پشت پرده ترخیص ذرت‌های آلوده دامی

۱۴۰۱/۰۴/۰۱ - ۰۳:۳۷:۰۷
کد خبر: ۱۹۰۱۶۱

محتویات یک نامه نشان می‌دهد، 1300کامیون ذرت دامی آلوده که از سال‌ها قبل در گمرک باقی مانده بود، با زدو بند افراد خاص ترخیص و وارد چرخه توزیع شده است. مافیای پشت پرده با ترفند، ذرت‌های آلوده را جای ذرت‌های سالم جا زده‌اند و اقدام به خروج آنها از گمرک کردند! آن‌طور که «بولتن نیوز» گزارش کرده، وزارت اقتصاد با زعامت احسان خاندوزی بی‌محابا و بدون در نظر گرفتن موضوعاتی چون جان مردم و آینده کشور به جای امحاء ذرت‌های سمی دست به اقداماتی چون زد و بند در مورد مذکور کرده، که نیاز به واکاوی دارد! بنابراین وزیر اقتصاد به دلیل عدم لحاظ کردن موارد حیاتی و ضرورت‌ها در این باره، باید پاسخگو باشد.

    ماجرای هزاران تن ذرت آلوده چیست؟

از سال ۱۳۹۲ محموله‌های ذرت آلوده وارد گمرک بندر امام شد. این ذرت‌ها از ابتدای واردات، توسط مراجع استاندارد، آلوده تشخیص داده شده و گمرک مانع توزیع آن در سراسر کشور شد. از آن زمان تا تشکیل دولت سیزدهم این محموله‌های ذرت آلوده در گمرک بندر امام دپو شده و بخش زیادی از ظرفیت این گمرک را اشغال کرده بود؛ اما حالا برخی خبرها حاکی از این است که این ذرت‌های آلوده با اطلاع وزیر اقتصاد از گمرک ترخیص و وارد چرخه توزیع شده است.

البته رییس سازمان جمع‌آوری و فروش سازمان اموال تملیکی در گفت‌وگویی که به تازگی با «خبرگزاری تسنیم» داشته، درباره تعیین تکلیف ذرت‌های آلوده، مشکلات امحا و صادرات آن وبرکناری یکی از مدیران استان خوزستان به دستور وزیراقتصاد گفته است: «ذرت‌های آلوده موجود  در بندر امام خمینی ۱۲۷هزار تن بوده که ۱۰۰ هزار تن آن در گذشته صادر شده است.» بحث اینکه بخواهند یقه کشور ما را بگیرند مطرح نیست چرا که این کالاها سم‌زدایی شده است. در مثال دیگر آزبستی که در غرب کشور وجود داشت به دلیل قوانین موجود در کشور امکان استفاده نداشت، اما به دلیل قوانین کشورهای دیگر امکان صادرات وجود داشت. او در ادامه عنوان کرده: «ماهیت ذرت‌ها کاملا تغییر کرده است. با توجه به اینکه معیارهای مصرف داخل کشور را نداشته است؛ بحث صادرات مطرح شده. برای مدیرمذکور نیز تودیع گرفته شد و قرارداد مربوط به این حوزه با مشکلات زیادی همراه بود. البته تنها مشکل آن استان مربوط به ذرت نبوده و اقدامات مربوط به سازماندهی انبارها نیز انجام نشده بود. مراجع کشورهای دیگر نیز مجوز واردات کالا را صادر می‌کنند و تا پیش از آن امکان بارگیری کالا در ایران وجود ندارد. استانداردهای کشور ما بسیار سخت است و به همین سبب بسیاری از کالا امحا می‌شوند.»اما اظهارات رییس سازمان جمع‌آوری و فروش سازمان اموال تملیکی، نه تنها قانع‌کننده نیست، بلکه جای تعجب هم دارد. چراکه انتشار نامه‌ای دو صفحه‌ای که تصویر آن در فضای مجازی دست به دست می‌شود، در این باره گویای نکاتی است که خلاف این سخنان را ثابت می‌کند. به عبارتی دیگر، محتویات این نامه به روشنی مشخص می‌کند، آنچه در این باره از سوی او بیان شده خلاف واقع بوده و واقعیت چیز دیگری است.

حال آن‌طور که «بولتن نیوز» گزارش کرده، وزارت اقتصاد با زعامت احسان خاندوزی بی‌محابا و بدون در نظر گرفتن موضوعاتی چون جان مردم و آینده کشور به جای امحاء ذرت‌های سمی دست به اقداماتی چون زد و بند در مورد مذکور کرده، که نیاز به واکاوی دارد! اما به نوشته این پایگاه خبری، ماجرای ذرت‌های سمی از آنجا تراژدیک و دردناک است که مدیر بازرسی گمرک «ا.ق» که به قواعد و قوانین گمرک آشنایی و تسلط کامل داشته، به دلیل عمل به قانون و مقابله با این بی‌قانونی‌ها و زد و بندها بعد از ۳۰ سال خدمت از کار بر کنار می‌گردد، تا فضا برای رابطه بازی و بده و بستان‌ها و ... بدون هرگونه مانع سازمانی باز شود.

محتویات این نامه نشان می‌دهد، چه جنایات هولناکی در ارتباط با ذرت‌های آلوده رخ داده است. ترخیص ذرت‌های آلوده فارغ از آنکه نشان می‌دهد، ارتباطات و رابطه‌ها در پشت ترخیص آن وجود دارد بلکه ترخیص این ذرت‌ها که طبق نظر استاندارد از آلودگی حادی برخوردار بوده‌اند، نشان‌دهنده آن است که مافیای روابط در این باره فراتر از هر قانون و مجوزی عمل می‌کند. در واقع طبق نظر استاندارد به دلیل آلودگی بالا و حاد این ذرت‌ها، تنها راه موجود در این باره انهدام (نیاز به شرایط خاصی دارد و هزینه انجام آن نیز سنگین است) آنها بوده است نه نگهداری چه برسد به ترخیص و روانه کردن آن به بازار.

    ذرت‌های سمی چگونه ترخیص شدند؟

حال این پرسش مطرح می‌شود که این ذرت‌ها چگونه ترخیص شده اند؛ این نامه نشان می‌دهد، روند ترخیص این ذرت‌ها با ترفند انجام گرفته است. حال از آنجایی که دو شرکت (شرکت ز. م. ق و شرکت ش. ن. خ. ف) و شرکت «پاکدیده» در این ماجرا مجرم شناخته شده و به مراجع قضایی ارجاع داده شده‌اند، نمایانگر ترفند مذکور و عاملان تکمیل‌کننده پازل جنایت علیه ملت هستند. به‌طوری‌که «شرکت ز. م. ق و شرکت ش. ن. خ. ف» با ارایه اظهار نامه به گمرک جهت ترخیص، به جای ذرت سالم، ذرت‌های آلوده را که متعلق به شرکت پاکدیده است، ترخیص کرده‌اند. این اقدام با آگاهی کامل و مطابق برنامه انجام شده؛ چون همه این افراد یا شرکت‌ها می‌دانستند که ذرت‌های سالم به هرحال ترخیص خواهند شد و مجوزشان به راحتی صادر می‌گردد؛ از این رو در مجوز ترخیص ذرت در اظهارنامه ارایه شده به گمرک، ذرت‌های سمی را جایگزین کرده‌اند.

نکته دیگر در ارتباط با این موضوع، به نوشته «بولتن نیوز» سخنان رییس سازمان جمع‌آوری و فروش سازمان اموال تملیکی درباره سم زدایی است که باید خطاب به او گفت که تا وقتی اطلاعات کافی و دانش کافی درباره یک موضوع را ندارند، اظهارنظر نکنند! دوم اینکه خطاب به او باید گفت که سازمان استاندارد دوبار بر سمی بودن این ذرت‌ها تأکید و اقدام به پلمب محل کرده است و انهدام و امحاء تنها راه‌حل اعلام عنوان شده است. حال شما چطور  می‌گویید: سم زدایی شده است؟ نکته سوم اینکه آلودگی محموله مذکور از نوع آفلاتوکسین بوده؛ پس چگونه سم زدایی شده؟ بنابراین باید به این پرسش پاسخ بدهید که مگر آفلاتوکسین را می‌توان سم زدایی کرد؟ از این رو، لازم است، از ریاست‌جمهوری گرفته تا رییس دستگاه قضا و سایر متولیان ذی ربط، یک‌بار نامه مذکور را مرور کرده تا بدانند چه فاجعه‌ای رخ داده است و در صورت صحت اطلاعات باید با خاطیان برخورد جدی و قانونی شود. مافیایی که ارزها (تنی ۳۰۰ دلار) را به جیب زده‌اند و ککشان هم نمی‌گزد!

 

ارسال نظر