بلاتکلیفی 1500 ملک شهرداری پایتخت

۱۳۹۸/۰۷/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۳۹۵۴

گروه راه و شهرسازی|

روز گذشته محمد نادر محمدزاده، رییس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران از بازپس‌گیری 160 ملک خبر داد و گفت: از حدود ۴۵۰ ملکی که دستور تخلیه آنها داده شده است، در حدود ۱۶۰ ملک تخلیه شده‌اند که به نسبت ۴۵۰ ملک در واقع بیش از یک چهارم املاک تخلیه شده‌اند. حدود ۴۵۰ ملک واگذار شده، از کاربری در نظر گرفته شده برای آنها، انحراف دارد. در واقع این املاک برای یک امر مشخص تحویل داده شده بود، اما اکنون برای امر دیگری در حال استفاده است.

به گزارش ایلنا، محمدزاده در خصوص فرایند بازپس‌گیری املاک شهرداری تهران اظهار کرد: حدود ۱۹۰۰ ملک شهر به منظور فعالیت‌های اجتماعی و خدماتی در شهرداری تهران در حال استفاده است. از این تعداد ملک در حدود ۳۰۰ ملک توسط خود شهرداری در سراهای محله استفاده می‌شود که باید از املاک در اختیار بخش خصوصی خارج شود. او با اشاره به اینکه دستور تخلیه این املاک داده شده است، تصریح کرد: بقیه املاک آنهایی هستند که برای موضوعی که به آنها اختصاص داده شده در حال استفاده هستند. این املاک در حدود هزار و 100 واحد هستند و به همراه سراهای محله در مجموع هزار و 500 واحد را شامل می‌شوند و تعیین‌تکلیف آنها به معاونت اجتماعی و امور فرهنگی شهرداری تهران ارسال شده است.محمدزاده با بیان اینکه این معاونت وظیفه تعیین تکلیف کاربری را برعهده دارد، گفت: معاونت اجتماعی شهرداری تهران مشخص می‌کند که آیا املاک در راستای فعالیت منعقد شده مشغول به فعالیت هستند یا خیر و همچنین آیا آنچه در اختیار بخش خصوصی قرار دارد، علاوه بر انطباق شکلی، انطباق محتوایی نیز دارد. او ادامه داد: برای مثال، اگر یک مجموعه ورزشی دو روز در ماه باز است و در باقی روزها فعالیت نامناسب دارد، می‌تواند منتقل و سلب فعالیت شود یا از طرفی برای تشکل‌های مردم نهاد غیردولتی ساختمانی با متراژ ۶۰۰ متر داده شده است، در حالی که در فضایی به متراژ ۵۰ متر نیز می‌تواند به فعالیت بپردازد. در نتیجه معاونت اجتماعی و امور فرهنگی درباره آن هزار و 500 ملک اظهارنظر می‌کند.

 رییس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران در خصوص وضعیت تخلیه این هزار و 500 ملک اظهار کرد: این هزار و 500 ملک تا زمانی که معاونت اجتماعی و امور فرهنگی شهرداری تهران درباره آنها اظهارنظر نکند، دستور تخلیه آنها داده نمی‌شود.  محمدزاده افزود: از حدود ۴۵۰ ملکی که دستور تخلیه آنها داده شده است، در حدود ۱۶۰ ملک تخلیه شده‌اند که به نسبت ۴۵۰ ملک در واقع بیش از یک چهارم املاک تخلیه شده‌اند. او در پاسخ به اینکه تخلیه کامل این املاک چه زمانی محقق می‌شود، تصریح کرد: تا پایان سال احتمالا به سه چهارم تخلیه خواهیم رسید و حدود ۳۰۰ ملک تخلیه خواهند شد، مگر اینکه معاونت اجتماعی و امور فرهنگی شهرداری تهران تعیین تکلیف ۱۵۰۰ ملک باقی‌مانده را نیز اعلام کند.او با تاکید بر اینکه مسوول اظهارنظر درباره این ۱۵۰۰ ملک با معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران و شورای شهر تهران به عنوان نهاد بالادستی است، گفت: معاونت اجتماعی سه جواب برای املاک صادر می‌کند. یا استفاده از ملکی اصلا درست نیست و باید تخلیه شود، یا بهره‌برداری از ملکی به اندازه خدماتی که می‌دهد متناسب است و به شورای شهر می‌رود و با دریافت مصوبه به فعالیت خود ادامه می‌دهد. سوم آن دسته از املاکی هستند که فعالیت آنها درست است، اما ظرفیت فضای در اختیارشان بیش از فعالیتی که انجام می‌دهند و در نتیجه یا فعالیت را کنار می‌گذارند یا به فضای دیگری جابه‌جا می‌شوند. محمدزاده در پاسخ به اینکه این فرایند چقدر زمانبر خواهد بود، گفت: مسوولیت با معاونت اجتماعی و امور فرهنگی شهرداری تهران است و شورای شهر پیگیر است تا سریع‌تر به جواب برسد. رییس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران درباره علت طولانی شدن این فرایند اظهار کرد: تخلیه یک امر حقوقی است و ساده نیست. همین که ما ادعا کنیم مامور بلافاصله اقدام به تخلیه نمی‌کند، به علاوه فعالیت‌هایی که در آنجا انجام می‌شود، تبعات اجتماعی دارد و حقوقی را برای اشخاص ثالث به وجود می‌آورد. این مساله آنی نیست.

     اختلاف نماینده دولت و پارلمان شهری

به گزارش تعادل، یکی از واگذاری‌هایی که اخیرا برای شهرداری مشکل ساز شده است، واگذاری مراکز بهاران به سازمان بهزیستی است. چندی پیش انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در این خصوص گفت: «شهرداری تهران موافق واگذاری مراکز بهاران به بهزیستی است و در مسائل فرهنگی برابر آنچه قانون و مصوبات مشخص کرده پای کار هستند.اما برخی از اعضای شورای شهر تهران اعلام کردند که به هیچ عنوان این مراکز به بهزیستی واگذار نخواهد شد.

مگر این مراکز را بهزیستی برای خودش می‌خواهد؟ نمایندگان همه دستگاه‌ها با تمام مشغله خود در این جلسات حضور پیدا می‌کنند و پای کار هستند تا خروجی مناسبی حاصل شود. بی‌تردید یک پای کار در اجرای مصوبات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، مجموعه شهرداری و شورای شهر تهران است. از این رو، هر چه زودتر باید این موضوع تعیین تکلیف شود و واگذاری مراکز بهاران به بهزیستی محقق شود، در غیر این صورت مجبوریم موضوع را به نهادهای قضایی و رییس‌جمهور منعکس کنیم.» اظهارات استاندار تهران واکنش اعضای شورای شهر را در پی داشت. اعطا در این باره گفت: به محض اینکه صحبت‌های آقای بندپی استاندار تهران را شنیدم موضوع را با ریاست شورا مطرح کردم، اما در این مورد چند موضوع قابل بررسی است. در بحث واگذاری املاکی که شهرداری در تملک دارد ترتیبات قانونی وجود دارد. براساس بند ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، شورا مجاز است این اجازه را به شهرداری‌ها بدهد.لازمه این اجازه این است که شهرداری لایحه‌ای به شورا ارایه دهد، اما نکته این است که در این زمینه تاکنون شهرداری و معاونت اجتماعی – فرهنگی لایحه‌ای به شورا ارسال نکردند. در واقع شهرداری باید لایحه به شورا ارایه دهد و تا لایحه ارسال نشود، نمی‌توان گفت شورا موافق این واگذاری است یا خیر. سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران افزود: نکته دیگر این است که قطعاً در مسائلی مانند این می‌شود موضوع را با گفت‌وگو حل‌وفصل کرد. لازم نبود استاندار تهران با ادبیات عتاب‌آمیز شورا را مورد خطاب قرار دهد.

 

ارسال نظر