نام 20 استان از سامانه نهضت ملی مسکن حذف شد؟

۱۴۰۰/۰۸/۲۳ - ۰۳:۰۱:۲۳
کد خبر: ۱۸۳۹۴۲
نام 20 استان از سامانه نهضت ملی مسکن حذف شد؟

به دلیل همکاری نکردن دستگاه‌ها در زمینه واگذاری زمین به وزارت راه و شهرسازی، امکان ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن برای متقاضیان در 20 استان کشور متوقف شده است. به گزارش فارس، متقاضیان ثبت‌نام نهضت ملی مسکن در روزهای اخیر با مشکل قابل توجهی به منظور تکمیل فرآیند ثبت نام مواجه شده‌اند. این متقاضیان با مراجعه به سامانه معرفی شده از سوی وزارت راه و شهرسازی برای ثبت نام، نام استان خود را برای انتخاب منطقه مورد نظر تامین واحد مسکونی نمی‌یابند. بر این اساس، تعداد استان‌های قابل دسترسی به منظور ثبت نام در حال حاضر تنها 11 استان است، این در حالی است که نام 20 استان کشور در فهرست دسترسی استان‌های قابل ثبت نام در نهضت ملی مسکن دیده نمی‌شود.

   استان‌های طرح نهضت ملی مسکن آب رفت

یک مخاطب خبرگزاری فارس از استان قم در واکنش به نبود نام این استان در فهرست استان‌های طرح نهضت ملی مسکن گفت: « در ابتدای فرآیند ثبت نام، نام 30 استان برای ثبت نام وجود داشت اما در حال حاضر به دلایل نامعلوم این تعداد استان از 30 به 11 آب رفته است.» در واقع در حال حاضر فقط نام استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، تهران، خراسان رضوی، خوزستان، قزوین، کردستان، گیلان ،یزد و کرمان،  دیده‌می‌شود.مخاطب دیگری نیز ضمن بی‌اطلاعی از دلیل باز نشدن استان‌ها اشاره کرد: «در حال حاضر تکلیف افرادی که در یک استان ثبت نام کردند اما نام استان آنها از فرآیند حذف شده است، چیست؟» بر اساس پیگیری‌های انجام شده پیرامون مساله باز نشدن دسترسی ثبت نام برای متقاضیان در 20 استان کشور، مساله تامین زمین به منظور ساخت مسکن است. بر این اساس تامین مهم‌ترین نهاده به منظور ساخت سرپناه برای مردم در حال حاضر با مشکلات قابل توجهی مواجه شده است. این مساله در شرایطی اتفاق می‌افتد که حجم قابل توجهی از زمین‌های مرغوب بایر در مناطق شهری متعلق به سایر نهادهای دولت وجود دارد. به معنای دیگر استفاده از این ظرفیت می‌تواند زمینه حل مساله تامین زمین را به راحتی حل کرده و در نهایت یکی از بزرگ‌ترین موانع عملی شدن وعده رییس‌جمهور مهیا شود.

    زمین‌های فراوان در اختیار دستگاه ها

در همین رابطه، محمد حمیدزاده، کارشناس حوزه مسکن در بیان میزان زمین در اختیار نهادهای دولتی کشور گفت: « بر اساس بررسی‌های که به منظور برآورد میزان زمین‌های دولتی بدون استفاده در مجلس انجام شد، تنها نیمی از زمین‌های دولتی واقع در حریم شهری می‌تواند زمینه ساخت بیش از 6 میلیون مسکن با تراکم 1 طبقه را در سراسر کشور مهیا کند.» مساله تامین زمین از مناطق بدون استفاده دولتی در این شرایط موضوعی است که قانون جهش تولید و تامین مسکن به روشنی تکلیف آن را مشخص کرده است. به استناد ماده 10 قانون جهش تولید و تامین مسکن، کلیه وزارتخانه‌ها، موسسات و دستگاه‌های دولتی و همچنین شرکت‌هایی که صددرصد سرمایه و سهام آنها متعلق به دولت می‌باشد، مکلفند نسبت به واگذاری و تحویل رایگان اراضی در اختیار خود ظرف 2 ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون بنا به درخواست وزارت راه و شهرسازی اقدام کنند. بر این اساس، قانون جهش تولید مسکن در تاریخ یک مهرماه سال 1400 توسط رییس‌جمهور ابلاغ شده و نهادهای دولتی تا 1 آذرماه زمان‌ دارند، نسبت به واگذاری اراضی بدون استفاده خود به وزارت راه و شهرسازی اقدام کنند. بنابر تبصره 1 ماده 10 قانون مذکور، چنانچه دستگاه‌های موضوع این ماده ظرف 2 ماه از تاریخ درخواست وزارت راه و شهرسازی نسبت به واگذاری و تحویل زمین و تسلیم اسناد و مدارک آن اقدام نکنند، ادارات ثبت اسناد و املاک موظفند به درخواست وزارت راه و شهرسازی، ظرف یک ماه به ترتیب یادشده، اقدام و سند مالکیت جدید را به نام دولت با نمایندگی وزارت راه و شهرسازی صادر نمایند. با توجه به جزئیات قانون جهش تولید و تامین مسکن در شرایطی که دستگاه‌های دولتی تا هفته آینده نسبت به واگذاری زمین‌های خود برای ساخت مسکن به وزارت راه اقدام نکنند، سند جدید این املاک باید به نام وزارت راه و شهرسازی صادر شود. در شرایطی که قانون جهش تولید و تامین مسکن در دستور کار دستگاه‌های دولتی قرار گیرد، به نظر می‌رسد، مساله زمین به فوریت حل شده و شرایط برای تحقق ساخت 4 میلیون مسکن در 4 سال مهیا شود.

    معطل خارجی‌ها نمی‌مانیم

در همین حال، محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برای اجرای واحدهای جهش تولید و تامین مسکن، معطل مذاکره با شرکتهای خارجی نمی‌مانیم و هم اکنون ۱۶۵ هزار واحد به مرحله اجرا رسیده است. محمودزاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در طرح جهش تولید و تامین مسکن ثبت نام کرده‌اند و عملیات اجرایی بسیاری از پروژه‌ها در حال آغاز است. وی افزود: وزارتخانه معطل مذاکرات با شرکتهای خارجی نمی‌ماند. اگر مذاکرات به نتیجه برسد فرصت ایجاد می‌شود؛ اگر هم نشود با توان داخلی کار را جلو می‌بریم. در همین مدت کوتاه ۱۶۵ هزار واحد طرح جهش تولید و تامین مسکن (نهضت ملی مسکن) آماده کلنگ‌زنی شده است. معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در سفرهایی که طی دو سه هفته گذشته رییس‌جمهوری و وزیر راه و شهرسازی به استان‌ها داشتند بیش از ۵۴۰۰ واحد کلنگ زنی شد. ۱۶۰ هزار واحد دیگر آماده است که روز به روز به این تعداد اضافه می‌شود و با سرعت زیاد مراحل پیشرفت را طی می‌کند. محمودزاده با بیان اینکه چهار گروه در پروژه جهش تولید مسکن حضور دارند گفت: یک بخش مربوط به شهرهای کوچک است که به چند خانوار زمین واگذار می‌کنیم و به صورت پیش‌فرما خودشان می‌سازند. گروه دوم تعاونی‌هایی هستند که توانایی ساخت دارند و عملکردشان مثبت بوده است. وی ادامه داد: گروه سوم انبوه‌سازان و پیمانکاران هستند که در این طرح امکان ورود دارند. کما اینکه در حال حاضر با چند هزار پروژه قرارداد بسته شده و در حال کار کردند. گروه چهارم شرکتهایی که در صنعتی سازی فعالیت می‌کنند. این گروه، محدود به خارج یا داخل نیست. هدف این است که سهم صنعتی‌سازی را در حوزه ساخت و ساز کشور افزایش دهیم.

 

ارسال نظر