استرداد 60 ملک نجومی به شهرداری تهران

۱۳۹۷/۰۲/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۰۳۸۲

معاون اجرایی شورای شهر تهران در تشریح تخلفات شهرداری سابق گفت: براساس گزارشی که به دست من رسیده، در مدیریت شهری گذشته ۶۷۰ملک به افراد خاص واگذار شده بود که تاکنون ۶۰ مورد از آنها مسترد شده است و اگر لازم باشد، اسامی همه افرادی که ۶۷۰ ملک نجومی را گرفته‌اند، منتشر خواهیم کرد.

محمود میرلوحی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به سوالی درباره رسیدگی به وضعیت تخلفات مدیریت شهری گذشته، ‌به ماجرای املاک نجومی اشاره کرد و گفت: در حال پیگیری طرحی در این رابطه هستیم و توصیه می‌کنم تا قبل از آنکه این طرح به مرحله اجرا دربیاید، افرادی که یک‌سری از املاک شهرداری دراختیارشان است، خودشان پیشقدم شده و املاک را پس دهند.  او ادامه داد: این املاک در گزارش و سند تحویل و تحول آقای نجفی هم ذکر شده بود و بعد هم مشخص شد که تعدادشان از این هم بیشتر بوده است اما تاکنون فقط ۶۰ مورد آن مسترد شده است. قبول داریم که افکار عمومی به دنبال آن هستند که اسامی افشا شود، اما نمی‌خواهیم کسانی که هنوز املاک خود را پس نداده‌اند از ترس افشای اسم‌شان از پس دادن ملک سر باز زنند.

میرلوحی تاکید کرد: به کسانی که هنوز ملک خود را بازنگردانده‌اند و کسانی که مقاومت کرده و امروز و فردا می‌کنند، پیغام می‌دهم ممکن است به جایی برسیم که اسامی‌شان را منتشر کنیم تا مردم بدانند که چه کسانی با چه عناوین، محمل و پوششی این املاک را دریافت کرده‌اند.

 ۵۰ درصد قراردادهای با ترک تشریفات

معاون اجرایی شورای شهر تهران با بیان اینکه براساس سند تغییر و تحول نجفی در یکسری قرارداد‌ها ترک تشریفات شده است و این بخش نیز ازجمله عمده تخلفات است، ادامه داد: ۵۰درصد از قراردادهای 4 سال اخیر از طریق ترک تشریفات منعقد شده و برآورد می‌شود که بخش قابل‌توجهی از طریق رانت، مناسبات غیررقابتی و دور زدن قوانین و مقررات منعقد شده است.

میرلوحی با اشاره به گزارشی که معاون منابع انسانی شهرداری تهران به شورای شهر ارائه داده است، افزود: در گزارش آقای شیخ نشان داده شد که تعداد تخلفات ثبت شده در سال گذشته، به‌گونه‌یی بود که انگار عده‌یی ماموریت داشتند که اصلا گزارشی ثبت نکنند! یعنی جالب است در شهرداری با این عظمت و این همه کارمند فقط ۱۰ مورد تخلف مالی آن هم ناچیز ثبت شده بود که آن هم با یک تذکر حل و فصل شده بود.  او ادامه داد: این معلوم می‌کند که مبارزه با تخلف در حد شوخی بوده است، ۱۴۰۰ نیرو در حوزه نظارتی شهرداری مثل حراست و بازرسی در حال کار کردن هستند، اما کل پرونده‌یی که تشکیل شده، آن هم در شهرداری که این همه مساله دارد، فقط ۱۰ پرونده است.

 فراگیری فساد در شهرداری

این عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه هر جا از شهرداری را دست بگذاریم با مشکل فساد روبه‌رو است، افزود: اخیرا گزارش حسابرسی سازمان ترافیک را می‌خواندم و شاهد ابهامات فراوانی در این زمینه بودم. متاسفانه تخلفات فقط در موسسه همشهری یا صندوق ذخیره کارکنان شهرداری رخ نداده است و بی‌انضباطی و عدم کار کار‌شناسی در همه جا دیده می‌شود.  او افزود: حتی می‌توان گفت که در پروژ‌ه‌های مشارکتی هیچ پروژه بی‌مشکلی نداریم. وقتی که برای هر پستی 3 کارمند در شهرداری وجود دارد، افکار عمومی تعجب می‌کند که چرا قرارداد‌ها باید این‌قدر ضعیف و ناقص بسته شود، نتیجه اینکه برخی پروژه‌های ما با ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار، قفل شده است.  میرلوحی با اشاره به پروژه‌های پرمشکل شهرداری ادامه داد: برای مثال شاهدیم پروژه میدان صادقیه با چه مشکلاتی روبه‌رو است. در این پروژه هنوز مسائل مالکیت زمین حل نشده و از این نمونه‌ها کم نیست. در روزنامه همشهری هم چاپخانه‌یی را خریداری کردند که نه تنها به آن نیاز نداشتند، بلکه قیمت خریداری شده هم واقعی نبوده است.

 چرا نظارت کارآمد نیست؟

این عضو شورای شهر افزود: این حق را برای شورای پنجم و مدیریت شهر قائلم که از دستگاه‌های نظارتی بپرسند که چرا در طول ۱۴ سال گذشته نظارت‌های‌شان کارآمد نبوده و بی‌تاثیر بوده‌ است.

میرلوحی با بیان اینکه وقتی تخلف رخ ندهد، بحران مالی شهرداری هم حل می‌شود، افزود: پایان یافتن این روند باعث شده که امروز در شهرداری بتوانیم میزان استقراض را پایین آورده و اعتبار شهرداری را در بانک‌ها افزایش دهیم. این اقدامات در حال انجام گرفتن است، اما برخی تمام مدت بر طبل تبلیغات دروغین می‌کوبند که همه‌چیز خوب بود، اما الان امورات در شهرداری تعطیل شد، البته ممکن است، برخی امور در شهرداری تعطیل شده باشد، اما منظور همین پروژه‌های پرتخلف است.

 حبس برخی منابع به دلیل فساد

معاون اجرایی شورای شهر تهران با بیان اینکه اگر فساد و رانت وجود نداشته باشد، قرارداد‌ها و پروژه‌ها بهتر پیش می‌رود، ادامه داد: همین فساد باعث شده برخی منابع شهرداری مسموم و فریز شده و چندین هزار میلیارد پروژه مشارکتی غیرقابل واگذاری شود. باز شدن این گره‌ها بهترین پاسخ برای خدمت به شهروندان و پاسخگویی به رقباست.

او کاربرد سامانه شفافیت را پایان یافتن قدرت مافیا‌ در شهرداری دانست و افزود: برخی صفحات همشهری که صفحه‌یی ۵۰۰ هزار تومان هزینه داشته است، مستقیم از چاپخانه بیرون برده شده و خمیر می‌شده است.

 مافیای پسماند؟

این مقام مسوول ادامه داد: گاهی معاون خدمات مناطق صحبت از مافیای پسماند می‌کند، برای من جای تعجب است، یعنی چه که پسماند مافیا دارد؟ وقتی مناقصه و رقابت وجود نداشته باشد و قرارداد‌ها پشت صحنه غیرشفاف منعقد می‌شود، مافیا شکل می‌گیرد. در همین رابطه اعلام می‌کنیم که برای پسماند همه بیایند و در مناقصه شرکت و اظهارنظر کنند.  میرلوحی با بیان اینکه از نظر شورای شهر مبارزه با فساد با شعار و به وسیله ابزارهایی که در گذشته به آن متوسل می‌شدند، دیگر میسر نیست، افزود: مهم‌ترین ابزار مبارزه با فساد شفافیت، اطلاع‌رسانی و مشارکت مردم است. مردم باید خودشان در برابر کسانی که هنگام مراجعه به شهرداری تخلف می‌کنند، مقاومت کرده و مساله را اطلاع دهند.  او با اشاره به اقدامات شورای پنجم از جمله پرداخت معوقات پیمانکاران از سال ۹۳ و افزایش اعتبار شهرداری افزود: واقعیت امر این است که ما به‌شدت خود را در اطلاع‌رسانی سانسور می‌کنیم، چراکه هدف ما این است که منابع از دست رفته شهرداری و املاکی که بدون دلیل واگذار شده است، دوباره به شهرداری بازگردد.  میرلوحی در رابطه با رفتن نجفی و بلاتکلیفی وضعیت رسیدگی به تخلفات گفت: متاسفانه تحقیقات میزان تخلفات را بسیار گسترده نشان می‌دهد و به همین دلیل با به‌کارگیری یک روش و یک تحلیل تخلفات تمام نمی‌شود. روش‌های مختلفی از جمله مقررات‌زدایی، کاهش مراجعه حضوری مردم و ارباب رجوع جزئی از این روش‌ها هستند. البته ابلاغیه آقای نجفی در راستای منع صدور پروانه ساخت برخلاف طرح تفصیلی تاثیر بسیار گسترده‌یی گذاشته و این تاثیر ادامه پیدا می‌کند.

 

ارسال نظر