اخبار

۱۴۰۱/۰۵/۱۸ - ۰۳:۰۷:۴۷
کد خبر: ۱۹۱۴۰۷

۹ میلیارد دلار تجارت غیرنفتی در تیرماه

 سخنگوی گمرک از تجارت غیرنفتی ۱۱ میلیون تنی کشور به ارزش ۹ میلیارد دلار در تیرماه خبر داد که نسبت به مدت مشابه با رشد ۱۹ درصدی همراه بوده است. سید روح‌الله لطیفی سخنگوی گمرک در خصوص تجارت خارجی غیر نفتی کشور در چهارمین ماه سال اظهار داشت: در ۳۱ روز ماه تیر، ۱۰ میلیون و ۹۹۷ هزار تن کالا به ارزش ۸ میلیارد و ۹۴۷ میلیون دلار بین ایران و سایر کشورها تبادل شد که با وجود کاهش ۸ درصدی در وزن، از لحاظ ارزش ۱۹ درصد افزایش داشته است.

وی در خصوص سهم صادرات از تجارت غیرنفتی در تیرماه گفت: صادرات غیرنفتی کشور در این مدت یک ماهه، ۷ میلیون و ۹۹۲ هزار تن کالای ایرانی به ارزش ۴ میلیارد و ۱۷۱ میلیون دلار بوده که نسبت به تیر ماه ۱۴۰۰، ۲ درصد در وزن و ۲۴ درصد در ارزش افزایش داشته است. لطیفی در خصوص میزان واردات در چهارمین ماه سال توضیح داد: در تیرماه امسال ۳ میلیون و ۵ هزار تن کالا که عمدتاً کالای اساسی و نهاده‌های تولید و دارو بودند به ارزش ۴ میلیارد و ۷۷۶ میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص و وارد زنجیره تأمین، تولید و توزیع شد که نسبت به مدت مشابه از لحاظ وزنی ۲۶ درصد کاهش، اما از لحاظ ارزش با ۱۵ درصد افزایش همراه بوده است.

سخنگوی گمرک در خصوص ۵ مقصد اول صادرات ایران در تیر ماه گفت: چین با خرید یک میلیارد و ۴۰۳ میلیون دلار، امارات با ۶۱۹ میلیون دلار، عراق با ۵۷۴ میلیون دلار، ترکیه با ۳۲۳ میلیون دلار و هند با خرید ۱۴۳ میلیون دلار کالا از ایران به ترتیب ۵ مقصد اول صادرات کالاهای ایرانی در تیر ماه بودند.

وی در خصوص ۵ کشور اول فروش کالا به ایران توضیح داد: در چهارمین ماه سال امارات با فروش یک میلیارد و ۴۴۹ میلیون دلار، چین با یک میلیارد و ۲۹۱ میلیون دلار، ترکیه با ۵۱۴ میلیون دلار، هند با ۳۴۷ میلیون دلار ۴ مبدأ خرید کالا از سوی ایران بودند و روسیه با فروش ۲۰۵ میلیون دلار جایگزین آلمان در رتبه پنجم مبدا واردات به ایران قرار گرفته است.

ممنوعیت عرضه کالای بدون شناسه در 5 گروه کالایی

معاون وزیر صمت با اشاره به ممنوعیت عرضه کالاهای بدون شناسه در پنج گروه کالایی، اظهار داشت: تعداد شناسه‌های رهگیری از ۸۰ میلیون کد که در ابتدای طرح وجود داشت به ۲۲۴ میلیون کد رهگیری شناسه افزایش پیدا کرده است. به گزارش ایسنا به نقل از شاتا، محمد مهدی برادران با اشاره به ممنوعیت عرضه کالاهای بدون شناسه در پنج گروه کالایی، اظهار داشت: ۵۵ قلم کالا که پنج گروه آن از گذشته در مجموعه این طرح قرار گرفته بود مجدداً پیگیری کردیم. وی ادامه داد: کدهای شناسه‌ای که تاکنون صادر شده، با لحاظ لاستیک، کمک فنر و باتری و همچنین ۵۳ گروهی که امروز نیز به آن اضافه می‌شود در مجموع به ۱۲۴ هزار قلم رسیده است. معاون صنایع عمومی وزارت صمت عنوان کرد: در حوزه تعداد شناسه‌های رهگیری نیز از تعداد ۸۰ میلیون کد رهگیری شناسه که در ابتدای طرح وجود داشت به ۲۲۴ میلیون کد رهگیری شناسه افزایش پیدا کرده است که این مهم نشان‌دهنده موفق آمیز بودن این طرح است.

برادران با بیان اینکه از همراهی همه تولیدکنندگان و شبکه‌های فروش و همچنین مجموعه عرضه‌کنندگان کالا تشکر می‌کنیم، افزود: از امروز کالاهایی که منشأ قانونی دارند باید عرضه آنها توسط تولید‌کنندگان و وارد‌کنندگان با کد رهگیری انجام شود. اگر محرز باشد که کالایی قاچاق است یا دارای کیفیت نیست باید توزیع‌کنندگان آنها را از عرضه خارج کنند چرا که عرضه آن تخلف محرز محسوب می‌شود. برادران تصریح کرد: فرصتی که برای اصناف گذاشته‌ایم صرفا شامل شناسه‌های اظهاری موقتی می‌شود که ویژه کالاهای خواهد بود که منشأ آنها مشخص نیست. وی گفت: علاوه بر قطعات یدکی خودرو، قبلاً در حوزه لوازم خانگی نیز این فرصت قانونی را داده بودیم که از امروز تشدید می‌شود و در حوزه‌های دیگر نظیر محصولات دخانی و سایر محصولاتی که اعلام کرده بودیم، عرضه می‌شود.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت یادآور شد: امروز ۵۳ گروه کالایی جدید را به حوزه قطعات یدکی خودرو اضافه کرده‌ایم. وی ادامه داد: در جلسه‌ای که با اتاق اصناف برگزار کردیم برای اینکه که احساس نشود کار مشارکتی نیست و در تقابل با اصناف است، ابتدا مدیریت این کار را با خود بازرسی اصناف آغاز کردیم و فرصت قانونی در قالب شناسه موقت اظهاری اعلام کردیم. برادران در پایان خاطرنشان کرد: نظارت‌های ما در حوزه کالاهای قاچاق و تقلبی تشدید شده است که اطلاع‌رسانی خواهد شد.

معافیت مالیاتی برای عرضه‌کنندگان گوشت قرمز 

بنابر اعلام سازمان امور مالیاتی عرضه انواع گوشت و فرآورده‌های گوشتی از پرداخت عوارض و مالیات معاف است. در بخشی از نامه سازمان امور مالیاتی آمده است: به استناد جزو (۵-۴) بند الف ماده (۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰، عرضه انواع گوشت و فرآورده‌های گوشتی (گوشت انواع دام‌های حلال، گوشت سبک و سنگین همانند ران، راسته، سردست، سینه و سایر قطعات بدن آنها از جمله دنبه) از پرداخت مالیات و عوارض معاف است.

 

ارسال نظر