قاچاق روزانه 115 میلیون لیتر سوخت

۱۳۹۷/۰۹/۲۹ - ۰۰:۴۵:۱۳
کد خبر: ۱۳۵۹۰۰
قاچاق روزانه 115 میلیون لیتر سوخت

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه روزانه 11.5 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود، گفت: ۸۵ درصد از قاچاق سوخت روزانه، نفت گاز و بقیه نفت سفید، نفت کوره و بنزین است. حمیدرضا دهقانی‌نیا با اشاره به اینکه سوخت شامل فرآورده‌هایی مانند نفت سفید، نفت کوره، بنزین و نفت گاز (گازوییل) است، افزود: آنچه که نقش مهمی در قاچاق سوخت ایفا می‌کند نفت گاز است. او ادامه داد: قیمت هر لیتر سوخت بر اساس فوب خلیج فارس 50 تا 60 سنت است که بر اساس نرخ دلار می‌توان ارزش این مقدار قاچاق سوخت را مشخص کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دهقانی نیا در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه کشفیات قاچاق سوخت در 6 ماهه سال 97 نسبت به 6 ماهه سال 96 حدود 62 درصد رشد داشت، اضافه کرد: بر اساس قیمت فوب خلیج فارس، حدود 5 و نیم میلیون دلار در روز قاچاق سوخت انجام می‌شود. او گفت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از 25 تا 26 دستگاه تشکیل شده است و 2 نفر از نمایندگان مجلس هم عضو این ستاد هستند. مدیرکل نظارت بر سامانه‌های الکترونیکی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: وظیفه این ستاد سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی است و بعد از آن هماهنگی برای اجرای این برنامه‌ها و نظارت بر آن است. او با اشاره به اینکه این ستاد اقدامات بزرگی را انجام داده است، افزود: تفاوت فاحش قیمت سوخت داخل و کشورهای همسایه از علل مهم قاچاق سوخت است. دهقانی‌نیا اضافه کرد: 180 هزار کارت سوخت مهاجر در استان کردستان سوزانده شد. او با بیان اینکه سامانه بارنامه برخط سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای و سامانه رسید حواله و سامانه حواله‌های بارگیری شرکت نفت، راه‌اندازی شده است، گفت: اکنون هیچ بارنامه جعلی نداریم، در حالی که 9 ماه پیش اینگونه نبود. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه اقدامات ستاد موجب کنترل و کاهش قاچاق سوخت شده است، افزود: 33 و نیم میلیارد لیتر در سال نفت گاز تولید می‌کنیم که از این میزان وزارت نفت، 31 میلیارد لیتر را توزیع می‌کند و بقیه صادر می‌شود. دهقانی نیا با اشاره به اینکه بیشتر حجم قاچاق سوخت مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان در حوزه خشکی و دریاست، گفت: برخی اوقات زیرساخت‌های جلوگیری از قاچاق سوخت نیاز به هزینه‌هایی دارد که انجام نمی‌شود. او افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طرح جامعی را برای مقابله با قاچاق پوشاک داشته است و با مدیران مجتمع‌های تجاری هم اتمام حجت کرده است و واحدهای بدون مجوزشناسایی شدند.

از سوی دیگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در همین برنامه تلویزیونی، با بیان اینکه با توجه به اینکه مبارزه با قاچاق، فرادستگاهی و فراسازمانی است، گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از 26 دستگاه تشکیل شده است. این دستگاه‌ها با هم باید کار کنند تا نتیجه خوبی را داشته باشیم. احمد انارکی محمدی ادامه داد: نبود سامانه جامع موجب می‌شود تا آمار دقیقی از قاچاق سوخت نداشته باشیم و همچنین اقتصاد ما پنهان است. او با اشاره به اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا در سال 1392 برای نخستین‌بار بطور جامع و کامل نوشته شد، افزود: این قانون چند بار اصلاح شد و اکنون لایحه دولت در اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا به مجلس شورای اسلامی ارایه شده است. انارکی محمدی با اشاره به نبود زیرساخت‌های لازم گفت: شفافیت در آمار و اطلاعات وجود ندارد.  از آن‌سو، فرمانده نیروی انتظامی استان هرمزگان نیز گفت: در مرداد امسال طرح پایش پمپ بنزین‌ها و جایگاه‌های سوخت را اجرا کردیم و همان زمان اعلام کردیم که روزانه 950 هزار لیتر سوخت مازاد بر نیاز استان در حال توزیع است که مدیرعامل وقت شرکت پخش فرآورده‌های نفتی هم تایید کرد. سردار عزیزالله ملکی با بیان اینکه 24 میلیون لیتر سوخت را کشف کردیم، افزود: با باند سازمان یافته قاچاق سوخت برخورد کردیم که به زودی اطلاعات آن را اعلام می‌کنیم. او اضافه کرد: در 6 ماه نخست امسال 126 کانتینر حامل سوخت قاچاق را از مبادی رسمی گمرک کشف کردیم که 54 کانتینر با اظهار سنگ، روغن و الکل بود و بقیه قاچاق از دست رفته اعمال شد. یک کارشناس حوزه انرژی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در حوزه قاچاق سوخت می‌دانیم چه کنیم و سامانه‌های متعددی راه‌اندازی شد اما در اجرا مشکلاتی وجود دارد. محسن ایرانگردی با اشاره به اینکه دولت عزمی برای اجرای کامل برنامه‌ها ندارد، افزود: هر لیتر سوخت نیروگاه‌ها 50 ریال و تقریبا رایگان است یعنی هیچ طرحی برای مبارزه با قاچاق در حوزه نیروگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد و برای آنها سرمایه‌گذاری برای جلوگیری از قاچاق، توجیه ندارد. ایرانگردی ادامه داد: همچنین سرمایه‌گذاری برای افزایش بهره وری نیروگاه‌ها هم توجیه ندارد زیرا سوخت آنها تقریبا رایگان است . او گفت: کارت آزاد جایگاه‌دار با نرخ 600 تومان سوخت را به کامیون‌های ترانزیتی عرضه می‌کنیم یعنی صرفه اقتصادی قاچاق آن، حدود 5 هزار تومان است بنابراین جلوگیری از آن سخت است. او افزود: تلاش شده است که قیمت‌ها جهانی شود اما اینگونه نشد.

  لابی‌ها، مانع برخورد با پوشاک برند قاچاق

از سوی دیگر اما نایب‌رییس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: جلسات متعددی را در ستاد مبارزه با قاچاق کالا داشتیم که خروجی آن اطلاعیه برخورد جدی با نشان‌های محرز قاچاق پوشاک بود که بر اساس آن از ابتدای دی امسال نسبت به جمع‌آوری کامل و پلمب واحدهای تجاری عرضه‌کننده پوشاک خارجی فاقد شناسه کالا و فاقد نمایندگی رسمی اقدام خواهد شد. بهرام شهریاری افزود: قرار شد در نخستین گام با فروشگاه‌های برند در مجتمع‌های تجاری برخورد شود اما متاسفانه لابی‌هایی در مجلس شورای اسلامی و دولت در حال انجام است که جلوی این برخورد را بگیرند. مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز هم گفت: قسمتی از بخش خصوصی مخالف برخورد با برندهای محرز قاچاق و مانع هستند. سید عبدالمجید اجتهادی با بیان اینکه مصوبه به سازمان تعزیرات و وزارت دادگستری ابلاغ نشده است، افزود: اکنون برنامه‌ریزی لازم انجام وکمیته عملیاتی و قضایی تشکیل شده است.

 

 

ارسال نظر