ایرانشهر

۱۴۰۰/۱۲/۲۱ - ۰۲:۱۴:۰۹
کد خبر: ۱۸۷۶۴۶

خانه در اطراف تهران ارزان شد

از ابتدای اسفندماه که معاملات مسکن در شهر تهران افت کرد، خرید و فروش در اطراف تهران نیز کساد شده و قیمت‌ها به ثبات رسیده است. برخی افراد واحدهای خود را زیر قیمت می‌فروشند و بازار در حالت کلی به ثبات رسیده است. مشاوران املاک در پردیس، پرند و هشتگرد بر اساس تجارب گذشته می‌گویند که در مرحله اول نرخ‌ها ثابت می‌شود و احتمال افت قیمت در مرحله دوم وجود دارد.به گزارش ایسنا، پس از آنکه معاملات مسکن در تهران با افت مواجه شد، از شهرهای اطراف پایتخت نیز خبر می‌رسد که بازار مسکن این شهرها از ابتدای اسفندماه وارد رکود سنگین شده و قیمت‌ها کاهش یافته است. واسطه‌های ملکی دلایل مختلفی را برای کسادی بازار ملک در تهران و حومه برمی‌شمارند که سرنخ اکثر آنها به اخبار مثبت از مذاکرات وین می‌رسد.

در شهر جدید پرند که بین سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹قیمت آپارتمان ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصد رشد کرده بود، در سال جاری بازار به ثبات رسیده و از ابتدای زمستان نرخ‌ها کاهشی شده است. در حال حاضر می‌توان با نقدینگی کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان در پرند آپارتمان خریداری کرد. بررسی شهر جدید پردیس نیز حاکی از عقب‌نشینی سرمایه‌گذاران ملکی از ابتدای اسفندماه ۱۴۰۰ است. اگرچه در دو سه ماه گذشته نرخهای پیشنهادی مسکن مهر پردیس حدود ۵ درصد افزایش یافته بود، بازار روند کاهشی به خود گرفته و معاملات با افت شدیدی مواجه شده است؛ به‌طوری که این روزها بنگاه‌های ملکی و دفاتر اسناد خلوت‌تر از همیشه هستند. یکی از مشاوران املاک پردیس می‌گوید که با وقوع جنگ در اوکراین و ارایه اخبار امیدوارکننده از مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه ۱+۴ بازار ملک در پردیس وارد رکود شد. هم‌اکنون نرخ پیشنهادی آپارتمان در فازهای ۸ و ۱۱ پردیس حدودا از ۷۰۰ میلیون تومان روی فوندانسیون شروع می‌شود و تا ۱.۲ میلیارد تومان برای واحدهای تکمیلی می‌رسد. بازار مسکن شهر جدید هشتگرد در حومه کرج نیز راکد شده و به قول مشاوران املاک، کساد است. آقای کیانی از فعالان بازار مسکن با اشاره به افت شدید معاملات آپارتمان در شهر جدید هشتگرد طی هفته‌های اخیر می‌گوید: تجربه دهه‌های اخیر نشان داده هر زمان بازار وارد رکود شده، قیمت‌های پیشنهادی در مرحله اول به ثبات می‌رسد و حتی ممکن است در مرحله دوم کاهش پیدا کند. اما با توجه به تورم حدود ۴۰ درصد اقتصاد کشور، خواب سرمایه در بازار مسکن به ضرر مالکان است. یعنی حتی اگر قیمت‌ها کاهش پیدا نکند، ارزش واقعی سرمایه صاحب‌خانه‌ها هر سال ۴۰ درصد افت می‌کند. فروشندگانی که پول لازم هستند مجبورند تخفیف بدهند و در حال حاضر می‌توان با قیمت‌هایی به مراتب پایین‌تر از نرخ ساخت در هشتگرد واحد مسکونی خریداری کرد. به همین دلیل ساخت و ساز در این شهر راکد شده است و سازندگان رغبتی برای سرمایه‌گذاری ندارند. در حال حاضر می‌توان با نقدینگی حدود ۲۰۰ میلیون تا ۲۲۰ میلیون تومان در هشتگرد آپارتمان خریداری کرد.

هزینه ٤٠٠ میلیاردی ساخت پلاسکو

ساختمان پلاسکو که در دی ماه سال ۱۳۹۵ آتش گرفت و فرو ریخت بالاخره پس از پنج سال با حضور مسوولان افتتاح شد. ساختمان جدید پلاسکو پس از گذشت پنج سال از حادثه آتش سوزی دیماه سال ۱۳۹۵، با حضور رییس بنیاد مستضعفان، استاندار تهران، مدیرعامل سازمان آتش نشانی، رییس سازمان انرژی اتمی و کسبه آن افتتاح شد. رییس بنیاد مستضعفان در این مراسم اعلام کرد: گرچه بر اساس حکمی که نهایی شده تقصیر بنیاد مستضعفان در حادثه پلاسکو ۱۶.۲ درصد بود و ما وظیفه ساخت مجدد آن را نداشتیم اما به تنهایی و با صرف ۴۰۰ میلیارد تومان، پلاسکو را دوباره ساختیم.وی افزود: ما با ایمان این ساختمان را ساختیم نه با چرتکه اندازی. علاوه بر این با وجود ۶۰۰ کسبه در پلاسکو، این ساختمان به نمادی از تولید در صنعت پوشاک تبدیل شده بود که در آینده نیز همین اتفاق خواهد افتاد.رییس بنیاد مستضعفان، افزود: ساختمان پلاسکو به وسعت ۱۰۰۰ متر مربع و در ۲۰ طبقه ساخته شد و سختی کار جایی بود که باید مشاعات، آسانسورها و پله برقی‌ها به این فضا اضافه می‌شد و در عین حال رضایت کسبه نیز مورد توجه قرار می‌گرفت. از سوی دیگر برای تامین پارکینگ پلاسکو هزینه‌های آن را یکجا به شهرداری پرداخت کردیم تا ایمن‌سازی آن به شهرداری واگذار شود.وی گفت: در پی آن هستیم که زمین جانبی ساختمان پلاسکو موسوم به پارکینگ اکبر را در صورت دریافت مجوزهای لازم از شهرداری تهران و دیگر دستگاه‌های متولی مانند وزارت میراث و گردشگری بسازیم و به پارکینگی نمونه و مدرن تبدیل کنیم.فتاح اظهار کرد: بنیاد مستضعفان به عنوان مالک ساختمان پلاسکو همزمان با آغاز سال جدید مدیریت این ساختمان را به کسبه واگذار خواهد کرد و تا یکسال آینده پیمانکار این ساختمان در پلاسکو باقی می‌ماند تا مشکلات احتمالی این ساختمان را برطرف کند.وی درباره هزینه‌های ساخت مجدد پلاسکو گفت: پیش از این و در ابتدای برنامه‌ریزی برای ساخت پلاسکو ۱۷۰ میلیارد تومان هزینه برآورد کرده بودیم اما متاسفانه در سال‌های گذشته همه‌چیز چند برابر افزایش قیمت پیدا کرد تا هزینه این ساختمان در بخش‌های مختلف از جمله هزینه‌های صدور پروانه، مجوزها و عملیات عمرانی به ۴۰۰ میلیارد تومان برای بنیاد مستضعفان برسد.

 

ارسال نظر