ایرانشهر

۱۴۰۰/۰۹/۰۶ - ۰۲:۴۲:۳۰
کد خبر: ۱۸۴۳۹۴

کاهش مدت زمان سابقه مالکیت در فرم «ج»  

رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سامانه ثمن ثبت‌نام کردند، گفت: در یک ماه گذشته دو اتفاق در خصوص شرایط ثبت‌نام سامانه نهضت ملی مسکن رخ داد. اول آنکه مجردان امکان ثبت‌نام در سامانه را دارند که این افراد باید در هنگام تحویل واحد مسکونی مستندات ازدواج خود را ارایه بدهند. همچنین در فرم «ج» سابق زمان طولانی برای افرادی که باید صاحب ملک نباشند پیش‌بینی شده بود که مصوبه جدید شورای عالی مسکن این زمان را کاهش داده است. به گزارش ایلنا، رستم قاسمی در حاشیه بازدید از کمربندی پاکدشت درخصوص مالیات برخانه‌های خالی نیز اعلام کرد: بخشی از خانه‌های خالی با خوداظهاری شناسایی می‌شود. وزارت راه و شهرسازی آمار خانه‌های خالی را که بر اساس خوداظهاری تکمیل شده، شناسایی کرده است. همچنین، بخش عمده خانه‌های خالی مربوط به اشخاص حقوقی است که به سازمان امور مالیاتی اعلام شده است.

افزایش آلاینده‌های جوی  در شهرهای صنعتی تا چهارشنبه

سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: به دلیل پایداری جو در اغلب مناطق کشور، افزایش غلطت آلاینده‌های جوی و آلودگی هوا تا روز چهارشنبه (دهم آذر) در شهرهای صنعتی و پرجمعیت ادامه خواهد داشت. به گزارش ایرنا، براساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی در روز شنبه در شمال کرمان، کهگیلویه و بویراحمد و شمال فارس بارش پراکنده گاهی رعد و برق پیش‌بینی می‌شود.یکشنبه (هفتم آذر) در غلب مناطق کشور آسمان صاف و جوی آرام خواهیم داشت. روزهای دوشنبه و سه شنبه (هشتم و نهم آذر) شرایط برای رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت در کرمان، هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان مهیا است. همچنین به دلیل پایداری جو در اغلب مناطق کشور، افزایش غلظت الاینده‌های جوی و آلودگی هوا تا روز چهارشنبه در شهرهای صنعتی و پرجمعیت ادامه خواهد اشت.

افزایش مدت قرارداد به 5 سال در اجاره‌داری حرفه‌ای

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در قانون اجاره‌داری حرفه‌ای، دولت به عنوان تسهیلات‌دهنده و تامین‌کننده زمین، قیمت ثابت برای واحدهای اجاره‌ای تعیین می‌کند و زمان اجاره از یک سال به ۳ تا ۵ سال افزایش می‌یابد. به گزارش ایرنا، طرح «اجاره‌داری حرفه‌ای» که در آن ساخت خانه‌های استیجاری با حمایت ۱۰۰ درصدی دولت از سازندگان آغاز خواهد شد، هم‌اکنون در کمیسیون‌های تخصصی دولت مراحل نهایی خود را طی می‌کند. خروج ۶۰ درصدی تقاضا از بازار مسکن و افزایش جمعیت مستأجران در پی کاهش قدرت خرید، تقاضا در بازار اجاره را افزایش داده است و در همین راستا کارشناسان معتقد هستند که موجودی بازار مسکن بهتر است در خدمت عرضه آپارتمان‌های اجاره‌ای قرار بگیرد. ساختار بازار اجاره اکنون سنتی است و وزارت راه و شهرسازی در راستای حرفه‌ای کردن بازار اجاره و حمایت از منافع مستاجران، پیش‌نویس آیین‌نامه اجرایی «حمایت از اجاره‌داری حرفه‌ای» را برای بررسی و تصویب به هیات دولت ارایه کرده است. اکنون قانون مشخصی برای کنترل بازار اجاره وجود ندارد و همین موضوع نظارت بر افزایش قیمت‌ها در بازار اجاره را سخت کرده است؛ وزارت راه و شهرسازی برای آنکه شرایط فعلی در بازار اجاره مدیریت شود برای دو سال گذشته دو عدد قابل ملاحظه وام ودیعه مسکن را از ستاد ملی کرونا اخذ و با کمک بانک‌ها در اختیار مستاجران قرار داده است. بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی سال گذشته بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ میلیاردتومان به بیش از ۲۳۰ هزار خانوار مستاجر پرداخت شد و امسال نیز حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان مصوبه تسهیلات کرونایی برای مستاجران در نظر گرفته شده که حدود ۵۰ درصد آن پرداخت شده است. محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی اخیرا تدوین آیین‌نامه اجاره‌داری حرفه‌ای را از برنامه‌های وزارتخانه در بخش ساماندهی بازار اجاره اعلام کرده و گفته است: واحدهای مسکونی اجاره‌ای از آنجایی که با حمایت دولت احداث می‌شوند و شامل اراضی با اجاره ۹۹ ساله، تسهیلات ارزان‌قیمت و سایر مشوق‌ها هستند، واحدهایی محسوب می‌شوند که کاملا قابلیت قیمت‌گذاری دارند. وی گفته است: در نظر است تا بازار فعلی اجاره با تاسیس شرکت‌های اجاره‌داری ساماندهی ‌شود که به این شرکت‌ها، مشوق‌های مالیاتی ارایه می‌دهند. معاون وزیر راه و شهرسازی درباره جزییات قانون اجاره داری حرفه‌ای نیز اظهار داشت: یکی از دغدغه‌هایی که در اجاره‌داری حرفه‌ای حل می‌شود، دوره زمان اجاره است. هم‌اکنون در کشور دوره یکساله اجاره عرفی است که این موارد همگی در ساختار آیین‌نامه جدید برای ساختمان‌های موجود، دیده شده است. محمودزاده گفت: بر این اساس در قانون اجاره‌داری حرفه‌ای مقرر شده تا دولت به عنوان تسهیلات‌دهنده و تامین‌کننده زمین، قیمت ثابت روی واحدهای اجاره‌ای بگذارد و زمان اجاره را از یک سال به ۳ تا ۵ سال افزایش بدهد معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: برای آنکه واحدهای جدید و قابل کنترلی تولید شود زمین ۹۹ ساله در اختیار سازندگان قرار می‌گیرد تا هم شرکت‌های سازنده علاقه‌مند در حوزه اجاره‌داری و هم نهادها و سازمان‌ها از این امکان بهره‌مند شوند. وی افزود: به عنوان نمونه، یکی از نهادهایی که تمایل به ورود به این موضوع را دارد شهرداری‌ها هستند. بر اساس قانون، یکی از وظایف‌ شهرداری‌ها این است که برای مسکن گروه‌های کم‌درآمد، برنامه‌ریزی و اجرا داشته باشند.

 

ارسال نظر