اخبار

۱۳۹۹/۰۶/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۰۸۶۷

هفت روز تا تعیین تکلیف خودروهای دپویی

ایسنا | هفت روز دیگر تا پایان مهلت تعیین تکلیف و ترخیص خودروهای دپو شده در گمرک باقی مانده، اما همچنان وضعیت تعداد زیادی از آنها مشخص نیست.

۲۶ شهریورماه پایان چهارمین مهلت برای تعیین تکلیف و ترخیص خودروهای دپو شده در گمرک است، مهلتی که بعد از به پایان رسیدن زمان مصوبه ۲۹ بهمن‌ماه سال گذشته بار دیگر در اختیار صاحبان خودرو قرار گرفته تا با طی فرایند قانونی نسبت به ترخیص اقدام کنند.

در پایان اردیبهشت‌ماه گزارش گمرک از این حکایت داشت که از ۵۱۰۸ دستگاهی که باید در فاصله بهمن‌ماه تا آن زمان ترخیص می‌شد فقط ۱۳۸۹ دستگاه خارج و ۳۷۰۰ دستگاه دیگر باقی ماند که این تعداد همگی نیاز به تمدید زمان برای ترخیص و فقط ۱۲۴۸ دستگاه مشمول زمان بودند، مابقی براساس مصوبه هیات دولت با توجه به اینکه جزو خودروهای دارای پرونده قضایی و همچنین خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی یا مربوط به جانبازان بودند در قید زمان قرار نگرفته و بعد از حل مشکل آنها امکان ترخیص دارند.

اما از ۱۲۴۸ دستگاهی که باید در مهلت تعیین شده خارج می‌شد ۱۱۰۰ دستگاه فاقد ثبت سفارش بود ولازم بود وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به باز کردن سامانه ثبت سفارش اقدام کند در غیر این طورت امکان ترخیص برای آنها وجود نداشت، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. در مورد مابقی خودروها نیز آنهایی که دارای پرونده قضایی هستند فقط در شرایطی که حکم برائت برای آنها صادر شود بدون نیاز به زمان ترخیص می‌شوند و دیگر خودروها با طی فرایند تعیین شده و بدون قید زمان در اختیار صاحبانشان قرار می‌گیرند. این در حالی است که از زمان تعیین شده فقط هشت روز دیگر باقی مانده و مشخص نیست که اگر در این فاصله تکلیف این ۱۲۴۸ دستگاه در قید زمان مشخص نشود چه سرنوشتی در انتظار آنها خواهد بود، آیا با تمدید مجدد زمان ثبت سفارش برای آنها باز خواهد شد و یا اینکه تصمیم بر اعلام متروکه شدن آنها شده و برای تعیین تکلیف به سازمان اموال تملیکی  سپرده می‌شوند.

این در حالی است که فعالان بازار خودرو پیش‌ از این با انتقاد از برخی سنگ اندازی‌ها در خصوص ترخیص خودروها معتقد بودند که تمدید زمان تا هنگامی که این ناهماهنگی وجود دارد گرهی از کار آنها باز نخواهد کرد. این تعداد خودرو باقی مانده در گمرک در جریان ورود ۱۲ هزار ۲۶۰ دستگاه در سال‌های اخیر هستند که به دلایلی از جمله تغییر مقررات ارزی و یا ضوابط واردات خودرو و ممنوعیت ثبت سفارش آن در گمرک و بنادر دپو شده و بعد از چند مرحله تعیین زمان از سوی هیات وزیران بیش از ۷۰۰۰ دستگاه ترخیص و حدود ۳۸۰۰ دستگاه دیگر باقی ماند که باید از خرداد تا ۲۶ شهریورماه تعیین تکلیف می‌شد که هنوز وضعیت آن مشخص نیست.

 

کمبود روغن نداریم

تسنیم | رییس اتاق اصناف تهران از عدم کمبود روغن در بازار و کافی بودن مواد اولیه تولید روغن در انبارها خبر داد و گفت: این هفته جلسه‌ای با استاندار تهران برای باز شدن صنوف تعطیل  خواهیم داشت. قاسم نوده فراهانی در خصوص وضعیت صنوفی که هنوز در شرایط کرونا تعطیل هستند، اظهار داشت: شرایط برای این صنوف مناسب نبوده و همچنان تالارها، آرایشگاه‌ها، قهوه‌خانه‌ها، باشگاه‌ها و استخرها تعطیل هستند ولی با توجه به اینکه مدارس باز شده، در حال پیگیری هستیم تا در صورت امکان این صنوف نیز فعالیت خود را از سر بگیرند. وی با اشاره به اینکه تالارها به دلیل محرم و صفر باز شدنشان فرقی نمی‌کند ولی برای سایر صنوف در حال پیگیری هستیم، ادامه داد: قرار است در هفته جاری جلسه با استاندار تهران در این خصوص داشته باشیم تا این موضوع را مطرح کنیم.

رییس اتاق اصناف تهران در خصوص گرانی روغن موتور در بازار نیز گفت: بخشی از روغن موتور موجود در بازار وارداتی است و با توجه به نوسان نرخ ارز، قیمت آن نیز تغییر می‌کند، بنابراین فردی که به جای روغن موتور داخلی از وارداتی استفاده می‌کند، باید این هزینه را پرداخت کند. نوده فراهانی در خصوص قیمت روغن موتور داخلی و درخواست تولیدکننده‌ها برای افزایش قیمت نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر با نرخ مصوب قبلی به فروش می‌رسد و در شرایط فعلی بعید است با افزایش قیمت موافقت شود، زیرا باید مستندات کامل و دقیقی ارایه کنند تا پس از تأیید سازمان حمایت، ستاد تنظیم بازار در این خصوص تصمیم نهایی را اتخاذ  کند. 

رییس اتاق اصناف تهران در خصوص افزایش قیمت و کمبود روغن جامد در بازار و همچنین دو حسابه بودن برخی تولیدکنندگان در فروش، تصریح کرد: فعلاً هیچ کمبودی در بازار گزارش نشده و مواد اولیه روغن نیز به اندازه کافی در انبارها وجود دارد. به گفته وی، قیمت‌ها نیز با نرخ مصوب در بازار به فروش می‌رسد و شکایتی نیز در این خصوص چه از نظر قیمتی و چه دو حسابه بودن به دست ما نرسیده است.

 

ارسال نظر