پول‌های بلوکه شده ایران به تدریج در حال آزادسازی است

۱۴۰۰/۰۸/۲۵ - ۰۴:۱۶:۵۰
کد خبر: ۱۸۴۰۱۴
پول‌های بلوکه شده ایران به تدریج در حال آزادسازی است

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد که آقای گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به زودی به تهران سفر می‌کند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده که از زمان روی کار آمدن دولت جدید در ایران ارتباط چندانی بین وی و دولت جدید ایران وجود نداشته و این موضوع را حیرت‌انگیز خوانده، اظهار کرد: البته من تصور نمی‌کنم اظهاراتی که مورد اشاره قرار گرفت منتسب به آقای گروسی باشد و آقای گروسی گفته باشد. آقای گروسی مراودات نزدیکی با دوستان ما در سازمان انرژی اتمی و همچنین نمایندگی ایران در وین دارند. از ایشان برای سفر به تهران دعوت شده است. تاریخی در این زمینه مشخص شده و منتظر پاسخ ایشان نسبت به تاریخ مشخص شده هستیم. ایشان به زودی به ایران می‌آیند.

وی همچنین با بیان اینکه مراودات ایران و آژانس مثل همیشه بین دوطرف در جریان است و دو طرف با یکدیگر ارتباط دارند، تصریح کرد: اگر آقای گروسی نسبت به تاریخ مشخص شده پاسخ بدهند ایشان در سفر به تهران علاوه بر دیدار با رییس سازمان انرژی اتمی ایران، با وزیر خارجه آقای امیرعبداللهیان نیز دیدار و رایزنی خواهند کرد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه سه و نیم میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده ایران در خارج از کشور آزاد شده و وارد چرخه اقتصادی شده است و اینکه این پول‌ها مربوط به دارایی‌های بلوکه شده ایران در کدام یک از کشورهاست و آیا وزارت خارجه این مسائل را تایید می‌کند، گفت: عموما در مورد این مسائل اطلاعات ‌ریزی از سوی وزارت خارجه داده نمی‌شود و بانک مرکزی اگر مصلحت بداند در این زمینه اطلاع‌رسانی می‌کند و مسائل را در میان می‌گذارد.

وی ادامه داد: همان‌طور که پیش از این گفته‌ام ما منابع متعددی در خارج از کشور داریم که در حال آزادسازی تدریجی آنها هستیم و اگر امروز کالاهای اساسی وارد کشور می‌شوند به این معناست که این پول‌ها به صورت تدریجی در حال آزاد شدن هستند و آنها از یک منبع نبوده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که گفته شده تعدادی از نیروهای یمنی برخی کارمندان محلی سفارت امریکا در یمن را در محل سفارت امریکا به گروگان گرفته‌اند و آیا در این زمینه ایران اطلاعی دارد و نیروهای یمنی در این زمینه با ایران صحبت کرده، گفت: من جزییاتی از آنچه که شما اشاره کردید ندارم.

وی ادامه داد: آنچه که می‌دانم این است که انصارالله و دولت نجات ملی یمن دولت مسوولی بوده و تاکنون براساس مسوولیت کشور را اداره کرده است.

خطیب‌زاده بار دیگر تاکید کرد که من جزییاتی در این خصوص ندارم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به تازگی برخی منابع سعودی و صهیونیستی اخباری را درخصوص اخراج فرمانده نیروهای مستشاری ایران در سوریه منتشر کرده‌اند و موضع وزارت خارجه در این ارتباط چیست؟ گفت: البته این‌گونه خبرسازی‌ رسانه‌های صهیونیستی و برخی کشورها موضوع تازه‌ای نیست. همان‌طور که می‌دانیم روابط ایران و سوریه در سطوح مختلف دارای لایه‌های عمیقی است و این روابط در سطح راهبردی دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: فرمانده نیروهای مستشاری ایران در سوریه در پایان دوره ماموریت موفق خود در سوریه مورد تقدیر وزیر دفاع این کشور قرار گرفت و مدالی از سوی وزیر دفاع این کشور دریافت کرد. کسانی که به مسائل آشنا هستند می‌دانند که روابط ایران و سوریه در چه سطحی است و دارای چه لایه‌هایی است. همان‌طور که گفتم اینها خبرسازی است و ارزش جواب دادن ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد سفر کاظمی قمی نماینده ویژه رییس‌جمهور در امور افغانستان به کابل هم گفت: همان‌طور که هفته قبل اعلام کردم آقای کاظمی به عنوان نماینده ویژه ایران در امور افغانستان به کابل سفر می‌کنند و ایشان در این سفر گفت‌وگوهایی را با هیات حاکمه سرپرستی موقت افغانستان خواهند داشت و درمورد موضوعات مختلف که مربوط به امروز و فردای افغانستان است گفت‌وگو می‌کنند. در حال حاضر مردم افغانستان با مشکلاتی از جمله مشکلات اقتصادی و معیشتی روبه‌رو هستند و ما تلاش داریم که مردم افغانستان کمترین تاثیر را از تحولات اخیر افغانستان و خروج فاجعه‌بار امریکا از این کشور داشته باشند.

وی همچنین در مورد انفجارهای اخیر در افغانستان از جمله در برخی مساجد گفت: ما خیلی نگران رشد افراطی‌گری و تروریسم در این منطقه هستیم. از بدترین شکل تروریسم حمله به نمازگزاران است که متاسفانه چندین‌بار طی مدت اخیر در افغانستان رخ داده است.

خطیب‌زاده افزود: هیات حاکمه سرپرستی موقت افغانستان در ارتباط با ایجاد امنیت در این مکان‌ها و حفظ امنیت مردم افغانستان مسوولیت مستقیم دارد و باید به وظایفش در این زمینه عمل کند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد تمایل اخیر برخی کشورهای عربی برای عادی کردن روابط‌شان با سوریه علی‌رغم حمایت‌های‌شان در بحران داخلی سوریه از گروه‌های مخالف دولت مرکزی این کشور و اینکه این تمایل و تلاش برای نزدیکی به سوریه جهت کمرنگ کردن روابط تهران-دمشق صورت می‌گیرد، گفت: سوریه یکی از کنشگران موثر در جهان عرب بوده است و حذف سوریه از جهان عرب میسر نبوده و کسانی که در این راستا تلاش کرده‌اند جهان عرب و منطقه را تضعیف کرده‌اند. جای خوشحالی دارد کشورهایی که در ابتدا به صورت پنهان به دنبال عادی‌سازی روابط خود با سوریه بوده‌اند اکنون به صورت آشکارا در این زمینه عمل می‌کنند. ما از این روند استقبال می‌کنیم و حتی تلاش می‌کنیم که این روند تسریع شود و مجددا کشورهای عربی و سوریه روابط عادی خود را از سر بگیرند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در جریان سفر چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه به ایران در مورد بحث سوریه و اقدام آنکارا برای حضور پررنگ‌تر در شمال سوریه رایزنی و گفت‌وگو خواهد شد، گفت: همان‌طور که می‌دانید ایران، روسیه و ترکیه هر سه کشور در روند آستانه در ارتباط با سوریه حضور دارند و گفت‌وگوهای مفصلی با یکدیگر در ارتباط با تحولات سوریه داشته‌اند. یکی از مسائل مورد بحث در این سفر موضوع روند آستانه، همکاری‌های دو کشور در این زمینه و مسیر پیش روی آن است.

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و ترکیه به خصوص در مورد مرزهای دو کشور گفت: مرزهای ایران و ترکیه در این منطقه بیش از ۴۰۰ سال است که مرزهای ثبات و امنیت بوده است و مثالی است بر اینکه دو کشور چگونه می‌توانند در کنار هم در مرزهای باثبات و امن با یکدیگر همکاری و گفت‌وگو کنند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به تازگی رابرت مالی نماینده ویژه امریکا در امور ایران در ارتباط با مسائل ایران و مذاکرات سفری را به کشورهای منطقه داشته و اینکه آیا ایران نیز گفت‌وگوهایی را در این زمینه با همسایگان خود داشته است، خطاب به خبرنگار پرسش‌کننده گفت: اگر منظورتان این است که تهران رایزنی‌هایی را در مورد مسائل منطقه با کشورهای منطقه داشته است باید بگویم که ما همواره رایزنی‌هایی به صورت نزدیک در مورد مسائل منطقه با کشورهای مختلف منطقه به جز یکی، دو کشور که قطع رابطه است، داشته‌ایم و رفت و آمدها بین مقامات ایران و مقامات کشورهای منطقه در جریان است و ما این رفت‌وآمدها را به صورت نزدیک داریم.

وی ادامه داد: ما درمورد مسائل منطقه با کشورهای منطقه صحبت می‌کنیم و با گروه 1+4 در مورد توافقنامه صورت گرفته (برجام) و رفع تحریم‌ها رایزنی و گفت‌وگو می‌کنیم.

خطیب‌زاده همچنین درمورد اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان در مورد گفت‌وگوهای تهران و ریاض و احتمال برگزاری دور جدید مذاکرات گفت: تحول جدیدی در این زمینه صورت نگرفته است. ما منتظریم که جدیت را در طرف مقابل ببینیم. در این مذاکرات مسائل دوجانبه و برخی موضوعات منطقه و همچنین مسائل اختلافی مورد رایزنی و گفت‌وگو قرار گرفته و محور رایزنی‌ها بین دو کشور بوده است.


وال‌استریت ژورنال: تعیین تاریخ سفر گروسی به تهران در حال نهایی شدن است

خبرنگار وال‌استریت ژورنال در توییتی نوشت که ایران از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بازدید از تهران دعوت کرده است. به گزارش ایسنا، لارنس نورمن، خبرنگار وال‌استریت ژورنال در توییتی نوشت: در خصوص وین باید بگویم که ایران بالاخره از رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بازدید از تهران دعوت کرده است. «تعیین تاریخ در حال نهایی شدن است». منابع گفته‌اند که بخشی از این تاخیرها مرتبط به قرنطینه بودن حسین امیرعبداللهیان به دلیل ویروس کرونا بوده است اما این موضوع در تاریخ ۱۲ سپتامبر اعلام شده، پس این تنها دلیل بخشی از تاخیرهاست. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه اعلام کرده بود که انتظار داشت پیش از نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تاریخ ۲۲ نوامبر سفری به ایران داشته باشد اما از اینکه تاکنون دعوتنامه‌ای در این زمینه دریافت نکرده، ناامید شده است. وی در ادامه مدعی شد عدم ارتباط وی با دولت جدید ایران از زمان به روی کار آمدن درخصوص مسائل حایز اهمیت، «حیرت‌انگیز» است.

 

ارسال نظر