کوتاه شدن دست دلال‌های نفتی با اجرایی شدن IPC

۱۳۹۶/۰۴/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۰۵۹

ایلنا|

حمیدرضا صالحی دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته با اشاره به اینکه ایران می‌تواند هاب انرژی منطقه باشد، اظهار کرد: صنعت نفت کشور ما به دلایل مختلف و از جمله تحریم‌ها دچار عقب‌ماندگی شد و آن‌طور که باید و شاید سرمایه‌گذاری در آن انجام نشده است. ما امروز در صنعت نفت به منابع و تکنولوژی در حوزه بالادستی نیاز داریم، در سال‌های گذشته هیچ نقدینگی‌ای به این صنعت تزریق نکرده‌ایم بنابراین نیاز داریم که سرمایه‌گذاری‌ای در کشور اتفاق بیفتد که از مسیر قراردادهای جدید نفتی محقق می‌شود.

صالحی تصریح کرد: ما باید بدانیم به دلیل ضرورت بزرگ ملی نیاز به راه‌اندازی چرخ صنعت نفت کشورمان داریم بنابراین با ورود شرکت‌های خارجی بنگاه‌های ایرانی توسعه پیدا می‌کند و از ظرفیت‌های تکنولوژیکی آنها استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه وقتی بتوانیم برندهای بزرگ نفتی را با قراردادهای صحیح وارد ایران کنیم در واقع امنیت کشور را بالا برده‌ایم، اظهار داشت: وقتی بنگاه‌های معتبر بین‌المللی وارد ایران شده و دفاترشان راه می‌افتد، تجهیز کارگاه می‌کنند، از نیروهای محلی استفاده می‌کنند ما هم می‌توانیم با جوینت شدن از ظرفیت شرکت‌های خارجی استفاده کرده و منافع اقتصادی ایجاد کنیم.

دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته خاطرنشان کرد: راه‌اندازی پروژه‌های توسعه نفت می‌تواند از لحاط منافع امنیتی و سیاسی موجب تقویت موقعیت ایران در منطقه شود، چرا که وقتی چند بنگاه معتبر و قوی مثل توتال و شل و در پروژه‌های نفتی درگیر می‌شوند، می‌توانیم از ابعاد مختلف امنیتی و سیاسی بهره‌برداری کنیم و از همه مهم‌تر جوینت شدن شرکت‌های خارجی و ایرانی منجر به تقویت و توسعه شرکت‌های ایرانی خواهد شد.

وی تاکید کرد: در این رابطه فقط سرمایه‌گذاری و حضور در بازار بین‌المللی و احداث بنگاه‌های بین‌المللی مطرح نیست بلکه گرفتن بازار توسط دولت‌ها مهم است، ایجاد اشتغال و توسعه تکنولوژیکی بنگاه‌ها اهمیت دارد بنابراین فرصتی برای اقتصاد ملی و بنگاه‌های داخلی است که طی سال‌های گذشته عقب نگه داشته شده بودند. صالحی گفت: متاسفانه با توجه به عقب‌ماندگی صنعت نفت و تحریم‌ها استفاده از میادین مشترک مورد توجه قرار نگرفت و با همین نگاه باعث شدیم نفت کشور توسط برخی کشورهای همسایه تصاحب شود و سهم ما به اندازه کافی داده نشود که اکنون با فرصت استفاده از قراردادهای جدید نفتی باید تمام نقیصه‌ها را رفع و تکنولوژی نفت کشور را روزآمد کرده و برای کشور درآمدزایی کنیم. وی با بیان اینکه توسعه میادین مشترک می‌تواند راهگشای اقتصاد کشور باشد، افزود: ما از مسیر قراردادهای جدید نفتی می‌توانیم، ظرفیت‌هایی برای اشتغال ایجاد کنیم ضمن اینکه بخش خصوصی نیز به خوبی وارد کار خواهد شد.

نایب‌رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران یادآور شد: مدیریت ارشد نظام و دولت و وزرا ثابت کردند با سیاست‌هایی که در اوپک داشته‌اند، دستاوردهای خوبی به دست آورده و از طریق کشورهای تولید‌کننده به زبان مشترک رسیده‌اند، امروز نیز از طریق این دیپلماسی نفتی باید تولید نفت‌مان را به حد قبل از تحریم‌ها برسانیم.

وی ادامه داد: دیپلماسی نرم جمهوری اسلامی که با قراردادهای جدید نفتی نمایان می‌شود در این برهه می‌تواند موجب همگرایی کشورهای تولید‌کننده نفت با ما باشد و اجازه جبران عقب‌ماندگی 15ساله داده شود.

 

ارسال نظر