رویداد

۱۴۰۱/۰۳/۲۶ - ۰۴:۵۴:۴۸
کد خبر: ۱۸۹۹۸۳

به روند واردات نهاده‌های دامی رسیدگی شود

فدراسیون طیور طی نامه‌ای به دستگاه‌های ذی صلاح کشور خواستار رسیدگی به روند واردات نهاده دامی توسط یک شرکت و دریافت ریال از مرغداران و عدم تحویل نهاده که منجر به ایجاد چالش در زنجیره تامین و تولید مرغ،  تخم مرغ و خوراک دام وطیور شده است، شد. در متن نامه فرزاد طلاکش دبیرکل فدراسیون طیور به وزیر محترم جهاد کشاورزی، رییس سازمان بازرسی کل کشور، معاون اداره کل اقتصادی وزارت اطلاعات، معاون اقتصادی سازمان اطلاعات سپاه آمده است:  احتراماً به استحضار می‌رساند برخلاف رویه‌های کاملاً معمول و بسیار سختگیرانه وزارت جهاد کشاورزی برای اهلیت سنجی و صدور مجوز تخصیص ارز واردات نهاده، متأسفانه یک شرکت که مدارک و اسناد آن دال بر عدم کمترین صلاحیت فعالیت در حوزه واردات و توزیع نهاده‌های دامی است به‌صورت غیر معمول و خارج از رویه‌های اداری و اعتباری، جهت دریافت مقدار معتنابهی ارز ترجیحی در روزهای آخر عمر اختصاص این ارز از محل سهمیه ارزی دامدار و مرغدار به بانک مرکزی معرفی شده و بدون موجودی کالا و حتی بدون اثبات اسناد معتبر دال بر خریداری محموله از فروشنده خارجی، نسبت به بارگذاری صوری حجم قابل توجهی ذرت، کنجاله سویا در سامانه بازارگاه و دریافت ریال از مرغداران نموده و تاکنون به جز مقدار بسیار کمی ذرت، موفق به انجام تعهدات خود به مرغداران نشده بلکه باعث شده است علاوه بر حبس مقادیر قابل توجهی از نقدینگی مرغداران که با زحمت فراوان تهیه و به صورت نقدی در بازارگاه تزریق شده، محموله‌های سایر واردکنندگان در انبارهای گمرک خریداری نشده و در نتیجه، هم گردش مالی واردکنندگان برای تأمین‌های آینده را دچار چالش نموده و هم ماندن نهاده‌ها در انبار، این اقلام را با فساد روبرو کرده و به منافع ملی کشور لطمه قابل توجهی وارد خواهد کرد. از آنجاییکه این فدراسیون به عنوان حافظ حقوق اعضای خود اعم از وارد‌کنندگان نهاده، تولید‌کنندگان گوشت مرغ و تخم مرغ و کارخانجات خوراک دام برخود وظیفه پیگیری موضوع تا حصول نتیجه را فرض می‌داند لذا تقاضا دارد پیرو مکاتبات نامبردگان عضو فدراسیون و ضرورت دریافت پاسخ عملیاتی و اجرایی مناسب برای جلوگیری از بروز خسارات بیشتر، دستور فرمایند در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف این تخلف احتمالی و جایگزینی مناسب آن برای رفع بلاتکلیفی نهاده‌های معطل مانده و رسوب شده بخش خصوصی اقدام مقتضی صورت پذیرد.

رشد ۴۹ درصدی قیمت ماکارونی در اردیبهشت

به دنبال افزایش قیمت ماکارونی از سوی سازمان حمایت، گزارش مراجع رسمی آماری نیز رشد ۴۹ درصدی قیمت در فاصله یک ماه را تایید کرد. به گزارش ایسنا، در نیمه اردیبهشت ماه سال جاری، سازمان حمایت مصرف‌کننده و تولیدکننده رسما از افزایش قیمت ماکارونی خبر داد و اعلام کرد که حداکثر قیمت مصرف‌کننده انواع ماکارونی رشته‌ای ساده با لحاظ مالیات بر ارزش افزوده ۵۰۰ گرمی ۱۷ هزار تومان، ۷۰۰ گرمی ۲۴ هزار تومان و ۱۰۰۰ گرمی ۳۴ هزار تومان تعیین شد. این افزایش قیمت که در نیمه ماه اعمال شد، اثر خود را در تورم این کالا داشته است؛ به‌طوری که گزارش مرکز آمار ایران از متوسط قیمت کالاهای خوراکی در اردیبهشت ۱۴۰۱ نشان می‌دهد هر بسته نیم کیلویی ماکارونی که در اردیبهشت سال گذشته، به‌طور متوسط ۶۳۰۰ تومان قیمت داشته که ۷۴۰۰ تومان در فروردین و ۱۱ هزار تومان در اردیبهشت امسال رسیده است. در ماه گذشته هر بسته نیم کیلویی ماکارونی تا حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان هم قیمت خورده است. بر این اساس قیمت ماکارونی در اردیبهشت نسبت به فروردین ۴۹ درصد گران شده است که این افزایش قیمت نسبت به همین ماه در سال گذشته به ۷۴.۶ درصد می‌رسد. تغییرات قیمت ماکارونی از سال گذشته تا امسال نشان می‌دهد که هر بسته ۵۰۰ گرمی به‌طور متوسط ۶۳۰۰ تومان در اردیبهشت سال قبل، ۶۴۰۰ خرداد، ۶۵۰۰ تیر، ‌۶۶۰۰ مرداد، ۷۰۰۰ شهریور، ۷۳۰۰ مهر، 74۰۰ آبان، ۷۳۰۰ آذر، ۷۳۰۰ دی، ۷۳۰۰ بهمن، ۷۴۰۰ اسفند قیمت خورده و در فروردین امسال ۷۴۰۰ و در اردیبهشت ۱۱ هزار تومان متوسط قیمت این کالا بوده است. تغییر قیمت ماکارونی در ماه گذشته در راستای تصمیم‌ها مبنی بر اصلاح نظام یارانه‌ها و در نتیجه حذف شدن ارز ۴۲۰۰ در واردات اقلام اساسی صورت گرفت؛ این در حالی است که با رشد هزینه‌های ناشی از افزایش دستمزد و همچنین گران شدن آرد گندم که تحت تاثیر مصوبه قانون بودجه برای حذف ارز ۴۲۰۰ از حقوق ورودی و تامین ارز واردات قرار دارد، قیمت ماکارونی نیز افزایش یافت.

تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای مانع صادرات محصولات کشاورزی

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای در حوزه تعرفه‌گذاری محصولات کشاورزی منجر به ایجاد چالش می‌شود، گفت: باید تمام سیاست‌گذاری‌ها به وزارت جهاد واگذارشود. مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران درباره مباحث مطرح شده مبنی بر عدم حذف تعرفه شیرخشک صادراتی گفت: صادرات شیرخشک در جریان است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد، منتها شیرخشک‌هایی که در حال حاضر صادر می‌شوند، با ارز ۴۲۰۰ تومانی تولید شده‌اند. پیش از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، تولید شیرخشک با شیر خامی که از تولیدکنندگان به قیمت ۴۴۰۰ تا ۶,۴۰۰ تومان خریداری می‌شد، انجام می‌گرفت و پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، قرار شد تعرفه صادرات برای شیرخشک‌هایی که با قیمت‌های جدید تولید شده‌اند، حذف شود. عالی گفت: در حال حاضر شیرخشک‌های تولید جدید به مرحله صادرات نرسیده‌اند که حذف تعرفه برای آنها اعمال شود. وی با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای در حوزه تعرفه‌گذاری محصولات کشاورزی منجر به ایجاد چالش در این زمینه می‌شود، تصریح کرد: باید صفر تا صد تولید، صادرات و بازار محصولات کشاورزی در اختیار وزارت جهاد باشد تا در مواقع بحران بتواند درست تصمیم بگیرد.

 

ارسال نظر