روی خط نیرو

۱۳۹۶/۰۹/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۲۵۶۳

برنامه تعویض لامپ‌های پایتخت

پاون| معاون توزیع توانیر گفت: برنامه داریم تا در کلان‌شهر تهران بیش از 5میلیون لامپ پرمصرف را با لامپ‌های LED تعویض کنیم که این امر می‌تواند در مدیریت بار مصرف پایتخت بسیار موثر باشد. «محمودرضا حقی‌فام» معاون هماهنگی توزیع توانیر در مورد اقدامات انجام شده برای مدیریت مصرف و تقاضا برای تابستان سال آتی اظهار داشت: برنامه‌های بسیار خوبی در حال تدوین است، خوشبختانه وزیر نیرو نیز تاکید فراوانی روی این قضیه دارند که امیدواریم بتوانیم با جذب اعتبارات بیشتر در این زمینه همانند سال گذشته شاهد کاهش بار قابل توجهی باشیم.

وی افزود: در سال گذشته توانستیم با اجرای برنامه‌های متنوع از جمله انعقاد بیش از 17هزار قرارداد با مشترکان دیماندی صنعتی و کشاورزی بیش از 4000مگاوات از میزان مصرف را کاهش دهیم.

حقی‌فام تصریح کرد: چنانچه این میزان مدیریت نمی‌شد بار مصرف تابستان به مرز 60 هزار مگاوات نزدیک می‌شد که در این صورت شبکه برق کشور را با مشکل اساسی مواجه می‌کرد.  معاون توزیع توانیر گفت: پیش‌بینی می‌شود در تابستان 97 نیز با رشد بیش از 5درصدی مصرف برق مواجه باشیم که در این صورت ‌باید با تدوین برنامه‌های منظم و دقیق میزان کاهش بار را تا 6000 مگاوات کاهش داد یعنی 2000مگاوات بیشتر از تابستان سال 96 که این امر بدون همکاری مردم عزیز امکان‌پذیر نخواهد بود.

کاهش 16درصدی بارش‌ها

ایرنا| متوسط بارش‌های کشور بر اساس گزارش‌های شرکت مدیریت منابع آب ایران تا پایان هفته سوم آذرماه به 27.5میلیمتر رسید که به این ترتیب نسبت به مدت مشابه پارسال که 32.9میلیمتر بود 16.4 درصد کاهش یافت. با گذشت 77 روز از سال آبی جدید یعنی از آغاز مهرماه امسال تا پایان روز جمعه هفدهم آذرماه متوسط بارش‌های کشور به 27.5 میلیمتر رسید. این میزان بارش در مقایسه با متوسط بلندمدت که 46.5میلیمتر بود 40.9درصد کاهش یافت.

بر همین اساس بیشترین بارش‌ها در حوضه‌های آبریز اصلی، دریای خزر با 25.7میلیمتر، دریاچه ارومیه با 24میلیمتر، خلیج‌فارس و دریای عمان 25.2 میلیمتر، فلات مرکزی 4.5میلیمتر، مرزی شرق با یک میلیمتر و قره‌قوم با 8.7 میلیمتر به ثبت رسید.  ایستگاه رامسر- صفارود در استان مازندران شاهد حداکثر بارندگی به میزان 627.5 میلیمتر بود و برای ایستگاه قوچان در استان خراسان رضوی حداقل بارندگی به میزان 22.75میلیمتر گزارش شد.  حجم بارش‌های اول مهر تا هفدهم آذر معادل 45 میلیارد و 321 میلیون مترمکعب گزارش شد.  رییس سازمان هواشناسی کشور جمعه گذشته اعلام کرد: در سال آبی جاری 17 استان کشور بیشتر از 40 درصد کمبود بارش دارند که در این میان وضع بارشی در استان‌های یزد (با 87درصد کمبود)، مرکزی (با 90 درصد کمبود)، اصفهان (با 91 درصد کمبود)، خراسان‌جنوبی (با 92درصد کمبود) و قم (با 99درصد کمبود) از بقیه استان‌ها دشوارتر است.  داود پرهیزکار اضافه کرد: علاوه بر پهنه‌های بسیار گسترده خشکسالی با میزان «خفیف و متوسط» در بیشتر مناطق کشور، درجه «شدید و بسیار شدید» آن در مناطقی از استان‌های خوزستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، اصفهان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان‌های جنوبی، رضوی و شمالی، گلستان، گیلان، زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی و کرمانشاه مشاهده می‌شود. سال آبی از اول مهرماه هر سال آغاز می‌شود و تا سی و یکم شهریور سال بعد ادامه می‌یابد.

 

 

ارسال نظر