایی مانند پژو و توتال از ایران شروع شده است.

شقاقی با بیان اینکه این اتفاق روی بخشی از سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی در ایران تاثیر منفی می‌گذارد، اظهار کرد: دولت‌های اروپایی هم نمی‌توانند برای شرکت‌های خصوصی تعیین تکلیف کنند؛ چراکه آنها براساس منافع شخصی خود تصمیم می‌گیرند.

او با بیان اینکه بعد از ۱۸۰ روز از خروج امریکا از برجام تحریم‌های نفتی هم علیه ایران اعمال خواهد شد، گفت: تلاش امریکا برای تحقق تحریم‌های نفتی، مسدود کردن مبادلات ایران با شرکای نفتی‌ از جمله چین، کره‌جنوبی و ژاپن است. امریکا می‌خواهد به جای نفت ایران، نفت عربستان‌سعودی و خودش را جایگزین کند که این مساله روی صادرات نفت و مشتقات آن تاثیر منفی گذاشته و در نهایت رشد اقتصادی ما را هم کاهش خواهد داد.

این اقتصاددان با بیان اینکه حدود یک ماه از مهلت ۹۰روزه شروع تحریم‌های امریکایی علیه ایران گذشته است، تصریح کرد: در این مدت قرار است که بیمه، بانک‌ها و بخش فلزات در لیست تحریم‌ها قرار گیرند که این موضوع به شرکت‌های بیمه علامت می‌دهد تا نفت‌کش‌هایی که با ایران کار می‌کنند را بیمه نکنند که همین مساله باعث کاهش صادرات نفت ایران خواهد شد.

شقاقی با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که پیش از این و در سال‌های گذشته مطرح شده بود اظهار کرد: هدف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در واقع خروج از تاثیرات نوسانات نفتی و ایجاد درون‌زایی در اقتصاد کشور بود که متاسفانه پیگیری نشد. ما در درون‌زایی و برون‌گرایی در اقتصاد موفق عمل نکرده‌ایم.

نقل و انتقال املاک به دفترخانه‌ها منتقل می‌شود

قائم‌مقام مجری طرح تحول مالیاتی سازمان امور مالیاتی از منتقل شدن سامانه نقل و انتقال املاک به دفترخانه‌ها خبر داد.

به گزارش «تعادل» به نقل از سازمان امور مالیاتی، محمدابراهیم طریقت معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور مالیاتی و قائم‌مقام مجری طرح تحول مالیاتی با بیان اینکه استقرار طرح جامع مالیاتی باید با جدیت دنبال شود، اظهار داشت: سامانه نقل و انتقال املاک خاصه در شهرهای بزرگ به ویژه در تهران کاملا برون‌سپاری و به دفترخانه‌ها منتقل خواهد شد.

وی به تبیین گام‌های برنامه‌ریزی شده برنامه عملیاتی طرح جامع مالیاتی پرداخت و عنوان کرد: سامانه یکپارچه مالیاتی در تمامی منابع و فرایندها در اداره کل امور مالیاتی جنوب تهران برای دستیابی به تجربه پیاده‌سازی همه‌جانبه سامانه بهره‌برداری می‌شود. همچنین بهره‌برداری از سامانه یکپارچه مالیاتی در ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور در دستور کار است.

قائم‌مقام مجری طرح تحول مالیاتی سازمان امور مالیاتی به برنامه‌های عملیاتی اشاره کرد و گفت: تمامی اظهارنامه‌های مالیاتی عملکرد سال 96 مودیان حقیقی و حقوقی در سامانه یکپارچه مالیاتی بارگذاری می‌شود.

وی افزود: اوراق برگ تشخیص، برگ قطعی و دعوتنامه‌های ارائه اسناد و مدارک در سامانه‌های تک‌منبعی اشخاص حقیقی و حقوقی و سامانه یکپارچه به صورت الکترونیک ابلاغ خواهد شد.

طریقت سیاست‌های سازمان در راستای طرح جامع مالیاتی را برون‌سپاری در حوزه‌های مختلف IT عنوان کرد و گفت: هدف از اجرای سیاست‌ها بهره‌برداری از سامانه یکپارچه مالیاتی در ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور است.

 

ارسال نظر