اخبار

۱۴۰۱/۰۱/۲۷ - ۰۳:۴۸:۵۵
کد خبر: ۱۸۸۲۴۲

افزایش نرخ فروش گندم ماکارونی هم گران می‌شود

رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت: نرخ فروش گندم دولتی برای صنف و صنعت از کیلویی ۲۷۰۰ تومان به کیلویی ۱۲ هزار تومان تغییر کرد؛ متعاقب این افزایش نرخ، قیمت آرد نیز روند صعودی به خود گرفت و به کیلویی ۱۶ هزار تومان رسیده است.

محمدرضا مرتضوی در گفت‌وگو با ایلنا، با تایید خبر افزایش نرخ فروش گندم دولتی به صنف و صنعت، گفت: نرخ فروش گندم دولتی برای صنف و صنعت از کیلویی 2700 تومان به کیلویی 12 هزار تومان تغییر کرد؛ متعاقب این افزایش نرخ، قیمت آرد نیز روند صعودی به خود گرفت و به کیلویی 16 هزار تومان رسیده است.

وی با اشاره به تبعات افزایش نرخ گندم بر محصول ماکارونی، افزود: اگر ماکارونی کیلویی 12 هزار تومان بود با تغییر نرخ‌ گندم، قیمت آن به کیلویی 25 هزار تومان می‌رسد.

به گفته این فعال اقتصادی؛ این افزایش نرخ باعث خواهد شد بسیاری از کارخانه‌های تولیدکننده خرد در ماه‌های نخست سختی‌های زیادی را پشت بگذرانند چراکه باید حداقل سرمایه در گردش خود را 6 برابر افزایش دهند. مرتضوی با اشاره به نرخ جهانی گندم، تصریح کرد: هر تن گندم در بازارهای جهانی بنا به نوع و کیفیت آن بین 450 تا 500 دلار به‌فروش می‌رسد؛ بنابراین وقتی این نرخ ضرب در نرخ ارز آزاد می‌شود قیمت هر کیلو گندم در بازار داخلی کیلویی 11 تا 12 هزار تومان می‌شود به همین دلیل نرخ خرید تضمینی گندم را به نرخ بازارهای جهانی نزدیک کردند تا اینگونه انگیزه تولید را برای کشاورزان ایجاد کنند.

رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی با انتقاد از عملکرد وزارت کشاورزی بعد از احراز مسوولیت تنظیم بازار، خاطرنشان کرد: دولت اعتقاد دارد که گندم 2500 تومانی نباید به صنف و صنعت تعلق بگیرد این تصمیم به نظر منطقی می‌رسد و من نیز مخالف آن نیستم اما بهتر بود پیش از عملیاتی کردن آن این وزارتخانه با صنوف و بخش ‌خصوصی در این زمینه مشورت می‌کرد اما متاسفانه وزارت کشاورزی در مسائلی که منجر به کاهش و افزایش قیمت‌ها می‌شود جلسه‌ای با بخش خصوصی برگزار نکرده است.

وی افراد تصمیم‌گیرندگان در حوزه اقتصاد را کارشناسان درجه یک کشور ندانست و افزود: به نظر من بسیاری از مدیران جدید سابقه چندانی در شغلی که پذیرفتند ندارند از این‌رو تصمیم‌گیری‌های آنها در بسیاری موارد قواعد حاکم بر بازار را برهم می‌زند. این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا در سال جاری در زمینه تامین گندم با چالش‌‌ جدی مواجه خواهیم شد؟ خاطرنشان کرد: نرخ گندم در بازارهای جهانی بالا رفته است اما با کمبود گندم مواجه نشده‌ایم. جنگ روسیه و اوکراین جهان را با فقدان دانه‌های روغنی درگیر کرده اما در زمینه تامین گندم خللی ایجاد نکرده است. وی در پایان بیان کرد: دولت برای تامین معیشت مردم باید تصمیم درستی بگیرد به نظر می‌رسد افزایش نرخ حقوق و دستمزد کارگران چیزی به سفره کارگران اضافه نخواهد کرد و این افزایش نرخ دستمزد کارگران در نهایت تبدیل به تورم می‌شود.

شرایط عرضه ارز خشکبار  برای واردات موبایل اعلام شد

به دنبال آغاز تهاتر ارز موبایل و خشکبار، شرایط عرضه ارز از سوی صادرکنندگان خشکبار به واردکنندگان موبایل مشخص شده که در آن عدم اطلاع‌رسانی در مورد نرخ ارز قابل توجه است. بررسی‌ها نشان می‌دهد طبق توافق صورت گرفته بین سازمان توسعه تجارت و اتحادیه صادرکنندگان خشکبار، مقرر شده ضمن محاسبه و تدوین میزان عرضه و تقاضا، حداقل توان تأمین چهار گروه خشکبار، آبزیان، گیاهان دارویی و زعفران و همچنین موبایل مشخص شده و در صورت لزوم بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت ایران تعداد عرضه‌کنندگان را افزایش دهند. همچنین مقرر شده است اتحادیه خشکبار به نمایندگی و با هماهنگی اتحادیه‌های آبزیان، گیاهان دارویی و زعفران نرخ بازگشایی ارز را به صورت روزانه حداکثر تا ساعت ۱۱:۳۰ و با کسر دو درصد مبلغ توافق شده به صرافی اعلام کنند تا صرافی نرخ فروش روز را به خریداران اعلام کند.  علاوه بر موارد یاد شده، اتحادیه خشکبار به نمایندگی از سایر اتحادیه‌های یاد شده باید ظرف ۲۴ ساعت ظرفیت توانمندی خود را جهت ارایه ارز مطابق با میزان تقاضای انباشته شده در تالار دوم تا تاریخ ٢٣ فروردین ١٤٠١ اعلام کرده باشند. همچنین برای انجام فرآیند آزمایشی، انجمن خشکبار متعهد شده میزان ۲۰ میلیون درهم را در روز گذشته یعنی را ٢٥ فروردین ١٤٠١ جهت انجام معامله عرضه کنند و در صورت وجود تقاضا معامله انجام شود. البته طرفین متعهد شدند آمار مربوط به تالار دوم نیما و نرخ‌های آن را در هیچ یک از رسانه‌ها، خبرگزاری‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر نکنند. گفتنی است اخیرا با مصوبه کارگروه هماهنگی سیاست‌های ارزی و تجاری مقرر شد تهاتر ارز صادرات خشکبار با واردات موبایل بالای ٣٠٠ دلار صورت گیرد. نرخ این ارز بالاتر از نرخ ارز نیما است و این تصمیم انتقادهایی به دنبال داشت. پیش‌تر دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی از آغاز تهاتر ارز خشکبار و موبایل از روز چهارشنبه هفته گذشته خبر داد و گفته بود که فعلا باید فرصت داد، چرا که در حال حاضر عرضه ارز کم است و فعالان حوزه خشکبار در حال تلاش برای آگاه‌سازی صادرکنندگان خشکبار هستند که عرضه خود را در تالار دوم نیما افزایش دهند.

 

ارسال نظر