همکاری 110 شرکت اروپایی برای دور زدن تحریم‌ها

۱۳۹۷/۰۷/۲۹ - ۰۰:۲۸:۵۷
کد خبر: ۱۳۲۱۴۰

گروه انرژی|

پس از خروج امریکا از برجام شرکت‌های نفتی بزرگی مثل توتال فرانسه به دلیل آنکه حجم معاملات و سرمایه‌گذاری‌های زیادی با طرف امریکایی داشتند مجبور شدند از منفعت حضور در ایران صرف‌نظر کنند. این مساله بلافاصله ایده‌ای را به ذهن متبادر می‌کند که شرکت‌های مقیاس متوسط و کوچک اروپایی ممکن است از چنین معضلاتی مصون بمانند.

بر همین اساس، چندی پیش انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت به دولت پیشنهادی برای تعامل با شرکت‌های کوچک اروپایی در زمان تحریم ارایه داده بود که دیروز رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت از آمادگی ۱۱۰ شرکت کوچک و متوسط اروپایی برای همکاری با شرکت‌های ایرانی خبر داد.

رضا خیامیان با اشاره به پیشنهاد انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت به دولت برای تعامل با شرکت‌های کوچک اروپایی در زمان تحریم اظهار کرد: انجمن با همکاری اتاق تهران در تلاش است از تعدادی از شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی دعوت کند به تهران بیایند و سمیناری تشکیل دهیم که این شرکت‌ها با شرکت‌های ایرانی مذاکره کنند، جوینت شوند و همکاری بین شرکت‌ها آغاز شود.

وی به این سوال که آیا شرکت‌های اروپایی مایل به تعامل با ایران و حضور در سمینار مذکور هستند یا خیر، پاسخ داد: ۱۱۰ شرکت کوچک و متوسط اروپایی اعلام آمادگی کردند با شرکت‌های ایرانی جوینت شوند و در صنایع نفت و گاز ایران حضور داشته باشند.

هدف ما این است که آنها را به ایران دعوت کنیم و با شرکت‌های ایرانی که هم سنخ آنها هستند، مذاکره کنند، تعدادی از این شرکت‌ها با شرکت‌های ایرانی جوینت شوند و در نتیجه بتوانند پروژه‌ها را باهمکاری یکدیگر انجام دهند. خروج ترامپ از برجام روی تعاملات نفتی ایران با دیگر کشورها سایه انداخت و باعث شد زیرشاخه‌های مختلف نفت به‌دنبال پیدا کردن راهکاری برای تداوم این ارتباط باشند. در این راستا انجمن سازندگان تجهیزان صنعت نفت نیز پیشنهادی مطرح کرد مبنی بر اینکه شرکت‌های کوچک ایرانی با شرکت‌های کوچک اروپایی جوینت شوند، از سوی دیگر پروژه‌های بزرگ نفتی به تعداد زیادی پکیج تقسیم شوند و هر بخش از پروژه توسط یکی از شرکت‌ها انجام شود.

خیامیان پیش از این درباره پاسخ رییس‌جمهوری و کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا گفته بود که پاسخ کمیسیونر مثبت بوده و گفته است هرکدام از شرکت‌های کوچک را می‌توانند از طریق بانک سرمایه‌گذاری اروپایی حدود ۲۰ میلیون یورو فاینانس کنند و این پروژه‌ها را با بخش خصوصی ایران انجام دهند.

رییس‌جمهوری هم در ‌سخنان خود تأکید کرد که اقدام درستی است که پروژه‌ها به پروژه‌های کوچک‌تر تقسیم شود.

همچنین پیشتر اعلام شده بود که در طرح اتحادیه اروپا برای مقابله از تحریم‌های امریکا علیه ایران در نظر گرفته شده است که چند مینی پالایشگاه اروپایی به میزان 1 میلیون بشکه نفت خام ایران را خریداری کنند. با این وجود علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت مسیر عملیاتی شدن این طرح را زمانبر دانسته بود.

کاردر در توضیح این مطلب بیان کرده بود: «این مسائل اکنون همه کانسپت و طرح هستند. ما باید با این مینی پالایشگاه‌ها وارد مذاکره شویم و بتوانیم گرید نفتی خود را با نیاز آنها مطابقت دهیم. اینها ایده‌هایی هستند که باید آنها را پیگیری کنیم اما تضمین قطعی ندارند.»

 

 

ارسال نظر