مشکلی برای تامین نهاده دامی نداریم

۱۴۰۰/۰۶/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۱۶۷۱

تسنیم| وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای تامین نهاده دامی تا آخر سال مشکلی نداریم، گفت: با توجه به ظرفیت‎های هوشمند نابسامانی‎های توزیع مرغ را کنترل می‎کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید جواد ساداتی‌نژاد در برنامه تیتر امشب با بیان اینکه به دلیل شرایط متنوع اقلیمی، ظرفیت طبیعی خوبی در کشاورزی داریم، گفت: در حوزه منابع انسانی نیز ظرفیت خوبی داریم و4/5 میلیون تولیدکننده فعال و حدود 20 میلیون نفر از جمعیت کشور در این بخش فعالیت می‌کنند.

او افزود: کمتر کشوری در جهان وجود دارد که چنین ظرفیت‌های طبیعی و اقلیمی در بخش کشاورزی داشته باشد و اگر مناسب و معقول از این نعمات استفاده نکنیم، جفا کرده‌ایم.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: ظرفیت کم نظیر کشاورزی ما علاوه بر اینکه می‌تواند غذای مورد نیاز داخل کشور را تامین کند، قادر است برای کشورمان تولید قدرت کند. ساداتی نژاد همچنین کشاورزان و دامداران را علاوه بر تامین‌کننده غذای مردم، تولیدکننده قدرت برای کشور معرفی و تصریح کرد: یکی از ابعاد اقتدار ملی کشورها، امروز اقتدار غذا تعریف می‌شود. به گفته وزیر جهاد کشاورزی اگر کشور‌های دیگر از لحاظ غذا به ما وابسته باشند، قطعا از نظر دیپلماسی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

او گفت: امروز غذا یک ابزار حکمرانی است و کشور‌هایی قدرتمند هستند که تولید غذا می‌کنند. او در تشریح برنامه‌های وزارتخانه متبوعش برای برقراری آرامش بازار مرغ و تامین نیاز مصرف‌کنندگان تا پایان سال گفت: برای تامین نهاده دامی تا آخر سال مشکلی نداریم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تجارب سال 98 نشان داد که ما از این نقطه ضربه‌پذیریم. امریکا در این سال فروش مرغ اجداد به ایران را تحریم کرد و همین امر نیز نشان‌دهنده اهمیت این بخش است. ساداتی نژاد تاکید کرد: در دراز مدت می‎توانیم بالای 50 درصد نهاده‎‌ها را در داخل تولید کنیم. برنامه ما این است که تولید مرغ لاینِ آرین را احیا و مسائل ژنتیکی آن را حل کنیم.

او افزود: مشکلات سامانه بازارگاه تاحدودی برطرف شده و الان مشکلش تاخیر در رساندن نهاده به دامدار است که درحال رفع آن هستیم. وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با استفاده از ظرفیت‎ باسکول‎های دیجیتال و پرنده‎ شمار می‎توان فهمید که مرغِ کسی که نهاده گرفته به کشتارگاه رفته است. با توجه به ظرفیت‎های هوشمند نابسامانی‎های توزیع مرغ را کنترل می‎کنیم. ساداتی‌نژاد تصریح کرد: باید بر اساس تجارب گذشته تولید داخل را تقویت کنیم و البته به خودکفایی صد در صد نمی‌رسیم. بهترین شرایط این است که دست کم نیمی از نیازمان را در داخل کشور تولید کنیم. او ادامه داد: با وزارت صمت نیز در تلاشیم تا نابسمانی در توزیع نیز رفع شود و البته به نتیجه رسیدن این تلاش‌ها تا حدی زمان می‌برد. از تمام ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم تا سامان به بازار باز گردد. 

ساداتی نژاد معتقد است باید به سود بخشی کشاورزی توجه کنیم و به همین دلیل نمی‌توانیم درباره قیمت، دستور بدهیم. اغلب تولیدکنندگان به قیمت‌های دستوری اعتراض دارند و به هزینه‌های تولید اشاره می‌کنند.

او اضافه کرد: محاسبات نشان می‌داد که قیمت مرغ 17 هزار تومان است، اما در بازار قیمت 14 هزار تومانی تعیین شد که این تفاوت قیمت، نابسامانی به همراه دارد. وزیر کشاورزی تاکید کرد: وقتی ارز دولتی داده می‌شود، توقع قیمت تعیین شده نیز منطقی است، اما باید هزینه‌های دیگر را نیز لحاظ کرد. حمایت از تولیدکننده، حمایت از مصرف‌کننده نیز هست.

 

ارسال نظر