کوتاه از دنیای انرژی

۱۳۹۶/۰۷/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۸۴۲۸

بهره از توان داخلی، امتیاز قراردادهای جدید نفتی

شانا  مشاور ارشد صنعتی وزیر نفت، امکان استفاده بیشتر از توان داخلی را از امتیازهای مدل جدید قراردادهای نفتی عنوان کرد.

محمدرضا نعمت‌زاده، مشاور ارشد صنعتی وزیر نفت روز گذشته در نشست با فعالان صنعت نفت در اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر توانمندسازی بنگاه‌های صنعت نفت کشور گفت: بسیاری از سازندگان و پیمانکاران داخلی هنوز با استانداردهای روزآمد دنیا فاصله دارند، حال آنکه برای همکاری با شرکت‌های خارجی در اجرای پروژه‌های بزرگ داخلی باید سطح علمی و فنی خود را ارتقا دهند، ارتقای کیفیت شرکت‌های داخلی نیاز به همکاری بیشتر با بنگاه‌های خارجی و نیز استفاده از مشاوران خارجی دارد.

وی ادامه داد: در قراردادهای جدید نفتی، منظور از شرکت‌های داخلی تنها بنگاه‌های واقعی بخش‌ خصوصی نیست و در متن این قرارداد به شرکت‌های ایرانی اشاره شده است که می‌تواند شامل بنگاه‌های نیمه‌دولتی و دولتی نیز شود.

مشاور ارشد صنعتی وزیر نفت یکی از ویژگی‌های قراردادهای جدید نفتی را وجود امتیازها و جرایم تعیین شده در آن عنوان کرد و گفت: بر این اساس، امتیازهای ویژه‌یی برای استفاده از توان داخلی در قراردادهای نفتی لحاظ شده است، به‌طوری که هر شرکت ایرانی که در مناقصات این قراردادها شرکت می‌کند به هر اندازه که سهم استفاده از تولیدات داخلی را بیشتر کند، امتیاز بالاتری دریافت خواهد کرد.

نعمت‌زاده تصریح کرد: اگر برندگان مناقصات نتوانند به تعهدهای خود مبنی بر استفاده حداکثری از توان داخلی عمل کنند با جرایمی روبه‌رو می‌شوند.

راهیابی پتروشیمی ایران به امریکای جنوبی

شانا  مدیر بازرگانی خارجی شرکت تجارت صنعت پتروشیمی خلیج‌فارس از آغاز صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران به کشورهای منطقه امریکای جنوبی همچون پرو و آرژانتین خبر داد.

حسین رسول‌زاده درباره برنامه صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران به بازارهای نوظهوری همچون امریکای جنوبی تصریح کرد: امسال برخی محصولات پتروشیمی در قالب قراردادهای تک محموله به کشورهای امریکای جنوبی صادر شده است.

مدیر بازرگانی خارجی شرکت تجارت صنعت پتروشیمی خلیج‌فارس از آرژانتین و پرو به عنوان دو بازار جدید صادراتی محصولات پتروشیمی در سال ۹۶ یاد کرد و گفت: امسال برخی محصولات پلیمری به این دو کشور منطقه امریکای جنوبی صادر شده است.

وی درباره اقتصادی بودن صادرات محصولات پتروشیمی ایران به کشورهای امریکای جنوبی با توجه به دوری راه اظهار کرد: صادرات این محصولات به کشورهای امریکای جنوبی هزینه حمل بالایی ندارد بلکه مشکل زمان بالای حمل محصولات است.

رسول‌زاده با بیان اینکه استفاده از کشتی‌هایی که محصولاتی را به یکی از بنادر ایران منتقل می‌کنند یکی از راه‌های کاهش هزینه حمل است، افزود: یک کشتی که کالای خود از کشور مبدا در امریکای جنوبی را در ایران تخلیه می‌کند برای کاهش هزینه در برگشت محموله‌های پتروشیمی ایران را به مقصد یکی از کشورهای امریکای جنوبی بارگیری و منتقل خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از این روش هزینه‌های انتقال و حمل دریایی محموله‌های صادراتی پتروشیمی ایران به امریکای جنوبی را کاهش می‌دهد، یادآور شد: بازاریابی و فروش محصولات پتروشیمی و پلیمری به کشورهای منطقه امریکای جنوبی به عنوان یک سیاست کلان در دستور کار قرار دارد.

فراخوان بین‌المللی برای سد و نیروگاه کارون 2

پاون  شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران برای ارزیابی کیفی سرمایه‌گذاران بین‌المللی واجد شرایط جهت احداث سد و نیروگاه برق‌آبی کارون 2 فراخوان داد.

سد و نیروگاه برق‌آبی کارون 2 از طریق مشارکت بخش دولتی و خصوصی (PPP) به روش BOT (ساخت، بهره‌برداری و واگذاری) اجرا می‌شود.

با اعلام فراخوان بین‌المللی از اشخاص حقوقی اعم از نهادهای متولی امر سرمایه‌گذاری، بانک‌ها، هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران خارجی، دفاتر نمایندگی نهادهای مالی بین‌المللی در ایران و... دعوت می‌شود تا جهت دریافت اطلاعات بیشتر از شرایط، مشخصات و آگهی فراخوان بین‌المللی ارزیابی کیفی سرمایه‌گذاری طرح مراجعه کنند.

طرح سد و نیروگاه برق‌آبی کارون 2، واقع در استان خوزستان، شهرستان ایذه و مشتمل بر یک سد بتنی دو قوسی به ارتفاع 130متر، یک نیروگاه اصلی به ظرفیت نصب 648مگاوات و یک نیروگاه کوچک زیست‌محیطی با ظرفیت نصب 21مگاوات است.

 

 

ارسال نظر