موافقت با غربالگری در ورودی‌های پایتخت

۱۳۹۸/۱۲/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۶۰۳
موافقت با غربالگری در ورودی‌های پایتخت

رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: پیشنهاد غربالگری در ورودی‌های شهر تهران به تصویب رسیده که به زودی اجرایی می‌شود.

ناهید خداکرمی در نشست خبری مجازی با رسانه‌ها در خصوص آخرین وضعیت اقدامات پیشگیرانه مدیریت شهری از کرونا ویروس گفت: قبل از اعلام ورود کرونا ویروس به ایران، زمانی که در کمیسیون سلامت تبصره‌های بودجه مورد بررسی قرار می‌گرفت پیشنهاد دادم شهرداری بتواند برای محافظت از شهروندان در مواجهه با بیماری‌های واگیر هزینه کند و تاکید کردم در ردیف‌های کمک شهرداری به انجمن‌های مختلف انجمن علمی گروه پزشکی و نظام پزشکی قرار گیرند اما آن زمان پذیرش این پیشنهاد از سوی اعضا سخت بود و ضرورتی بر این کار ندیدند زیرا هر وقت اسمی از نظام پزشکی و پزشک می‌آید تصور این است که یک قشر پولدار هستند.

در حالی که ما با فرد کار نداریم بلکه با سلامت طرف هستیم و کمک به انجمن‌ها می‌تواند در چنین مواقعی به کمک شهر و شهروندان بیاید.

وی ادامه داد: امیدوارم در بودجه شهرداری به بودجه سلامت که بودجه‌ای بسیار مهم است توجه و تقویت شود. به گزارش مهر، خداکرمی با اشاره به اینکه از زمانی که اعلام شد دو مورد مشکوک بر اثر کرونا فوت شده‌اند کمیسیون سلامت در مشورت با رییس کمیسیون حمل و نقل نامه‌ای به شهردار تهران ارسال کرد که به موضوع پیشگیری در خصوص کرونا ویروس در آن اشاره شده بود، گفت: در این نامه شش بند عملیاتی از جمله تشکیل ستاد بحران در تهران و اقدامات لازم برای مکان‌های عمومی از جمله اتوبوس‌ها، مترو، ضدعفونی کردن فضاهای عمومی و تهیه محتواهای حفاظت شخصی و عمومی در سطح شهر پیش بینی شده بود که خوشبختانه این اقدام شهرداری با فوریت در هماهنگی با وزارت بهداشت این اقدامات را اجرایی کرد. اقدامات شهرداری در این خصوص تمرینی برای مدیریت یکپارچه شهری بود.

او با اشاره به تذکری که در صحن شورا در خصوص همکاری شهرداری با پلیس راه و سایر راه‌ها در خصوص غربالگری ورودی‌های سطح شهر تهران داده بود، گفت: این غربالگری‌ها می‌تواند از سرعت انتشار این ویروس در شهر بکاهد، با وجود آنکه این موضوع بر عهده شهرداری تهران نیست، خوشبختانه این پیشنهاد در ستاد پیشگیری از کرونا مطرح و مصوب شده و به زودی کارهای عملیاتی آن انجام می‌شود. درباره محدودیت تردد از قم شخصاً از هر مسوولی این موضوع را درخواست کردم اما به دلیل آنچه تعدد تصمیم‌گیری وجود دارد این موضوع امکان‌پذیر نشد و این مشکل مزمن تصمیم‌گیری‌ها در مواقع بحرانی است و در خصوص امور سلامتی وزارت بهداشت نمی‌تواند تنها تصمیم‌گیر باشد. در حالی که باید در سیاست‌گذاری‌های تخصصی متولی اصلی نهاد متخصص این امر باشد.

همچنین روز سه‌شنبه شورا طی یک دو فوریتی به پیشنهاد رییس کمیسیون معماری و شهرسازی و همکاری کمیسیون سلامت پیش‌بینی کرد اقدامات لازم از محل اعتبارات پیش‌بینی شده و مدیریت بحران هزینه شود. اقدامات لازم برای جلوگیری از ابتلا کارگران و کارکنان شهرداری از این ویروس تمهیدات لازم برای سامان سراها و... انجام شود.

خداکرمی در پاسخ به پرسش سوالی مبنی بر اینکه مشاهده شده که افرادی ناگهان روی زمین می‌افتند شهروندان در مواجهه با این اتفاقات چه واکنشی انجام دهند، گفت: مشخص نیست این افراد به دلیل کرونا ویروس بیهوش شده باشند، بیمارانی که دچار کرونا ویروس هستند به سختی تنفس می‌کنند و شهروندان در مواجهه با این صحنه‌ها با ۱۱۵ تماس بگیرند.

وی در خصوص نظارت بر میادین میوه و تره بار گفت: در شهرداری برای هر مکان دستورالعمل‌های خاص خود تهیه شده و میادین میوه و تره بار نیز دستورالعمل ویژه خود را دارند و در انتها و ابتدای هر شیفت موارد لازم از جمله ضدعفونی کردن رعایت می‌شود. همچنین پیش بینی شده در ورودی به میادین تب مراجعه‌کنندگان چک شود.

اما آنچه مهم است خود مردم هستند اگر علائمی در خصوص تب، سردرد، تنگی نفس و ترشح از بینی دارند حتما از دستکش و ماسک استفاده کنند و اگر می‌توانند از خانه خارج نشوند. مهم‌ترین نکته رعایت کردن بهداشت فردی و رعایت اصول قرنطینه خانگی است. وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اقدامات شهرداری برای مقابله با ابتلای کودکان کار و خیابان و زباله گرد به این ویروس گفت: دستورالعمل‌هایی در خصوص کودکان زباله گرد قرار داده شده امیدواریم این موضوع به حداقل برسد و به‌نظر می‌رسد این موضوع مهار شده است اما در خصوص کودکانی که سر چهارراه هستند جمع‌آوری آنها با شهرداری نیست اما مدیریت شهری برای حفظ سلامتی آنها می‌تواند تمهیداتی با کمک سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و استانداری انجام دهد و دستورالعمل‌هایی را تهیه کند.

خداکرمی در ادامه این نشست خبری مجازی با اشاره به آمار بالای ابتلا کادر درمانی به این ویروس گفت: این موضوع نشان‌دهنده آن است افرادی که به این ویروس مبتلا شده‌اند علائم بالینی شناخته شده‌ای نداشته و تشخیص آنفلوآنزا یا بیماری تنفسی داده شده است. ما مواردی را داشته‌ایم که یک خانواده به‌طور دسته جمعی به این ویروس مبتلا شده و بهبود پیدا کردند. وظیفه رسانه‌ها در این مقطع آرامش بخشی به جامعه و پاسخ به سوالات و ابهامات آنهاست.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه از اعضای شورای شهر چه افرادی تست کرونا دادند، گفت: تنها آقای هاشمی چون ارتباط مستقیمی با شهردار منطقه ۱۳ داشت و پس از ۴۸ ساعت قرنطینه تست را انجام دادند که منفی بود و خانم دکتر فخاری که به دلیل سنگینی تنفس با مشورت من به بیمارستان مسیح دانشوری رفتند و پس از سه، چهار روز بستری شدن و دادن آزمایش‌های لازم تست‌هایشان منفی بود و به خانه بازگشتند. آقای مسجدجامعی و میلانی نیز به پیشنهاد ما دو هفته در خانه قرنطینه هستند.

خداکرمی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری برای قرنطینه شهر تصمیمی دارد یا خیر گفت: شهرداری و شورا هیچ اختیاری در این رابطه ندارند، شورا حتی نمی‌تواند در خصوص محدودیت عبور و مرور تصمیم‌گیری کند و در حوزه ترافیک تنها نقش تعیین عوارض دارد و شورای ترافیک است که در این خصوص تصمیم‌گیری می‌کند، هر چند موضوع قرنطینه و محدود‌سازی برای تهران نیاز نیست، تجربه چین نشان داده قرنطینه نمی‌تواند چندان موثر باشد چرا که اگر بود این بیماری به سایر نقاط جهان منتقل نمی‌شد. ما باید با آموزش‌های لازم بتوانیم حضور مردم در مراکزی که احتمال آلودگی بالاست را محدود کنیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص برگزاری جلسات شورا به صورت مجازی یا لغو آن گفت: در همان روزهای اول موضوع تعطیلی جلسات شورا را مطرح کردم اما بیشتر اعضای شورا با آن مخالفت کردند، جلسات کمیسیون‌ها امکان برگزاری به صورت مجازی دارد و برخی از این جلسات به همین ترتیب برگزار می‌شود اما برخی اعضا اصرار دارند که جلسات به صورت علنی باشد.

خداکرمی از اپیدمی‌لوژیست‌های کشور درخواست کرد الگوی شیوه انتشار این ویروس را رصد کنند زیرا به نظر می‌رسد الگوی دوره پنهان آن در کشور ما مقداری با چین و سایر نقاط دنیا متفاوت است.

   شرایط را بحرانی ارزیابی می‌کنیم

رضا کرمی، رییس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران نیز در این نشست خبری مجازی گفت: فرمانداری تهران برای تعطیلی بازار بزرگ و بازارهای بهاره تصمیم‌گیری می‌کند.

کرمی درباره ضدعفونی کردن خیابان‌های تهران همزمان با شیوع ویروس کرونا گفت: متخصصین مربوطه اثر این کار را بسیار اندک می‌دانند ضمن اینکه حجم مواد ضد عفونی لازم برای آن بسیار زیاد خواهد بود و با کمبود فعلی این مواد امکان پذیر هم نیست.

او اظهار کرد: حدود ۶ هزار اتوبوس در بخش‌های عمومی و خصوصی داریم که مقرر شده روزانه دوبار ضدعفونی شوند یک‌بار در ایستگاه‌های انتهایی و بار دیگر در ایستگاه‌های ابتدایی.

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد: بزرگ‌ترین توصیه این هست که شهروندان از تردد بی‌مورد در شهر مگر موارد کاملا ضروری خودداری کنند و از مکان‌هایی که تجمع زیاد است استفاده نکنند مگر با رعایت اصول ایمنی مثل عدم تماس با سطوح و استفاده از دستکش.

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا امکان تبدیل کرونا به بحران شهر تهران وجود دارد یا نه، گفت: در حال حاضر نیز ما شرایط را بحرانی ارزیابی می‌کنیم و بر اساس پیش بینی‌ها ممکن است تا یکی دو هفته آینده با وجود تمامی تلاش‌ها گسترش ویروس بیشتر نیز بشود ولی براساس نظر پزشکان متخصص و مسوولان مربوطه تنها با انجام سه مورد زیر امکان مهار این بحران وجود خواهد داشت؛ آموزش‌های عمومی، کاهش تردد در سطح شهر و کاهش هرگونه تجمعات حتی کوچک.

 

ارسال نظر