فقر انرژی در 3 میلیارد نفر جمعیت جهان

۱۳۹۶/۰۴/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۹۰۵

 شانا  معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت، اوج مصرف سوخت‎های فسیلی را طبق برآوردهای جهانی در سال ۲۰۴۰ عنوان کرد و گفت: بیش از 3میلیارد نفر در جهان هم‌اکنون از فقر انرژی رنج می‌برند.

امیرحسین زمانی‌نیا دیروز (سه‌شنبه، ۲۰ تیرماه) در بیست‌ودومین کنگره جهانی نفت در استانبول با بیان اینکه شدت مصرف انرژی چالشی جدی است که بیشتر ما در این سیاره با آن روبه‌رو هستیم، افزود: برای نمونه، ما در ایران پنج برابر بیشتر از ژاپنی‌ها انرژی مصرف می‌کنیم. وی با اشاره به اینکه آگاهی در صنعت نفت درباره نیاز جهانی به بند هفت اهداف توسعه پایدار درباره انرژی ارزان و تجدیدپذیر و دسترسی به منابع انرژی ارزان، مطمئن، پایا و مدرن در حال افزایش است، تصریح کرد: اهداف جاه‌طلبانه توسعه پایدار برای سال ۲۰۳۰میلادی، شامل سه بخش می‌شود. معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه بیش از 3میلیارد نفر در جهان هم‌اکنون از فقر انرژی رنج می‌برند، و به سوخت پاک برای طبخ غذا دسترسی ندارند، ادامه داد: بیش از یک‌میلیارد نفر در جهان به برق دسترسی ندارند. به گفته وی، تا سال ۲۰۳۵ میلادی 3میلیارد نفر به جمعیت کره زمین اضافه می‌شود. زمانی نیا با بیان اینکه همه مطالعات نشان می‌دهند که سوخت‌های فسیلی بخشی مهم از سبد انرژی جهانی در آینده هستند، افزود: برآورد می‌شود که در دهه ۲۰۴۰ میلادی تقاضا برای سوخت‌های فسیلی به اوج خود برسد.  معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به اینکه در سال ۲۰۴۰ میلادی، مصرف گاز از نفت پیشی می‌گیرد، گفت: سهم گاز در سبد انرژی جهان در سال ۲۰۴۰ به ۲۶,۶ می‌رسد.  وی سهم نفت، زغال‌سنگ و انرژی هسته‌یی در سبد انرژی جهان در سال ۲۰۴۰ را به ترتیب ۲۶,۱ و ۲۳.۹ و ۶.۱ عنوان کرد و افزود: سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سال ۲۰۱۵ در سبد انرژی جهان به 17.3درصد می‌رسد. این رقم در سال ۲۰۱۵، ۱۴درصد بوده است.

معاون وزیر نفت با استناد به این آمار جهانی تصریح کرد: بی‌گمان در اینجا بخشی از کار می‌لنگد. برای اینکه «جامعه جهانی» سهم انرژی‌های تجدید پذیر در مجموع سبد انرژی جهان را ۳,۳درصد افزایش دهد، به ۲۵ سال زمان نیاز است.  زمانی نیا با بیان اینکه اهداف توسعه پایدار با چالش واقعی روبرو است، ادامه داد: کارایی و ضرورت اهداف توسعه پایدار و اقتصاد کم کربن، برای همه قابل درک است اما جامعه چند دسته انسانی جرات ندارد همچون یک «جامعه جهانی» راهبرد طراحی کند چون در صحنه سیاسی بین‌المللی بیش از اندازه درباره واژه جامعه جهانی اغراق شده است. معاون امور بین‌‎الملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: عملکرد ما در ایران حرکت به سوی یک اقتصاد کم کربن، استفاده از وسایل نقلیه سی ان جی، استفاده از گاز به جای سوخت‌های مایع در نیروگاه‌های برق و پیشگیری از سوزاندن گازهای همراه است. بیست و دومین کنگره جهانی نفت، ۱۸ تا ۲۲تیرماه امسال در مرکز همایش‎های بین‎المللی استانبول برگزار می‎شود.

 

ارسال نظر