تدوین نسخه جدید بانکداری بدون ربا

۱۳۹۶/۰۷/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۷۵۸۷

علیرضا لگزایی کارشناس بانکی، با تاکید بر لزوم اصلاح قوانین و تنظیم نسخه‌های جدید قانون بانکی بدون ربا، بیان داشت: قانون باید نیازهای متنوع مشتریان را شامل شود.

وی در گفت‌وگو با ایبِنا، در خصوص وضعیت اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا در شبکه بانکی کشور و همچنین نقاط قوت و ضعف آن، گفت: قانون عملیات بانکی بدون ربا در اجرا دارای نقاط ضعف جدی بوده و این روند در ۳ دهه گذشته و از زمان تصویب آن وجود داشته است. وی اظهارداشت: در عین حال، نقاط قوت فراوانی نیز در قانون بوده و توسط بانک‌ها اجرایی شده است. با این وجود، یکی از نقاط ضعف این قانون را باید کمرنگ بودن ملاحظات عوامل موثر در صنعت بانکداری و اقتصاد و بازیگرانی که در نظام اقتصادی کشور فعال هستند، دانست. لگزایی ادامه داد: قانون عملیات بانکداری بدون ربا در بخش‌هایی بسیار

آرمان‌گرایانه دیده شده، در حالی که ما در محیط واقعی و به عنوان نمونه در بخش تسهیلات، با مشتریانی مواجه هستیم که موارد متنوعی را مطرح می‌کنند اما ما ابزارها و قابلیت‌هایی که بتواند عینا آن نیازها را برآورده کند در قانون نداریم. وی تاکید کرد: به دلیل وجود این نقص قانونی، نظام بانکی ناگزیر شده نیازهای مردم، مشتریان و کارآفرینان را اصلاح کند که بتواند متناسب با چارچوب‌های قانونی در ارائه تسهیلات عمل نماید.

قائم‌مقام بانک ملت افزود: کارشناسان و علما نیز نسبت به کارایی قانون عملیات بانکی بدون ربا نقدهای جدی دارند. با این وجود، در اصالت، مشروعیت و همچنین کفایت ابعاد فقهی، شرعی و قانونی عملیات بانکی بدون ربا در سیستم بانکی کشور اتفاق نظر وجود دارد. به گفته لگزایی، چیزی که مستلزم اصلاح و بهبود است اینکه ما در تنظیم نسخه‌های جدید قانون بانکداری بدون ربا به متنوع‌سازی ابزارها و قابلیت‌ها در عملیات بانکی برای پاسخگویی به نیازهای متنوع مشتریان نظام بانکی برسیم.

 

 

ارسال نظر