ایرانشهر

۱۳۹۷/۰۶/۱۲ - ۰۰:۱۰:۵۷
کد خبر: ۱۲۸۷۹۴

ایرلاین‌های اروپایی متقاضی پرواز به ایران

قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری گفت: هرچند سه ایرلاین خارجی برنامه لغو پروازهای خود به ایران را اعلام کرده‌اند، اما چند شرکت اروپایی درخواست برقراری پروازهای برنامه‌ای به کشورمان کرده‌اند که در سازمان هواپیمایی در دست بررسی و مذاکره است. آرش خدایی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: صنعت حمل ونقل هوایی ایران ظرفیت‌های زیادی دارد که با خروج برخی شرکت‌های هوایی از آن، مشکلی برای مسافران در مسیرهای بین المللی به وجود نمی‌آید. او تاکید کرد: سازمان هواپیمایی کشوری سیاست‌های حاکمیتی خود را در این بخش براساس منافع مسافران و شرکت‌های ایرانی در نظر می‌گیرد و اگر شرکتی پروازهای خود را به ایران کاهش دهد و یا قطع کند بلافاصله شرکت‌های ایرانی می‌توانند این ظرفیت را پرکنند. خدایی یادآورشد: قطع چند پرواز چارتری و فصلی توسط برخی شرکت‌های هوایی برای ما آنچنان ارزش اقتصادی ندارد؛ شرکت‌های خارجی فقط می‌توانند طبق توافق نامه موجود، پروازهای خود را به ایران انجام دهند. او ظرفیت ارایه خدمات هوایی به مسافران در مسیرهای بین المللی و داخلی را بسیار بیشتر از وضعیت موجود دانست و گفت: اکنون هیچ کمبودی در بازار نداریم. قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری یادآورشد: اگر تقاضای مسافری زیاد باشد و شرکت‌های هوایی نتوانند پاسخگو باشند، با ورود دیگر شرکت‌های فعال در صنعت حمل ونقل هوایی، یک بازار رقابتی در کشور ایجاد می‌شود و این به نفع مسافران ایرانی خواهد بود. در یک ماهه اخیر سه شرکت هواپیمایی اروپایی (بریتیش ایرویز انگلیس، کی.ال.ام هلند و ایرفرانس فرانسه) اعلام کردند به دلایل اقتصادی از اول مهرماه امسال پروازهای خود را به ایران قطع می‌کنند. با این حال، دو شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا آلمان و اتریش ایر هم اعلام کرده‌اند که «تا اطلاع ثانوی» به پروازهای خود به ایران ادامه می‌دهند.

اجاره‌های 2 ساله، گرانی زودتر از موعد می‌آورد

مدیر علمی طرح جامع مسکن با اشاره به دو راهکار وزارت راه وشهرسازی برای کنترل بازار اجاره‌بها گفت: در صورت اجرای این راهکار، موجران و مالکان مسکن در انعقاد قراردادهای دو ساله برآورد افزایش قیمت سال آینده را هم یک سال قبل‌تر اعمال می‌کنند که این موضوع موجب گرانی زودتر از موعد می‌شود. فردین یزدانی در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه موج گرانی سراسری و شامل تمام اقلام و خدمات است که مسکن هم جزیی از آن بوده، اظهارکرد: افزایش نرخ تورم، نوسانات نرخ ارز، ترس از آغاز دوره جدید تحریم‌ها موجب افزایش چند برابری قیمت‌ها در همه بازارها شده و بدیهی است که مسکن هم تحت تاثیر این شرایط قرار بگیرد.

او با اشاره به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی به مجلس برای کنترل بازار اجاره با دو راهکار الزام موجران برای انعقاد قراردادهای دو ساله با مستاجران و تعیین سقف 10 درصدی افزایش قیمت تاکید کرد: این راهکارهای پیشنهادی مطلقا قابل اجرا نیستند. مدیر علمی طرح جامع مسکن ادامه داد: می‌خواهند با ابزار و مشوق‌های مالیاتی مدت قرارداد اجاره را به دو سال برسانند حال اینکه مالیات بر اجاره رقمی نیست که موجر به این نتیجه برسد که بهتر است مالکیت مسکن خود را تا دو سال به فرد دیگری واگذار کند و اساسا مالیات بر اجاره موثر نیست. یزدانی با بیان اینکه تعیین سقف 10 درصدی برای نرخ اجاره‌بها قابلیت اجرا ندارد و نقض حقوق مالکیت است، ادامه داد: این پیشنهادات اجرایی و عملیاتی نیست. دولت در قیمت گذاری برای کدام بازار موفق بوده که حالا بخواهد بازار وسیعی مانند مسکن را کنترل کند.

مدیر علمی طرح جامع مسکن با تاکید بر اینکه مشکل بازار مسکن شکاف بین قدرت خرید و اجاره مردم و افزایش قیمت عرضه است، گفت: مهم‌ترین مشکل عدم توازن بین هزینه‌های خانوار و درآمد است، اینکه مجموعه دولت در سال‌های گذشته اقداماتی را که منجر به افزایش درآمد مردم شود انجام نداد و امروز شکاف بین قدرت تقاضا و قیمت عرضه بسیار عمیق است. یزدانی با اشاره به وضعیت عرضه در بازار مسکن در سال‌های گذشته، ادامه داد: در سال‌های گذشته عرضه به سمت ساخت و ساز واحدهای مسکونی لوکس بود، ساخت و ساز خانه‌های لوکس و با متراژهای بالا در سال‌های 90 و 91 جواب می‌داد و سرمایه‌گذاران هم به این سمت حرکت کردند.

او اظهارکرد: اما با تغییر شرایط و تعمق رکود در بازار مسکن، سرمایه انبوه‌سازان در خانه‌های لوکس حبس شد. اتفاقا میزان تولید مسکن کم نبود اما در آن طرف، قدرت خرید مردم بسیار کاهش یافت و توان خرید این واحدها وجود نداشت.

 

ارسال نظر