ارتباطات

۱۳۹۶/۱۰/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۴۷۷۸

راه‌اندازی سامانه اظهار گمرکی گوشی مسافران

هر نفر در سال مجاز به وارد کردن مسافری یک عدد گوشی است که برای تسهیل کار، سامانه اظهارنامه گمرکی ویژه گوشی‌ مسافری را‌ه‌اندازی شد. اما این سیستم برای دورزدن رجیستری به کار نمی‌آید زیرا اگر مسافری بودن اثبات نشود حق گمرکی پرداختی پس داده نمی‌شود.

به گزارش فارس، حسین فلاح‌جوشقانی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اوایل دی ماه از پیشنهاد اعمال تغییراتی در فرآیند ثبت گوشی مسافری در گمرک برای بهبود روند فعلی، خبر داده و گفته بود: سامانه‌یی توسط گمرک طراحی خواهد شد و به مسافران مهلتی حدود 10 روز تا دو هفته برای ثبت گوشی داده می‌شود تا مسافران به محض ورود به کشور نیازمند ثبت گوشی نباشند. اخیرا نیز حمیدرضا دهقانی‌نیا مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در یک نشست خبری اعلام کرد: با هماهنگی گمرک جمهوری اسلامی ایران مقرر شد فرصتی برای ثبت گوشی مسافران در نظر گرفته شود تا مسافرانی که به هر دلیل به هنگام ورود به کشور گوشی خود را ثبت نکرده‌اند، به شرطی که کمتر از 7 روز از زمان وارد شدنشان به کشور گذشته باشد، بتوانند در سامانه گمرک گوشی‌ خود را ثبت کنند.

اکنون در تازه‌ترین اطلاع‌رسانی رسمی کمیته اجرای رجیستری گوشی موبایل، خبر راه‌اندازی سامانه اظهارنامه گمرکی (تلفن همراه) برای ثبت شناسه بین‌المللی گوشی تلفن همراه اعلام شد.

بنابراعلام رسمی این کمیته، مسافرانی که به هر دلیلی در هنگام ورود به کشور، موفق به اظهار تلفن همراه خود و پرداخت حقوق گمرکی آن نشده‌اند، از این پس می‌توانند با مراجعه به این سامانه گمرک، حقوق گمرکی تلفن همراه را پرداخت و شناسه گوشی را ثبت کنند. بنابر تصمیمی که توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران گرفته شده است، مسافران فقط تا 30 روز پس از ورود به کشور مهلت دارند تا از طریق این سامانه تلفن همراه خود را ثبت کنند و درصورت اتمام این مهلت، گمرک وظیفه‌یی در قبال ثبت شناسه تلفن همراه شخص مسافر نخواهد داشت. افرادی که از طریق این سامانه اقدام به پرداخت حقوق گمرکی و ثبت تلفن همراه خود می‌کنند، لازم است کد پیگیری و شناسه پرداخت را تا حصول اطمینان از ثبت تلفن همراه، نزد خود نگه دارند. پس از درخواست ثبت شناسه تلفن همراه در این سامانه، گمرک جمهوری اسلامی ایران صحت اطلاعات وارد شده را بررسی می‌کند و در صورت تایید، این اطلاعات را برای سامانه همتا ارسال می‌کند. متقاضیان باید دقت کنند که در صورت نادرست بودن اطلاعات وارد شده، نه تنها شناسه تلفن همراه ثبت نمی‌شود، بلکه وجه پرداختی نیز تحت هیچ شرایطی به فرد مسترد نمی‌شود. لذا تنها افرادی که تلفن همراه خود را «به صورت مسافری» وارد کشور کرده‌اند، از این طریق اقدام کنند. در تاکید اختصاص سامانه اظهارنامه گمرکی تلفن همراه به گوشی‌های مسافری، پیش از این دهقانی‌نیا نیز به سوء‌استفاده‌کنندگان احتمالی هشدار داده بود که راه‌اندازی این سامانه به معنی امکان ثبت کردن قانونی گوشی‌های قاچاق و غیرقانونی نخواهد بود و قاچاقچیان امیدوار به دور زدن قانون از این مسیر ایجاد نشوند. زیرا در این سامانه تمامی شرایط مسافر بودن واردکننده در بازه زمانی اعلام شده از جمله زمان ورود به کشور و پرواز به دقت بررسی می‌شود. کمیته همچنین یادآور شده که انتقال اطلاعات از سامانه گمرک به سامانه همتا ممکن است اندکی زمان‌بر باشد و تلفن همراه به محض پرداخت حقوق گمرکی، در سامانه همتا ثبت نخواهد شد.

معرفی هیات‌مدیره و مدیرعامل مخابرات ایران

پس از امضای احکام اعضای هیات‌مدیره‌ شرکت مخابرات ایران و انتخاب رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل این شرکت، در نهایت تیم مدیریتی چهارمین شرکت بزرگ حاضر در تالار بورس انتخاب شدند. به گزارش ایسنا، طی احکام جداگانه‌یی از سوی صاحبان سهام شرکت مخابرات ایران، اعضای جدید هیات‌مدیره‌ شرکت مخابرات ایران معرفی شدند.

مهدی صفری، حمیدرضا رفیعی و شهسواری به نمایندگی از شرکت توسعه‌ اعتماد مبین و ساسان جباری ایزدی و ابراهیم یافتیان به نمایندگی از دولت به عضویت هیات‌مدیره‌ شرکت مخابرات ایران درآمدند. در همین حال، صفری به عنوان رییس هیات‌مدیره و صدری نیز به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران انتخاب شدند.

تصمیمی برای رفع فیلتر تلگرام گرفته نشده

نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: نسبت به همکاری مدیرعامل تلگرام با ایران یا تعهد مسوولان برای رفع فیلتر این پیام‌رسان اطلاعی ندارم چرا که در جلسات برگزار شده این مساله مطرح نشده است.

کمال دهقانی فیروزآبادی، نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با ایلنا درباره پیگیری رفع فیلتر از تلگرام در کمیسون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: مباحث مختلفی درباره حوادث اخیر کشور با دستور رییس مجلس در دستور کار کمیسون امنیت ملی و سیاست خارجی قرار گرفته است؛ در این زمینه 3 جلسه تاکنون برگزار شده و قرار است تا همه ابعاد مسائل از جمله موضوع فضای مجازی با بررسی سیاست‌هایی که دولت در این زمینه داشته است و همچنین بررسی و دریافت نظرات دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی تا دو یا سه روز آینده پیگیری شود. فیروزآبادی با اشاره به ادعای رفع فیلتر تلگرام تاکید کرد: در زمینه فضای مجازی و رفع فیلتر تلگرام به صورت خاص جلسه‌یی برگزار نشده و هنوز هیچ گونه تصمیم‌گیری برای رفع فیلتر پیام رسان تلگرام انجام نشده است و نسبت به ادعای مطرح شده بی‌اطلاع هستم و در هیچ جلسه‌یی این موضوع مطرح نشده است. در حال حاضر مساله مشخص این است که برای برقراری نظم و امنیت محدودیت‌هایی در فضای مجازی از جمله تلگرام ایجاد شده است چرا که امنیت مهم‌ترین مساله است و اگر امنیت نباشد هیچ فعالیتی در جامعه شکل نمی‌گیرد.

 

ارسال نظر