آیا اجرای سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز نزدیک است؟

۱۳۹۹/۰۴/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۸۶۸۳

نمایندگان بخش خصوصی در نشست نوزدهم کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران در حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی به بیان مشکلات این حوزه از جمله ارز 4200 تومانی، سامانه بازارگاه، محدودیت‌های صادراتی و ... پرداختند و در مقابل امید گیلان‌پور نیز وعده داد با مشورت بخش خصوصی به مسائل عنوان شده بپردازد.

 امید گیلان‌پور معاون توسعه صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی که به تازگی با حکم وزیر، نماینده این وزارتخانه در هیات نمایندگان اتاق تهران شده است، در این نشست، رئوس برنامه‌ها و اولویت‌های کاری خود در معاونت وزارت جهاد کشاورزی را با فعالان بخش ‌خصوصی در میان گذاشت و بر این نکته تاکید کرد که امضای طلایی را برای همیشه در این وزارتخانه حذف خواهد کرد. وی با بیان اینکه به خوبی می‌داند که در شرایط سخت تحریم و کرونا، مسوولیت این معاونت را در وزارت جهاد کشاورزی پذیرفته است، تاکید کرد که اولویتش بر این است که با همکاری تشکل‌های بخش‌ خصوصی در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی، از سخت‌تر شدن محیط کسب‌و‌کار برای بنگاه‌های این بخش جلوگیری کند. در ادامه این نشست، فعالان اقتصادی و اعضای کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند. ابتدا احمدرضا فرشچیان رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، با اشاره به اینکه در حدود 11 هزار واحد صنایع تبدیلی در کشور به ثبت رسیده که این بخش در صنعت کشور سهم 13 درصدی و 5.5 درصد در اشتغال دارد، گفت: اتاق بازرگانی و تشکل‌ها طی بیانیه‌های متعدد، خواستار حذف ارز 4200 تومانی شده‌اند اما پاسخ روشنی از سوی دولت دریافت نکرده‌اند. وی همچنین از معاون توسعه صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی خواست تا به این تقاضای همیشگی فعالان اقتصادی جامه عمل بپوشاند که نماینده‌ای از بخش خصوصی در جلسات تصمیم‌گیری این وزارتخانه حضور مستمر داشته باشد تا دیدگاه‌ها و نظرات و راهکارهای بخش خصوصی را به‌طور مستقیم به اطلاع تصمیم‌گیران در این وزارتخانه برساند. همچنین سیامک شهریاری، عضو هیات‌مدیره انجمن صادرکنندگان خشکبار، نیز با انتقاد از آنچه که وی، سیاست دوگانه در مواجهه با ارز صادراتی از سوی دولت عنوان کرد، خواستار اتخاذ تدابیر یکپارچه برای حل مشکلات ارزی واحدهای کسب‌و‌کار در کشور شد. ابوالحسن خلیلی از اعضای اتاق بازرگانی نیز با انتقاد از ساز و کار سامانه بازارگاه، آن را غیرشفاف و ناکارآمد برای بخش خصوصی و فعالیت بنگاه‌های حوزه کشاورزی و صنایع غذایی دانست. وی همچنین، تعیین تکلیف در خصوص ارز 4200 تومانی را ضروری دانست و یادآور شد که در چنین شرایطی، نه مرغ‌دار راضی است و نه واحدها و کارخانه‌های روغن.

پس از طرح مسائل و دیدگاه‌های فعالان اقتصادی، معاون توسعه صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: اعتقاد بارز من، باید کمترین مداخله در بازار صورت گیرد و همواره نیز سعی کرده‌ام به این سیاست، پایبند باشم اما شرایط امروز کشور، خاص و ویژه است به‌طوری که پایداری سیاست‌ها را دچار مشکل کرده است.

گیلان‌پور در ادامه، یکی از اولویت‌های ویژه خود در معاونت وزارت جهاد کشاورزی را دریافت حداقل تخصیص‌ها برای ارز نهاده‌ها از بانک مرکزی عنوان کرد و افزود: باید نیازهای ارزی را کاهش دهیم که یکی از روش‌ها، می‌تواند بازنگری در اولویت نهاده‌ها باشد.

وی سپس از تدوین برنامه‌ها و اولویت‌های مربوط به یکسان‌سازی نرخ ارز در وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: آثار و تبعات یکسان‌سازی نرخ ارز در وزارتخانه دیده شده و در حال حاضر نیز مطالعات صورت گرفته ما آماده است و می‌دانیم که کدام نهاده‌ها را ابتدا باید از سبد ارز دولتی خارج کرد.

 

ارسال نظر