ثبات بازار نفت در سایه نگرانی اقتصادی جهان

۱۳۹۸/۰۳/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۶۲۷۹

گروه انرژی|

نفت در روز سه‌شنبه روی قیمت بالاتر از 62 دلار در هر بشکه ثابت ماند، زیرا اطمینان حاصل کردن بازار از اینکه اوپک و متحدانش توافق کاهش تولید نفت را تمدید خواهند کرد، نگرانی‌ها درباره کاهش رشد اقتصادی و به تبع کاهش تقاضای نفت افزایش یافتند.

روسیه روز دوشنبه اعلام کرد، ممکن است از تمدید توافق کاهش تولید که از ماه ژانویه 2019 اجرای آن آغاز شده موافقت کند. همچنین چین قوانین تأمین مالی خود را به منظور متوقف کردن رکود اقتصادی آسان‌تر کرده است. این عوامل کمی به بالا رفتن قیمت نفت کمک کردند.

قیمت هر بشکه نفت برنت دیروز با 16 سنت معادل 0.26 درصد افزایش به 62 دلار و 45 سنت رسید. قیمت نفت خام امریکا نیز با 32 سنت معادل 0.6 درصد افزایش به 53 دلار و 58 سنت رسید.تاماس وارگا از کارگزاری نفتی «پی‌وی‌ام» با اشاره به طولانی شدن مدت محدودیت عرضه توسط اوپک و متحدانش گفت: شانس یک توافق کامل میان دو گروه تولیدکننده نفت اوپک و غیراوپک وجود دارد. با این وجود با توجه به ملاحظات اقتصادی دو هفته اخیر، حتی محدودیت‌های برنامه‌ریزی شده و غیرارادی بیش از 4 میلیون بشکه در روز هم توانایی پشتیبانی قیمت‌ها را ندارند. قیمت نفت برنت از بالاترین رکورد خود در سال ۲۰۱۹ که اواخر آوریل به ثبت رسانده بودند حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است. این کاهش ناشی از کندی اقتصادی گسترده‌ای بوده که روی مصرف نفت تأثیر گذاشته است.

سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) و برخی تولیدکنندگان غیر اوپکی از جمله روسیه، از ابتدای امسال با هدف تقویت قیمت‌ها اقدام به محدود کردن تولید خود کرده‌اند.قرار است اوپک و متحدانش در اواخر ژوئن یا اوایل جولای برای تصمیم‌گیری در مورد سیاست تولید نفت خود برای نیمه دوم سال تشکیل جلسه دهند. اظهارنظرهای روز دوشنبه مقامات روسیه و سخنان طرف عربستانی توافق اوپک، انتظارات را تقویت کرده است که این توافق تمدید خواهد شد. در حالی که بحث محدودیت عرضه در درازمدت، قیمت‌ها را با رشد روبرو می‌کند، افزایش نگرانی‌ها از کاهش تقاضا و رشد اقتصادی اثرگذاری بیشتری داشته و قیمت‌ها را پایین کشیده است. تحلیلگران انتظار دارند که مصرف سوخت نیز تحت تأثیر اقتصاد جهانی کاهش یابد. مشاوران انرژی شرکت اف‌جی‌ای می‌گویند که رشد تقاضای نفت در سال 2019 می‌تواند از 1.3 الی 1.4 میلیون بشکه‌ای که پیش از این مورد انتظار بوده است به زیر یک میلیون بشکه در روز برسد. اوپک پلاس در تلاش است که ذخایر نفتی کشورها را کاهش دهد و انتظار می‌رود که آخرین گزارش هفتگی ایالات متحده مقدار اندکی کاهش (حدود 500 هزار بشکه‌) در ذخایر نفت این کشور را نشان بدهد.

شش تحلیلگر به رویترز پاسخ دادند که برآورد می‌کنند در همین هفته تا 17 خردادماه، به اندازه 500 هزار بشکه از ذخایر نفت ایالات متحده امریکا کاسته شده باشد.

   خطر سقوط آزاد قیمت نفت

روز گذشته وزیر انرژی روسیه هشدار داد هنوز ریسک سقوط شدید قیمت‌های نفت در نتیجه تولید بیشتر وجود دارد و مسکو ممکن است از تمدید کاهش تولید با اوپک حمایت کند.پیش از این خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرده بود روسیه تنها صادرکننده نفتی است که درباره نیاز برای تمدید توافق کاهش تولید میان اوپک و متحدانش تا پایان سال مردد است

آنتون سیوآنوف، وزیر دارایی روسیه نیز در اظهارات جداگانه‌ای خاطرنشان کرد اگر اوپک و متحدانش محدودیت تولیدشان را ادامه ندهند قیمت نفت ممکن است تا مرز ۳۰ دلار در هر بشکه سقوط کند.الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در کنفرانس مطبوعاتی به همراه فالح گفت: تا زمانی که چنین سناریویی وجود دارد، احتمال تمدید کاهش تولید منتفی نیست. این مساله تا حدود زیادی به وضعیت بازار در نیمه دوم سال بستگی دارد. وی همچنین به جنگ‌های تجاری و تحریم‌ها به عنوان سایر عوامل تأثیرگذار بر بازار نفت اشاره کرد و گفت: در واقع ریسک‌های بالای تولید بیش از حد نیاز وجود دارد. اما در کل ما باید به بررسی دقیق‌تر بپردازیم و تحولات را مورد ملاحظه قرار دهیم تا در نشست اوپک پلاس در ژوئیه، یک تصمیم مناسب بگیریم.فالح نیز اظهار کرد: روسیه و عربستان سعودی و همچنین گروه اوپک پلاس در تلاش هستند تا اقدامات لازم را برای جلوگیری از افت شدید قیمت‌های نفت انجام دهند.

وی در مصاحبه با خبرگزاری تاس روسیه گفته بود با روسیه درباره تمدید محدودیت عرضه در نشست وین اختلاف نظر وجود دارد. در داخل روسیه درباره میزان نفتی که این کشور باید در نیمه دوم سال تولید کند، بحث وجود دارد.

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه، هفته گذشته گفته بود اوپک و روسیه درباره قیمت مناسب برای نفت اختلاف نظر دارند اما در نشست سیاست‌گذاری، یک تصمیم مشترک خواهند گرفت.ایگور سچین، مدیرعامل شرکت روس‌نفت هشدار داده است اگر مسکو با تمدید توافق کاهش تولید اوپک موافقت کند، باید خسارت این شرکت را جبران کند. وی همچنین درباره به خطر افتادن سهم بازار روسیه و افتادن آن دست رقیبان امریکایی هشدار داده است.

بر اساس گزارش رویترز، وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرد که ممکن است پیش از نشست رسمی اوپک، فرصت دیگری برای مذاکره با نواک در نشست گروه جی ۲۰ در ژاپن وجود داشته باشد.پاول سوروکین، معاون وزیر انرژی روسیه نیز در مصاحبه با رویترز اظهار کرد: کشورهایی که توافق کاهش تولید جهانی نفت را امضا کرده‌اند به تصمیم قاطعی درباره سرنوشت توافق فعلی که اواخر ژوئن منقضی می‌شود، خواهند رسید. وی گفت: تصمیم درباره آینده این توافق بر مبنای این خواهد بود که آیا بازار جهانی نفت متعادل شده است یا خیر.اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک که به اوپک پلاس معروف هستند، با هدف کاهش سطح ذخایر نفت و تقویت قیمت‌ها، توافق کرده‌اند تولیدشان را به مدت شش ماه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز محدود کنند. این تولیدکنندگان قرار است روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیر) برای بازنگری سیاست تولید خود دیدار کنند.

 

ارسال نظر