ریشه‌‌کن کردن فقر مطلق و رونق اقتصادی

۱۳۹۶/۰۹/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۱۹۵۹

ادامه از صفحه 8

روحانی در ادامه در پاسخ به اینکه ما در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی روند رو به رشد داریم اما با نقطه مطلوب و با نیازهایمان فاصله زیاد داریم و این موضوع می‌طلبد که دولت محترم اقدامات خاص و ویژه‌ هم انجام دهد از جمله اینکه موقعیت ایران موقعیت فوق‌العاده در منطقه است برای اینکه هاب منطقه‌یی باشد در زمینه‌های مختلف از جمله حمل و نقل و ترانزیت که می‌تواند میلیاردها دلار درآمد خوب داشته باشد. یا کسب وکار و فناوری‌های نو یا استارت‌آپ‌ها.

در حوزه‌های ویژه نظیر این موارد آیا دولت برنامه‌هایی دارد که از مسیرهای میانبر و پرمنفعت شاخص‌ها را جلوتر ببرد، گفت: جایگاه جغرافیایی ایران اقتضا می‌کند که از ظرفیت ترانزیت به معنی عام کلمه بهتر استفاده کنیم الان نسبت به گذشته، رفت و آمد و پروازهای خارجی از روی فضای ایران خیلی بیشتر شده است که یک مقدار از آن مربوط به حوادث اوکراین و قطر است.

امروز در مجموع، ایران یک مسیر اصلی برای رفت و آمد هواپیماها از شرق به غرب و بالعکس و از شمال به جنوب است.  روحانی با بیان اینکه امروز در زمینه انرژی هم سوآپ گازی داریم و هم نفتی خاطرنشان کرد: امروز از شمال کشور نفت و گاز می‌گیریم و در جنوب نفت را تحویل مشتری می‌دهیم که خود این ترانزیت می‌تواند بسیار مفید و موثر باشد. ترانزیت شمال- جنوب برای کشور ما بسیار اهمیت دارد که قدم‌های خوبی برداشته شده است. مذاکرات سه جانبه ما بین ایران، آذربایجان و روسیه، عمدتا در زمینه ترانزیت است. مذاکرات بین ایران، هند و افغانستان و اخیرا ایران، افغانستان، ازبکستان برای ترانزیت است.  رییس‌جمهور با اشاره به سرمایه‌گذاری گسترده در زمینه بندرگاه‌ها اظهار کرد: بیش از یک میلیارد دلار در دولت یازدهم در بندر شهید بهشتی در چابهار سرمایه‌گذاری کردیم و در هفته آینده یک افتتاح مهم در چابهار خواهیم داشت. در واقع ظرفیت بندر چابهار به  8.5 میلیون تن در سال می‌رسد البته در فازهای بعدی به ۸۵ میلیون تن باید برسد. الان کشورهای فراوانی هستند که حاضرند در چابهار سرمایه‌گذاری کنند. مساله اتصال راه‌آهن چابهار به زاهدان و به راه‌آهن سراسری مطرح است که این کار در دولت یازدهم شروع شده و ادامه دارد و حدود ۲۵درصد این کار انجام شده و جزو طرح‌هایی است که ان‌شاء‌الله در دولت دوازدهم به پایان خواهد رسید.  رییس‌جمهور گفت: در مسیر ترانزیت قزوین، رشت و آستارا، ما بخشی از مسیر را نهایی کردیم. راه‌آهن قزوین به رشت تا پایان امسال، طبق برنامه باید افتتاح شود. برای طراحی رشت به آستارا، نیمی از سرمایه‌گذاری را ما داریم انجام می‌دهیم. یک میلیارد دلار هزینه این راه‌آهن است. نصف را ما انجام می‌دهیم و ۵۰۰ میلیون دلار آذربایجان در اینجا سرمایه‌گذاری می‌کند و این طرح به زودی نهایی می‌شود. همه کارهایش تقریبا انجام گرفته و مراحل نهایی‌اش را طی می‌کند.

روحانی افزود: بحث این است که بخشی از محموله‌های هند به روسیه و اروپای شمالی از طریق بندرعباس و همین راه‌آهن حمل شود. یعنی از بندرعباس حمل کنیم به رشت و از آنجا به آستارا و به راه‌آهن سراسری. این راه‌آهن بعدا به دریای سیاه هم متصل خواهد شد بنابراین ایران به معنی واقعی کلمه هاب منطقه‌یی است.  رییس‌جمهور اظهار کرد: در زمینه انرژی برق درحال حاضر تبادل انرژی برق با اکثر کشورهای همسایه‌مان داریم. به ترکمنستان، ترکیه و عراق برق ما ترانزیت می‌شود. طرح بزرگی با پاکستان می‌خواهیم برای ترانزیت برق و گاز اجرا کنیم. در زمینه اینترنت نیز همین‌طور است، ایران مسیر عبور اینترنت است و در همین ماه‌های اخیر ۳۰۰گیگ اضافه شده برای عبور ترانزیتی بحث فضای مجازی. در سایر زمینه‌ها نیز ایران این جایگاه را دارد. در زمینه راه‌آهن این طور است که راه‌آهن ما به همه کشورهای همسایه متصل خواهد شد. ازبکستان می‌خواهد راه‌آهنی را از طریق افغانستان به راه‌آهن ایران متصل کند. از سوی دیگر راه آهن ما از طریق خواف به مرز افغانستان رسیده است و از آن طرف می‌خواهیم آن را به عراق متصل کنیم.

روحانی ادامه داد: اتصال راه آهن هم از جنوب و هم از غرب جزو طرح‌های دولت دوازدهم است. احداث یک راه‌آهن جدید بین ایران و ترکیه غیر از مسیری که داریم که از وان عبور می‌کند درحال بحث و مذاکره است بنابراین یکی از ظرفیت‌های مهم ما برای رشد اقتصادی و تولید و اشتغال، بحث جایگاه ترانزیتی در بخش‌های مختلف است.  رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره کسب وکارهای مبتنی بر فناوری‌های نوین آی‌سی‌تی و آی‌تی تصریح کرد: در زمینه فناوری‌های نو، معاونت فناوری ریاست‌جمهوری قدم‌های بسیار خوبی برداشته است. با وام‌هایی که صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌ها می‌دهد، کارآفرینان بسیاری که از خارج دارند جذب می‌شوند، همانی که قبلا به عنوان مهاجرت مغزها در ایران مطرح بود و افراد با استعدادی به خارج رفته بودند، الان سالانه حدود ۳۰۰ شخصیت علمی و کارآفرین دارد از کشورهای مختلف به کشورمان می‌آید. خیلی از اینها در ایران سرمایه‌گذاری کردند.

 

ارسال نظر