اخبار

۱۳۹۷/۰۹/۲۵ - ۰۰:۱۳:۳۲
کد خبر: ۱۳۵۶۰۱

سایه کمبود مواد اولیه بر سر صنایع

ایسنا|رئیس اتحادیه پوشاک گفت: متاسفانه مشکلاتی در تهیه مواد اولیه داریم که بسیار نمایان است، این مشکلات در حوزه دارایی و موارد دیگری وجود دارد که سبب شده تولید ما آنگونه که باید رشد نکرده باشد. مهدی لسان‌طوسی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به ممنوع شدن بحث واردات، نباید قاچاق صورت بگیرد اما اینکه تصور کنیم قاچاق به صفر رسیده، فکری واهی است؛ در حال حاضر ظرفیت تولیدکنندگان ما مقداری تغییر پیدا کرده و ظرفیت تولید آن‌ها رو به بهبود است. او بیان کرد: متاسفانه مشکلاتی در حوزه تهیه مواد اولیه داریم که بسیار نمایان است، این مشکلات در حوزه دارایی و موارد دیگری وجود دارد که سبب شده تولید ما آنگونه که باید رشد نکرده باشد. باید این موارد به ویژه در بخش مواد اولیه اصلاح شود.

رئیس اتحادیه پوشاک ادامه داد: با توجه به نامگذاری سال به نام حمایت از تولید، باید نگاه بانک‌ها، بیمه، سازمان صنایع و سایر ارگان‌های مرتبط در این موضوع مساعدتی شود. او خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت و پتانسیلی که وجود دارد، به هیچ عنوان نیازی به واردات پوشاک مگر واردات برندها آن هم به دلیل بالا بردن سطح کیفی کار را نداریم، زیرا برندهای خارجی از نظر کیفی می‌توانند برای کیفیت داخلی ایجاد رقابت کنند. لسان‌طوسی گفت: در خصوص شعار سال باید ارگان‌های مرتبط در بحث حمایت از تولید، بخشی از کار را به سهم خود پوشش دهند تا در نهایت بتوانیم تولید داخلی را جایگزین نبود واردات پوشاک خارجی کنیم.

صادرات روزانه 45 میلیون دلار کالا به عراق

تسنیم|دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: ما روزانه حدود ۴۵ میلیون دلار و در مواقعی تا ۷۰ میلیون دلار کالا به عراق صادرات داریم. سید حمید حسینی در دیدار مشترک هیات تجاری ایران و عراق اظهار کرد: از شرکت‌های عراقی دعوت شده است تا در این کشور به صورت پیمانکاری و در بخش‌های نفت و گاز در این کشور همکاری داشته باشیم. او افزود: بر این اساس در مناقصاتی که ما شرکت می‌کنیم پشت بیرق و نام شرکت‌های عراقی قرار می‌گیریم و از این طریق فرصت حضور در پروژه‌های نفت و گاز و خدمات فنی و مهندسی را می‌یابیم. دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه عراق 20 تا 30 درصد پروژه‌های پیمانکاری خود را در مناقصات به شرکت‌های عراقی اعطا می‌کند، گفت: این شرکت‌ها توانایی و ظرفیت لازم برای اجرای این پروژه‌ها ندارند که ما می‌توانیم از طریق همکاری مشترک با آنها به پروژه‌های عراق وارد شویم. به گفته حسینی، بیشتر پروژه‌های نفت و گاز در پیمانکاری عراق در حال حاضر دست کشورهای اروپایی و چین است و شرکت‌های ایرانی با وجود اینکه در مناقصات شرکت کرده‌اند و برنده شده‌اند اما امکان فعالیت در این کشور را نیافته‌اند. او افزود: بازار عراق به دلیل مشکلات سپرده‌گذاری ارزی در ایران و همچنین به صورت مقطعی به دلیل اربعین مشکلاتی داشت اما روند مثبت صادرات ما به این کشور ادامه دارد و ما روزانه حدود 45 میلیون دلار و در مواقعی تا 70 میلیون دلار به این کشور صادرات داریم. او خطاب به صادرکنندگان به عراق گفت: برای اینکه بتوانیم بازار مناسبی در این کشور داشته باشید نباید منتظر شوید که عراقی‌ها بیایند و از شما خرید انجام دهند بلکه باید در این کشور در بخش تولید مشارکت داشته باشیم یا تولید انجام دهیم یا حداقل بخشی از خط تولیدتان را به این کشور ببرید تا بتوانیم به صورت بلندمدت در این کشور حضور یابید. دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار کرد: در بخش صادرات محصولات کشاورزی باید تفاهمنامه‌هایی در زمینه قرنطینه گیاهی بین دو کشور به امضا برسد و مسئولان عراقی خواهان تحقق این امر هستند اما بر اساس مذاکراتی که با مسئولان دولتی ایران انجام داده‌ایم اینطور می‌گویند که ما از مقامات عراقی برای حضور در ایران دعوت کردیم و آنها نیامدند اما باید توجه داشت که ما صادرکننده محصول به آنها هستیم و لازم است که پیش‌قدم شویم. حسینی افزود: مسئولان دولتی ایران تمایلی به حضور در کشور عراق ندارند و در مواقعی که می‌آیند در مدت کوتاهی جلسات را ترک کرده و بعد از زیارت نجف و کربلا به سرعت به کشور بر می‌گردند اما برای سفر به کشورهای اروپایی تمایل زیادی دارند.

دو انتصاب دیگر در وزارت صنعت

شاتا|ابراهیم درستی به سمت نماینده وزیرصنعت ، معدن وتجارت و عضو هیات رییسه اتاق اصناف ایران منصوب شد. رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن وتجارت در متن حکمی خطاب به ابراهیم درستی تصریح کرده است:«با عنایت به شایستگی و تجارب جنابعالی و در اجرای ماده «43» قانون نظام صنفی و براساس مصوبه یکصد و هفدهمین جلسه هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور به موجب این حکم به عنوان «نماینده وزیر و عضو هیات رییسه اتاق اصناف ایران» تعیین می‌شوید.»

از دیگر سو، سیامک سیدمرندی نیز با حکم وزیر صنعت، به سمت رییس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور منصوب شد. در متن حکم رحمانی خطاب به سیدمرندی آمده است:«با عنایت به شایستگی، تعهد و تجارب جنابعالی و با استناد به ماده (9) قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی و تبصره (2) ماده (2) آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور، به موجب این حکم به سمت «رییس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور» تعیین و منصوب می‌شوید تا با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها در راستای سیاست‌های دولت تدبیر و امید، در جهت توسعه و آبادانی کشور ایران اسلامی گام‌های مؤثری بردارید.»

 

ارسال نظر