انتقال بنزین ستاره خلیج فارس با خط لوله مستقیم به تهران

۱۳۹۸/۰۶/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۲۱۰۰

شانا| دو خط لوله مهم انتقال فرآورده نایین - کاشان - ری و شازند - ری به‌منظور انتقال فرآورده‌های تولیدی در جنوب کشور به مرکز و شمال به بهره‌برداری رسیدند.

مجتبی بشارتیان، مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران دیروز در نشستی با نمایندگان رسانه‌های خبری ضمن اعلام این خبر گفت: این دو خط لوله مهم در حوزه خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران عملیاتی شده است و پس از این، انتقال نفت و فرآورده‌های تولیدی در جنوب کشور تسهیل می‌شود. وی با اشاره به اینکه خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران به عنوان شاهراهی حیاتی، ‌نفت خام و فرآورده‌های تولیدی در جنوب را به نیمه شمالی کشور انتقال می‌دهد، افزود: این منطقه ۱۶ خط خروجی و ۸ خط ورودی دارد و بزرگ‌ترین ترمینال نفتی کشور و منطقه به شمار می‌آید و از چهار ماه گذشته خط لوله نایین - کاشان - ری نیز به‌طور کامل توسط این منطقه عملیاتی شده است.

سیدحسن میرسلطانی، مجری پروژه احداث خط لوله نایین - کاشان - ری نیز در این آیین درباره ویژگی‌های این خط گفت: فاز نخست این خط لوله با ظرفیت انتقال روزانه ۱۸۰ هزار بشکه فرآورده نفتی (معادل ۲۷.۵ میلیون لیتر) در سال ۹۷ راه‌اندازی و تحویل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران شده بود و هم‌اکنون با راه‌اندازی فاز دوم، ظرفیت انتقال این خط به روزانه ۲۰۵ هزار بشکه (معادل ۳۰ میلیون لیتر) افزایش یافته است. وی با اشاره به انتقال روزانه ۳۰ میلیون لیتر بنزین یورو تولیدی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مرکز کشور با این خط لوله گفت: این پروژه که شامل یک خط لوله ۲۰ اینچ به طول ۴۲۰ کیلومتر، دو تلمبه‌خانه در نایین و کاشان و یک ترمینال نفتی در منطقه ری است، به دنبال افزایش ظرفیت تولیدی در پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس و با هدف رفع تنگناهای انتقال بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس طراحی و راه‌اندازی شده است. میرسلطانی افزود: مجری این پروژه شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران بوده و عملیات اجرایی آن از سال ۹۲ آغاز شده و فاز یک آن (شامل احداث خط لوله و بهره‌برداری) در سال ۹۷ ‌به اتمام رسیده است. مجری پروژه احداث خط لوله نایین - کاشان - ری تاکید کرد: سرمایه‌گذاری ریالی و ارزی انجام شده برای این پروژه در مجموع ۶۰۶ میلیارد تومان برآورد شده که از محل اعتبارات داخلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تامین شده است. وی تامین بیش از ۸۰ درصد از تجهیزات موردنیاز این پروژه از منابع داخلی، به کارگیری ۵۰ هزار تن لوله‌ در پروژه، استفاده از قطعات جدید در باز و بست شیرهای خط لوله، استفاده از سامانه‌های کنترل و پمپ‌های داخلی و نیز پوشش‌های جدید دوستدار محیط زیست SPV (پوشش سخت) که عمر مفیدی خط را نیز افزایش می‌دهد را از جمله ویژگی‌های این پروژه برشمرد. محمد سکاکی، مجری طرح احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی ری – کن نیز در این نشست با اعلام خبر بهره‌برداری کامل از این خط توسط شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران گفت: فاز نخست این پروژه شامل خط لوله ۲۶ اینچ آبادان - اهواز به طول ۱۳۵ کیلومتر با ظرفیت انتقال ۲۰۰ هزار بشکه در روز پیش از این راه‌اندازی شده بود و فاز دوم این پروژه نیز شامل خط لوله ۲۶ اینچ شازند - ری به طول ۲۹۱ کیلومتر با ظرفیت انتقال ۳۵۳ هزار بشکه در روز به بهره‌برداری رسیده است. وی کل سرمایه‌گذاری انجام شده برای احداث این پروژه را حدود ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: فاز نخست این طرح پایان سال ۹۲ تکمیل و تحویل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران شد. سکاکی تاکید کرد: خط لوله آبادان - اهواز انتقال فرآورده‌های تولیدی در پالایشگاه آبادان به مرکز کشور و خط لوله شازند - ری انتقال فرآورده‌های تولیدی در پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند به مرکز کشور را به‌عهده دارد. شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با دارا بودن ۱۲ منطقه و بیش از ۱۴ هزار کیلومتر خط لوله (شامل بیش از ۵ هزار کیلومتر خط لوله نفت خام و حدود ۹ هزار کیلومتر خط لوله انتقال فرآورده) عملیات انتقال سالانه بیش از ۱۲۳ میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده در کشور را از میدان‌های نفتی به پالایشگاه‌های کشور و پس از آن به مبادی مصرف به انجام می‌رساند.

 

ارسال نظر