اخبار

۱۳۹۷/۱۲/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۱۲۹۵

جلوگیری از خروج کالاهای اساسی به صورت مسافری

تسنیم|ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ارسال نامه‌ای به دیگر بخش‌های این ستاد اعلام کرد که از خروج مسافری، اظهار خلاف واقع و سوءاستفاده از ظرفیت مناطق آزاد برای خروج غیرقانونی کالاهای اساسی جلوگیری به عمل ‌آید. عبدالله هندینانی، معاون پیشگری و کاهش تقاضای ستادمرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با ارسال نامه‌ای به دبیران کمیسیون‌های برنامه‌ریزی و هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سراسر کشور، نوشت: «پیرو مکاتبات انجام شده در خصوص جلوگیری از خروج غیرقانونی کالاهای اساسی از کشور، به پیوست تصویر نامه ستاد تنظیم بازار در خصوص احتمال خروج غیرقانونی کالاهای اساسی از جمله روغن خوراکی از مرز‌های کشور، ارسال می‌شود. شایان ذکر است با وجود وفور روغن خوراکی و سایر کالاهای اساسی، افزایش تقاضای کاذب، احتکار خرد و کلان و نظارت‌های ناکافی بر توزیع کالاهای اساسی از دیگر آسیب‌های شناسای شده این حوزه است. خواهشمند است ضمن اتخاد تدابیر لازم مراتب ذیل در دستور کار قرار گرفته و نتیجه را به ستاد منعکس فرمایید. 1- تشدید نظارت بر جلوگیری از خروج کالاهای مذکور در قالب اظهار خلاف واقع و سوءاستفاده از ظرفیت مناطق آزاد رویه مسافری و سایر رویه‌های محتمل و 2-در نظر داشتن ضرورت حفظ آرامش و اطمینان جامعه نسبت به وفور کالاهای اساسی.»

دپوی 10 هزار کانتینر قطعات خودرو در مناطق آزاد

ایلنا|دبیر شورای عالی مناطق آزاد از دپوی 10 هزار کانتینر قطعات خودرو در مناطق آزاد خبر داد وگفت: قطعات یدکی و لاستیک هم معاف از ثبت سفارش هستند و بدون تشریفات ثبت سفارش وارد مناطق آزاد شده‌اند. مرتضی بانک، درباره دپوی کالاهای اساسی در مناطق آزاد گفت: دپوی قابل توجهی از کالاهای اساسی در مناطق آزاد وجود ندارد. اساسا وزارت صمت باید نسبت به واردات قطعات و مواد اولیه و کالاهای اساسی اقدام کند و مناطق آزاد در این حوزه سیاست‌گذار نیست. خودروسازان مهم‌ترین عامل افزایش قیمت خودرو را نبود قطعات خودرو عنوان می‌کنند و این در حالی است که تنها از مبادی مناطق آزاد 10 هزار کانتینر قطعات خودرو بدون طی مراحل ثبت سفارش وارد شده است و گویا واردات این قطعات و مواد اولیه با ارز 4 هزار و 200 تومانی انجام شده است. دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه در راستای رفع مشکلات تامین برخی از کالاها در کشور، 3هزارو 200 قلم کالا معاف از ثبت سفارش در مناطق آزاد شده‌‌اند، گفت: طبق مصوبه دولت، این میزان کالا و مواد اولیه بدون ثبت سفارش و سهمیه ارزی وارد مناطق آزاد و در این مناطق دپو می‌شوند تا در شرایط عادی بعد از ثبت سفارش وارد سرزمین مادر شوند.

اعتراض رسمی ایران به قطع همکاری شرکت‌های خارجی

سازمان توسعه تجارت ایران |سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران از رویکرد دولت در جهت حفظ و حمایت از اشتغال مولد خبر داد. محمدرضا مودودی، گفت: در شرایطی که بسیاری از شرکت‌های خارجی به واسطه تحریم بازار ایران را ترک کرده‌اند، باید مشخص شود که بازار ایران تا چه حد برای شرکت‌های خارجی اهمیت دارد. او افزود: اصولا با این تصور نادرست مواجه هستیم که شرکت‌های خارجی در شرایط عادی به دنبال بازار جذاب ایران باشند و در پی هر بحران عزم خروج کرده و روابط خود را با تولیدکنندگان داخلی قطع کرده و اهمیتی برای ضرر و زیان شرکت‌های داخلی قائل نباشند. مودودی تأکید کرد: به زودی مراتب اعتراض وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت رسمی به این شرکت‌ها اعلام خواهد شد و عملکرد این شرکت‌ها در دوران سخت ایران ملاک همکاری آتی خواهد بود. او در همین مورد گفت: خط تولید کوماتسو و کیاموتورز به دلیل کمبود در تأمین قطعه با ظرفیت‌بسیار پایینی فعال هستند و هزینه تأمین قطعات به دلیل نبودن رابطه مستقیم با هزینه‌های بیشتری صورت می‌گیرد.

افزایش تولید ۲۲ محصول منتخب صنعتی و معدنی

۲۲ محصول منتخب صنعتی و معدنی در ۹ ماه ابتدای امسال افزایش تولید داشتند و در این زمینه تولید کاتد مس با ۱۸۰.۲ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۷۰ درصد رشد داشت .به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، در ۹ ماهه سال ۹۷، ۲۲ محصول منتخب صنعتی و معدنی افزایش تولید داشته‌اند و در این زمینه تولید کاتد مس با ۱۸۰.۲ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۷۰ درصد رشد و ظروف شیشه‌ای با تولید ۳۴۰.۸ هزار تن ۱۲.۷ درصد رشد داشته است. همچنین فولاد خام با تولید ۱۶۹۸۲.۹ هزار تن رشد ۹.۸ درصدی داشته است. سنگ آهن با ۲۷ میلیون تن، ۷.۹ درصد و فولاد خام با ۱۷ میلیون تن، ۹.۸ درصد رشد تولید داشته‌اند. در زمینه تولید کالاهای منتخب معدنی و صنایع معدنی، چینی بهداشتی با ۷۲.۷ هزار تن و کاهش ۶.۵ درصدی، شمش آلومینیوم با ۲۵۲.۳ هزار تن و کاهش ۴.۴ درصدی بیشترین کاهش تولید را داشته‌اند. در مجموع تولید کالاهای منتخب شیمیایی و پتروشیمی در ۹ ماه گذشته امسال با ۴۰ هزار و ۱۲۳ هزارتن افزایش ۰.۷ درصدی در تولید داشته است.در این بخش پلی استایرن با ۳۲۳.۷ هزار تن تولید و افزایش ۳۵.۷ درصدی، پلی کربنات با ۱۲.۳ هزار تن تولید و افزایش ۱۵ درصدی و اوره با تولید ۴۵۹۰ هزار تنی و افزایش ۱۴.۷ درصدی بیشتری رشد تولید را داشته‌اند .

 

ارسال نظر