دریچه

۱۴۰۰/۱۰/۲۷ - ۰۱:۲۸:۵۲
کد خبر: ۱۸۶۰۳۳

ادامه تخصیص ارز ترجیحی برای نهاده‌های طیور

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: رییس‌جمهوری و وزیر جهاد تاکید داشته‌اند که تغییری در ارایه خدمات به مرغداران صورت نگیرد. به این معنا که تخصیص ارز ترجیحی برای نهاده طیور ادامه خواهد داشت. حسین دماوندی‌نژاد در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: در بخش طیور پایش با دقت کامل به صورت روزانه انجام می‌شود که در ۳۲ استان هر روز همکاران ما فعالیت دارند به‌طوری که ما از ۴۵ روز جلوتر می‌دانیم که شرایط در ۴۵ روز آینده چگونه خواهد بود. وی افزود: قیمت مرغ به صورت مصوب ۳۱ هزار تومان است که با قیمت‌های فراتر و پایین‌تر از این نرخ به صورت قانونی برخورد خواهیم کرد. در ادامه طی ارتباط تصویری با رییس هیات‌مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران در خصوص مشکلات مرغداران گفت‌وگو شد. ناصر نبی پورشیری گفت: وضعیت نهاده‌ها، حذف مرغ چربی دار، نبود کشتارگاه و سردخانه از مشکلات عمده مرغداران است. در همین خصوص طی تماس تلفنی با محمدجواد عسکری - رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نحوه توزیع نهاده‌های دامی گفت: بارها تولیدکنندگان مرغ گوشتی و تخم مرغ به ما انتقال داده‌اند که توزیع نهاده‌های دامی منطقی نیست، که بررسی‌های ما نیز نشان می‌دهد گلایه تولیدکنندگان درست و بر حق است. عسکری افزود: اگر نهاده‌ها به موقع به دست تولیدکنندگان برسد حتما بازار آرامش پیدا خواهد کرد.

عرضه 15 هزار تن شکر سفید در بازار برای مصارف خانوار

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد: ۱۵ هزار تن شکر سفید صرفا برای مصارف خانوار برای عرضه در سراسر کشور تخصیص یافته و در اختیار کارگروه تنظیم بازار استان قرار داده شده است.به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، یزدان سیف با ارسال نامه‌ای به استانداران سراسر کشور، قیمت هر کیسه 50 کیلوگرمی شکر سفید را با احتساب 9 درصد مالیات ارزش افزوده هر کیلوگرم به مباشرین معرفی شده (درب انبار)، 125350 ریال اعلام کرد و افزود: تعیین شیوه، شبکه و مباشرین توزیع شکر تخصیصی بر عهده کارگروه تنظیم بازار استان است تا از طریق شبکه‌های منتخب اعم از تعاونی‌های مصرف، اصناف منتخب، مراکز عرضه مستقیم کالا، میادین میوه و تره بار و... در سطح کشور توزیع شود. معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: شکر مذکور باید در بسته بندی‌های مناسب و مورد نیاز مصرف خانوار عرضه گردد و از فروش به صورت فله خودداری شود. وی اظهار داشت: سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، بازرسان سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها، سازمان تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف ایران، مکلفند نسبت به کنترل و نظارت بر روند توزیع کالا و رعایت قیمت فروش کالا‌های موضوع طرح اقدام و در صورت بروز تخلف اقدام قانونی را با هماهنگی مراجع ذیربط به عمل آورند. مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه مهلت جذب مقادیر تخصیصی تا پایان بهمن ماه سال جاری می‌باشد، تاکید کرد: با توجه به لزوم کنترل قیمت شکر در بازار، سرعت عمل و کالارسانی در سریع‌ترین زمان ممکن در شبکه‌های مصرف، مورد انتظار است.

برنج‌ها دپو شدند  قیمت‌ها بالا رفت 

ایلنا |رییس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران خاطرنشان کرد: صاحبان فروشگاه‌های زنجیره‌ای و دلال‌ها ۸۰ درصد برنج تولیدی را از کشاورزان خریداری و در انبارها دپو کردند و برای اینکه آنها نرخ را تعیین کنند این محصول را به‌صورت قطره‌چگانی در بازار عرضه می‌کنند. تقی جعفریان با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی قیمت برنج ایرانی نسبت به هفته پیش، گفت: افزایش نرخ برنج داخلی همچنان ادامه دارد و روند صعودی نرخ این محصول در هفته‌ای که گذشت متوقف نشد.

وی با اشاره به قیمت انواع برنج ایرانی، تصریح کرد: طارم و هاشمی کیلویی ۷۲هزار تومان، کشت دوم کیلویی ۷۵ هزار تومان، کشت اول کیلویی ۷۰ هزار تومان، فجر کیلویی ۵۵ هزار تومان، شیرودی کیلویی ۴۵ هزار تومان و برنج ندا کیلویی ۴۰ هزار تومان است‌ باید این نکته را در نظر داشته باشید که این نرخ‌ها در بنکداری مازندران به این شرح است و سود واحدهای صنفی در نظر گرفته نشده است. این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا ترمز افزایش قیمت برنج کشیده خواهد شد یا با نزدیک شدن به ماه‌های پایان سال باز هم شاهد افزایش نرخ برنج خواهیم بود؟ افزود: به نظر من قیمت برنج دیگر کشش افزایش بیش از این را ندارد. در حال حاضر بالای ۸۰ درصد از محصول از دست تولیدکنندگان و کشاورزان خارج شده است و در انبارها دپو شده است. به گفته این فعال اقتصادی، دلال‌ها و صاحبان فروشگاه‌های زنجیره‌ای بعد از پایان فصل برداشت برنج و اول محصول آن را از کشاورزان خریداری و در انبارهای خود دپو کردند هم‌اکنون کنترل بازار در دست این افراد است و آنها به‌صورت قطره‌چگانی برنج را در بازار عرضه می‌کنند به همین دلیل روزانه قیمت برنج ایرانی بالا می‌رود. جعفریان حباب قیمت برنج را ۲۰ درصد عنوان کرد و افزود: این نکته را در نظر داشته باشید که کشاورزان از این افزایش نرخ منتفع نمی‌شوند بسیاری از کشاورزان راضی بودند که محصول خود را ۳۰ درصد کمتر از نرخ تعیین شده به فروش برسانند، پس دوباره بر این نکته تاکید می‌کنم که این واسطه‌ها و صاحبان فروشگاه‌های زنجیره‌ای معلول این شرایط هستند نه کشاورزان.

 

ارسال نظر