اخبار

۱۴۰۰/۱۰/۲۳ - ۰۲:۵۳:۴۸
کد خبر: ۱۸۵۸۹۱

استراتژی دولت آزادی واردات و صادرات است

شاتا|معاون معادن و فرآوری مواد وزیر صمت، استراتژی و راهبرد اصلی دولت در حوزه تجارت را آزادی تجارت، واردات و صادرات عنوان کرد. رضا محتشمی‌پور در جریان افتتاح پنجمین نمایشگاه زنجیره ارزش صنایع لاستیک استراتژی و راهبرد اصلی دولت در حوزه تجارت را آزادی تجارت، واردات و صادرات عنوان کرد و گفت: در حوزه تجارت مخالف محدودیت‌های وارداتی و هم مخالف با محدودیت‌های صادراتی هستیم. معاون معادن و فرآوری مواد وزیر صمت خاطرنشان کرد: به دلیل التهاب‌هایی که از قبل وجود داشت، محدودیت‌هایی قرار داده شده بود، اما در دولت جدید به دنبال کاهش آنها خواهیم بود. وی تصریح کرد: این کاهش محدودیت‌ها باید کنترل‌شده باشد، تا بتوانیم بازار داخل را مدیریت کرده و نگرانی از حیث تأمین نداشته باشیم. 

محتشمی پورتاکید کرد: در این زمینه، مبنا آزادسازی صادرات است که به سمت آن حرکت خواهیم کرد و در آینده در این خصوص همراه با توسعه تولید، گام‌های بیشتری خواهیم برداشت.

۷۹ میلیون دلار ماده اولیه از گمرکی معاف شدند

ایسنا|تعداد ماشین‌آلات و ماشین‌آلات مستعمل مشمول معافیت گمرکی در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۰.۷ درصد کاهش و ۱۲.۲ درصد افزایش داشته و ارزش مواد اولیه مشمول معافیت گمرکی نیز به نزدیک ۷۹ میلیون دلار رسیده است. بر اساس ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی و تفاهم نامه بین گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، واحدهای تولیدی مجاز می‌توانند در صورت تایید عدم ساخت داخل از معافیت حقوق ورودی ماشین‌آلات استفاده کرده و در حداقل زمان ممکن ماشین‌آلات و تجهیزات خطوط تولید خود را از گمرک ترخیص کنند. 

البته براساس تعهدی که متقاضی ارایه می‌کند، باید ماشین‌آلات و مواد اولیه وارداتی را در محل واحد صنعتی موضوع پروانه نصب کند. البته به گفته دبیر هیات‌مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران، اخیرا سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان‌ها از این انجمن هم استعلام می‌گیرند و اگر ماشینی ساخت داخل داشته باشد، از عوارض هشت درصدی گمرکی معاف نمی‌شود. این در حالی است که انجمن قبلا گفته بود بسیاری از شرکت‌ها بر اساس یکی از بندهای قانون امور گمرکی و بدون پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده، ماشین‌آلاتی که در داخل ساخته می‌شود را هم به کشور وارد می‌کنند که حالا با روند کاهشی اعمال معافیت، به نظر می‌رسد این مشکل برطرف شده است.

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد در هشت ماهه امسال ۲۱۶۳ فقره مجوز برای ماشین‌آلات و ۳۸۷ ماشین‌آلات مستعمل مشمول معافیت گمرکی به ارزش ۱۳۱۳ میلیون دلار و ۱۲۵ میلیون دلار صادر شده که به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ تعداد ۱۰.۷ درصد کاهش و ۱۲.۲ درصد افزایش داشته است. یعنی در مدت مشابه پارسال به ترتیب ۲۴۲۱ فقره مجوز برای ماشین‌آلات و ۳۴۵ ماشین‌آلات مستعمل مشمول معافیت گمرکی صادر شده است.

 ارزش مجوزهای معافیت گمرکی ماشین‌آلات و ماشین‌آلات مستعمل نیز در این مدت به ترتیب ۱۵.۳ و ۲۵.۶ درصد نسبت به هشت ماهه اول پارسال افزایش یافته است. همچنین در این مدت ۶۳۶ فقره مجوز مواد اولیه مشمول معافیت گمرکی به ارزش بیش از ۷۸ میلیون و ۶۵۰ هزار دلار صادر شده که به لحاظ تعداد نسبت به صدور ۵۵۹ فقره در مدت مشابه سال گذشته ۱۳.۸ درصد رشد داشته، اما ارزش این مجوزها نسبت به هشت ماهه سال قبل ۷.۷ درصد کاهش یافته است. 

طبق اعلام سازمان صمت استان تهران، این سازمان از واحدهای تولیدی دارای مجوز صنعتی که از معافیت گمرکی ماشین‌آلات استفاده کرده‌اند بازرسی می‌کند و در صورت عدم استقرار ماشین‌آلاتی که از معافیت گمرکی استفاده کرده‌اند، در محل مجاز موضوع پروانه صنعتی عملکرد واحد صنعتی، به عنوان قاچاق محسوب می‌شود.

چرا لیموشیرین گران شد؟

مشاهدات میدانی حاکی از افزایش قیمت لیموشیرین به کیلویی ۳۰ هزار تومان رسیده است. افزایش قیمتی که رییس اتحادیه بارفروشان علت آن را تولید کم و سرمازدگی عنوان می‌کند. مصطفی دارایی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه قیمت لیموشیرین در مبدا یعنی در شهرستان جهرم هم کمتر از کیلویی ۲۰ هزار تومان نیست، گفت: امسال لیموشیرین نسبت به سال گذشته کمتر تولید شده است، زیرا تقاضای لیموشیرین سال قبل کم بود و خریداری نداشت، به همین دلیل باغداران کمتر اقدام به کاشت آن کردند. رییس اتحادیه بارفروشان اضافه کرد: از طرفی سرمازدگی در چند وقت اخیر هم منجر به از بین رفتن بخشی از این محصولات شد و همه این موارد در نهایت منجر به این شد که لیموشیرین افزایش قیمت داشته باشد.

 

ارسال نظر