رویداد

۱۴۰۰/۰۴/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۰۵۵۹

صادرات به کشورهای آفریقایی ۴،۵ برابر شد 

مهر| در فصل بهار ۱۴۰۰ صادرات ایران به کشورهای آفریقایی ۸۳۴ هزار و ۳۸۱ تن کالا به ارزش ۳۴۰ میلیون دلار بوده که در قیاس با بهار پارسال از نظر وزن ۱۴۴ درصد و ارزش‌ ۳۵۰ درصد رشد را نشان می‌دهد. فرزاد پیلتن اظهار داشت: در فصل بهار سال جاری صادرات ایران به کشورهای آفریقایی حدود ۸۳۴ هزار و ۳۸۱ تن کالا به ارزش ۳۴۰ میلیون دلار بوده که در مقایسه با دوره مشابه در سال گذشته از نظر وزن ۱۴۴ درصد و ارزش ۳۵۰ درصد رشد داشته است. در این مدت کشورهای غنا با ۱۵۱ میلیون دلار، الجزایر با ۵۸ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۳۲ میلیون دلار، تانزانیا با ۲۵ میلیون دلار و نیجریه با ۱۸ میلیون دلار در ردیف‌های اول تا پنجم طرف‌های صادراتی ایران در میان کشورهای آفریقایی قرار داشته‌اند. وی افزود: سودان با کمتر از ۱۷ میلیون دلار، کنیا با بیشتر از ۱۴.۵ میلیون دلار، ساحل عاج با ۱۲ میلیون دلار، سومالی با چهار میلیون دلار و مصر با حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در ردیف ششم تا دهم طرف‌های صادراتی ایران در میان کشورهای قاره آفریقا بوده‌اند. مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: کشور غنا با برخورداری از سهم ۴۴ درصدی صادرات ایران به قاره آفریقا طی سه ماه نخست سال جاری در ردیف دهم طرف‌های صادراتی ایران به جهان قرار داشته است. پیلتن تصریح کرد: همچنین الجزایر با ۱۷ درصد، آفریقای جنوبی با ۱۰ درصد و تانزانیا و نیجریه با ۵ درصد بعد از غنا بیشترین سهم از صادرات ایران به کشورهای آفریقایی را به خود اختصاص داده‌اند. وی خاطرنشان کرد: صادرات ایران در سه ماه نخست سال جاری به کشورهای الجزایر با ۲۰ هزار ۶۴۱ درصد، نیجریه با هشت هزار و ۸۱۸ درصد، ساحل عاج با یک هزار و ۷۵۰ درصد، تانزانیا با ۵۸۰ درصد، آفریقای جنوبی با ۴۵۶ درصد و غنا با ۳۷۰ درصد بیشترین رشد را داشته است. به گفته پیلتن، کاهش محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا و برقراری مجدد ارتباطات و رویدادهای تجاری میان طرف‌های ایرانی و آفریقایی از جمله مهم‌ترین دلایل افزایش صادرات کشورمان به قاره آفریقا طی این مدت محسوب می‌شود.

قیمت واقعی نان  دو برابر قیمت فعلی است

ایسنا|  رییس اتحادیه نانوایان اهواز گفت: نرخ نامه دستوری نه به درد ما می‌خورد و نه مردم، زیرا نانوایان به حق خود نمی‌رسند و نان خوب هم به دست مردم نخواهد رسید. امیر دهقان در خصوص وضعیت 

نرخ نامه، اظهار کرد: مدت‌های زیادی است که روی آنالیز قیمت نان کار شده است و از سال گذشته تاکنون چندین بار این آنالیز به دلیل افزایش قیمت آیتم‌های مورد استفاده در نانوایی مانند خمیرمایه، دستگاه‌ها، ابزارهای بهداشتی، دستمزد کارگر و هزینه‌های آب، برق و گاز تغییر کرده است. وی افزود: اگر چه ما از سال گذشته تاکنون آنالیزها و نرخ‌نامه‌های قیمت نان را به مسوولان ذیربط ارایه کرده‌ایم اما تاکنون اقدامی برای افزایش قیمت نان توسط مسوولان انجام نشده است. رییس اتحادیه نانوایان اهواز با بیان اینکه همیشه یک سال پس از ارایه آنالیزهای قیمتی، مسوولان ترتیب اثر داده‌اند، گفت: آخرین نرخ‌نامه مصوب برای قیمت نان در سال ۹۸ به تصویب رسید که این نرخ‌نامه نیز سال ۹۷ به مسوولان مربوطه ارایه شده بود. دهقان با اشاره به وضعیت نرخ‌نامه نان در استان اصفهان عنوان کرد: نرخ‌نامه‌ای که ما برای قیمت نان در نظر گرفته‌ایم در آبان ماه سال گذشته در اصفهان اجرایی شد. وی با بیان اینکه قیمت واقعی نان دو برابر قیمت فعلی است، تصریح کرد: اگر بخواهیم نرخ واقعی نان را در نظر بگیریم، قیمت نان تا ۱۰۰ درصد باید افزایش یابد تا نانوا بتواند هزینه‌های جانبی کار خود را پرداخت کند و در غیر این صورت باید در آیتم‌های مورد استفاده در نانوایی مانند استفاده از کارگرهای مجرب یا دستگاه‌های درجه یک، صرفه‌جویی کنیم. 

 

ارسال نظر