اخبار

۱۴۰۰/۰۶/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۲۱۷۷

۵ کشتی کالای اساسی در بندر  شهید رجایی

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: ۵ کشتی کالای اساسی حامل روغن، جو و گندم در حال انجام فرآیند قانونی و اسنادی هستند و تا پایان شهریور در بندر شهید رجایی پهلودهی خواهند شد.«علی‌رضا محمدی کرجی‌ران» در گفت‌وگو با تسنیم با تشریح جزییات محموله‌های این کشتی‌ها اظهار کرد: این کشتی‌ها شامل دو فروند کشتی حامل روغن به مجموع تناژ 71 هزار و 500 تن، یک فروند گندم به تناژ 66 هزار تن و دو فروند جو به مجموع تناژ 135 هزار تن می‌باشد.علاوه بر کشتی‌های یاد شده هم‌اکنون یک کشتی حامل 66 هزار تن ذرت و کشتی دوم نیز به همین میزان گندم در حال تخلیه کالا و حمل یکسره به استان‌های مقصد هستند.به گفته مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی، بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، چهار فروند کشتی حامل گندم به مجموع تناژ 276 هزار تن در راه بندر شهید رجایی هستند که تا هفته نخست مهرماه وارد لنگرگاه بندرعباس خواهند شد.  طی پنج ماهه امسال تا هفته نخست شهریورماه جاری، با پهلوگیری 32 فروند کشتی یک میلیون و 490 هزار و 63 تن کالاهای اساسی از جمله روغن نباتی، برنج، ذرت، شکر، کنجاله سویا، کود، گندم و جو در بندر شهید رجایی تخلیه شده است. بندر شهید رجایی با اختصاص تعداد 6 پست اسکله ویژه کالای اساسی، بهره‌گیری از تعداد 15 باب انبار مسقّف به مساحت 130 هزار مترمربع با ظرفیت بالغ بر 350 هزار تن، محوطه بارانداز به مساحت 90 هزار متر مربع و ظرفیت 100 هزار تن انواع کالاهای اساسی فله خشک و همچنین تعداد 3 پایانه نگهداری فرآورده‌های روغن خوراکی به ظرفیت 370 هزار تن یکی از مهم‌ترین مبادی ورودی کالای اساسی کشور به شمار می‌آید.

3 میلیارد و 163 میلیون دلار صادرات به عراق

در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه، واردات ایران از عراق از لحاظ ارزش ۴۳۰درصد افزایش پیدا کرده و صادرات نیز ۳۱درصد رشد را تجربه کرده است. سید روح‌الله لطیفی، سخنگوی گمرک اظهار داشت: عراق دومین کشور خریدار کالاهای ایرانی در چند سال اخیر بوده است که متأسفانه در سال گذشته به‌دلیل شیوع کرونا، چند مرز با این کشور ماه‌ها مسدود شد و مانند بسیاری از کشورها تجارتمان در سال گذشته کاهش یافت. در پنج ماه نخست امسال با بی‌اثر شدن آثار کرونا بر تجارت خارجی روند تجارت خارجی کشور رو به رشد بوده و همین امر در خصوص عراق به عنوان دومین شریک صادراتی کشورمان نیز موثر بوده است. لطیفی توضیح داد: صادرات کشورمان به عراق تا پایان مرداد ماه، بیش از 12میلیون و 24هزار تن به‌ارزش سه میلیارد و 163میلیون و 343هزار و 248 دلار بوده است که نسبت به پنج ماه نخست سال قبل، از لحاظ وزنی 53درصد رشد و از لحاظ ارزش 31 درصد رشد را شاهد بودیم.  در 5ماهه نخست امسال 313هزار و 612 تن کالا به‌ارزش 175میلیون و 989هزار و 687 دلار نیز از عراق وارد کشورمان شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی 970درصد و از لحاظ ارزش 430درصد رشد را شاهد بودیم.

راه‌اندازی بازارهای دیجیتالی برای افزایش تجارت با پاکستان

سفیر ایران در پاکستان طی دیدار با مقامات اتاق بازرگانی و صنعت اسلام‌آباد با ابراز نارضایتی از کاهش حجم تجارت دوکشور تأکید کرد که مقامات باید راه‌اندازی بازارهای دیجیتالی را برای افزایش تجارت دوجانبه به عنوان یک گزینه در نظر بگیرند. روزنامه پاکستانی «نیوز» در گزارشی که روز (چهارشنبه) منتشر کرد به نقل از سید محمدعلی حسینی، سفیر ایران در این کشور نوشت: ایران و پاکستان زمینه‌های زیادی برای تقویت روابط تجاری دارند و باید راه‌اندازی بازارهای دیجیتالی را برای افزایش تجارت دوجانبه متناسب با پتانسیل هر دو کشور به عنوان یک گزینه در نظر بگیرند.بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی، سفیر ایران در پاکستان این اظهارات را هنگام دیدار خود با مقامات اتاق بازرگانی و صنعت اسلام‌آباد (ICCI) همراه با یک هیات ایرانی اظهار داشت. حسینی گفت که تجارت دوجانبه ایران و پاکستان قبل از شیوع کرونا حدود 1.5 میلیارد دلار بود که اکنون به کمتر از 1 میلیارد دلار رسیده است.وی گفت که تحریم‌های خارجی علیه ایران مشکلی برای ارتقاء تجارت است، بنابراین ایجاد بازارهای دیجیتالی بین دو کشور و بازارهای مشترک مرزی می‌تواند گزینه‌های بهتری برای بهبود حجم تجارت دو طرفه باشد. حسینی در ادامه تأکید کرد که ایران و پاکستان برای ایجاد 3 گذرگاه مرزی که به افزایش تجارت دوجانبه کمک می‌کند، توافق کردند. با این حال، وی گفت که تسهیل تجارت و معافیت‌های دولت پاکستان برای بازارهای مرزی از جامعه تجار این کشور حمایت خواهد کرد و به افزایش تجارت آنان با همتایان ایرانی کمک می‌کند.سفیر ایران‌عدم ارتباط قوی بین بخش خصوصی ایران و پاکستان را یکی از عوامل کاهش حجم تجارت دانست و بر لزوم همکاری نزدیک اتاق‌های بازرگانی دو کشور برای توسعه روابط تجاری بین بخش‌های خصوصی تاکید کرد. وی گفت که پاکستان با اجرای کنوانسیون «تیر» TIR می‌تواند صادرات خود را از طریق ایران به روسیه و دیگر کشورهای منطقه ارتقا دهد.وی همچنین بر لزوم تبادل هیات‌های تجاری برای ارتقاء تجارت تاکید کرد و اطمینان داد که سفارت ایران آماده است تا در معرفی بیشتر محصولات پاکستانی در بازار ایران کمک کند. سردار یاسر الیاس خان، رییس اتاق بازرگانی و صنعت اسلام‌آباد نیز در این دیدار تأکید کرد که تجارت دوجانبه پاکستان و ایران بسیار کمتر از پتانسیل واقعی است و هر دو دولت باید با بخش‌های خصوصی همکاری کنند تا آن را به سطوح بالاتری برسانند.

 

ارسال نظر