اخبار

۱۳۹۷/۰۱/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۹۳۷۵

 مشکلات بازار در حوزه تکنولوژی بررسی می‌شود

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: ما باید بتوانیم مشکل بازار در حوزه تکنولوژی را بررسی کنیم تا بتوانیم مسیر را برای ورود استارت‌آپ‌ها تسهیل کنیم. به گزارش مهر، سورنا ستاری در حاشیه بازدید از سیزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۸ در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مسابقات ربوکاپ هر ساله بهتر از سال گذشته برگزار می‌شود و این نشان از رشد تیم‌های شرکت‌کننده در رقابت‌های روباتیکی است. وی با بیان اینکه تیم‌های حاضر در این مسابقات عمدتا با پول شخصی روبات‌های خود را ساخته‌اند، گفت: تزریق فناوری‌های کسب شده در بخش صنعت به کندی صورت می‌گیرد؛ بطوری که کمتر در صنعت می‌بینیم از فناوری‌های داخلی در حوزه روباتیک استفاده می‌شود. ستاری خاطرنشان کرد: باید سیاست‌های ما در استفاده از فناوری در بخش صنعت تغییر کند تا بتوانیم از پتانسیل‌هایمان که همان نیروهای انسانی و جوانان هستند، بهره ببریم و ضروری است که از آنها حمایت کنیم. به گفته وی، ما از لحاظ نیروی انسانی و سطح تکنولوژی وضعیت خوبی داریم، اما مشکل ما تجاری‌سازی است که باید در این زمینه فرهنگ‌سازی شود؛ در واقع عدم داشتن چنین فرهنگی منجر به به‌وجود آمدن مشکل تجاری‌سازی شده است. معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با تاکید بر تغییر دیدگاه در حوزه روباتیک گفت: توسعه روباتیک منجر به ورود نیروهای انسانی و محصولاتشان به بخش‌های صنعتی خواهد شد؛ در این راستا باید به این موضوع توجه ویژه‌یی داشته باشیم. وی با بیان اینکه تا دو ماه آینده دو یونیفرم در حوزه ICT خواهیم داشت، افزود: دو شرکت بزرگی که بر پایه دانش فعالیت می‌کنند، ارزش آنها یک‌میلیارد دلار است و این شرکت‌ها طی یکی، دو سال اخیر ایجاد شده‌اند. این شرکت‌ها توانسته‌اند بازار خوبی در حوزه تکنولوژی ایجاد کنند. ستاری عنوان کرد: ضروری است که مشکل بازار در حوزه تکنولوژی را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم زمینه را برای ورود استارت‌آپ‌ها به وجود آوریم.

 چگونگی دریافت مجوز برای کسب و کار اینترنتی

برای تامین حقوق مطرح شده و ساماندهی کسب و کارهای مجازی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به اعطای نماد به کسب و کارهای اینترنتی اقدام کرده که هویت مالک و محل فعالیت آنها احراز شده است. به گزارش ایسنا، حجم اقدامات انجام شده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت‌های یازدهم و دوازدهم به اندازه‌یی بوده که حالا دیگر تقریبا کسی نمی‌تواند بگوید که در انجام کسب و کارهای اینترنتی یا اساسا در ارتباط با اینترنت مشکل زیرساختی دارد. هرچند هنوز به لحاظ تعرفه‌یی مباحثی وجود دارد اما از حق نمی‌توان گذشت که همین اقدامات زیرساختی وزارتخانه ارتباطات در دولت‌های یازدهم و دوازدهم حالا باعث شد تا حجم عظیمی از کسب‌وکارهای اینترنتی که اصطلاحا استارت‌آپ یا کسب‌وکارهای نوپا هم نامیده می‌شوند بر بستر اینترنت ایجاد شوند. اما پاسخ به این نکته هم ضروری است که تکلیف مجوز کسب و کارهای مجازی چگونه مشخص می‌شود؟ کسب و کارهای دارای نماد ملزم به رعایت مقررات مندرج در نماد هستند و مدارکی مورد نیاز برای دریافت پروانه کسب داشته باشند، عبارتند از: ۱- ارائه نشانی دفتر کار یا اقامتگاه قانونی متقاضی. ۲- گواهی صلاحیت شخصی از نیروی انتظامی.

۳- گواهی اداره امور مالیاتی ذی‌ربط مبنی‌بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده. ۴- گواهی گذراندن دوره‌های آموزشی احکام تجارت و کسب وکار. ۵- تاییدیه ویژگی‌های تخصصی کسب و کار مجازی توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی. ۶- تصویر کارت ملی برای اشخاص حقیقی و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی یا گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی. ۷- تصویر کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دایم یا پزشکی برای آقایان کمتر از پنجاه سال سن یا گواهی اشتغال به تحصیل. ۸- پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک تحصیلی دانشگاهی مرتبط، یا معرفی یک نفر واجد شرایط مذکور برای صنوف. ۹- مصوبه هیات‌مدیره برای صدور پروانه کسب به نام مدیرعامل یا یکی از صاحبان امضاء مطابق اساسنامه و آخرین آگهی روزنامه رسمی ثبت شرکت برای اشخاص حقوقی. در این باره رسول سراییان معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر ضرورت ایجاد تسهیل‌گری در حوزه کسب‌وکارهای نوپا، اساسی‌ترین کمکی که کسب و کارهای نوپا نیاز دارند را این دانست که ما مانع از کار آنها نشویم و درواقع نقش تسهیل‌گری را برای آنها داشته باشیم. در همین راستا و به گفته او در وزارت ارتباطات و همچنین در سازمان فناوری اطلاعات یک مرکز تسهیل‌گری ایجاد شده است که در آنجا نقشه کمک به استارت‌آپ‌ها، ارتباطات و شبکه‌یی کردن آنها طراحی شده و جزو اولویت‌های این وزارتخانه است. به گفته رییس سازمان فناوری اطلاعات، وزارت ارتباطات در راستای نقش تسهیل‌گری خود اگر نیاز باشد، مصوباتی را از مجلس بگذراند یا اقداماتی دیگر را انجام خواهد داد.

 واکنش به شبهات پیام‌رسان‌های داخلی

مرکز ملی فضای مجازی در پاسخ به شبهات پیام رسان‌های داخلی کشور اطلاعیه‌یی صادر کرد. به گزارش مرکز ملی فضای مجازی، روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی کشور درخصوص شبهات امنیتی و حفاظتی برخی پیام‌رسان‌های داخلی در کشور در روزهای اخیر اعلام کرد که باگ‌های برخی اپلیکیشن‌های مشابه خارجی که در روزهای اخیر به آنها اشاره شده، احتمال لو رفتن اطلاعات شخصی کاربران در این اپ‌ها و ایرادهایی که درباره ‌پیام‌رسان‌های بومی در روزهای اخیر مطرح شده، به دلیل ویژگی و پیچیدگی اینگونه نرم‌افزارها، وجود این اشکال‌ها در ابتدای کار طبیعی است و انعکاس غیرمغرضانه‌ آن توسط متخصصان و کاربران، کاری شایسته و موجب بهبود پیام‌رسان‌های بومی خواهد شد. مرکز ملی فضای مجازی از طریق تشکیل یک کارگروه کارشناسی از دستگاه‌های ذی‌ربط و پیام‌رسان‌های بومی، درصدد رفع این اشکال‌هاست و به مردم اطمینان می‌دهد که نهایت تلاش خود را در حفاظت از حریم خصوصی ملت ایران در فضای مجازی به عمل خواهد آورد.

 

ارسال نظر