هبه مالی در جیب تولیدکنندگان

۱۳۹۷/۰۵/۲۹ - ۰۱:۳۲:۵۳
کد خبر: ۱۲۸۰۴۱

با گذشت حدود پنج ماه از ابتدای سال جاری تاکنون، متقاضیان دریافت تسهیلات طرح رونق تولید، رقمی معادل 2 هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان دریافت کرده‌اند. این در حالی است که پرداخت این تسهیلات در سال جاری، در تداوم طرح پرداخت تسهیلات در سال 1396 قلمداد شده و بر این اساس، از ابتدای سال گذشته تاکنون، ۲۹ هزار و ۳۲۷ واحد تولیدی و صنعتی رقمی معادل ۲۱ هزار و ۱۳۴میلیون تومان دریافت کرده‌اند. از دیگر سو، بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولیدکنندگان استان‌های تهران، اصفهان و البرز بیشترین و تولیدکنندگان استان‌های کرمان، خراسان شمالی و ایلام کمترین میزان تسهیلات را طی این مدت دریافت کرده‌اند. طرح رونق تولید در نیمه ابتدایی سال ۱۳۹۵ کلید خورد، طرحی که بر اساس آن قرار بود رقمی در حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان به بیش از 7500 واحد تولیدی کوچک و متوسط پرداخت شود. این طرح یکی از پروژه‌های اقتصادی کشور به حساب می‌آمد و از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در کنار شش برنامه دیگر برای وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر گرفته شده بود. به گزارش ایسنا، در ابتدای اجرای طرح رونق تولید، پرداخت تسهیلات ۱۶ هزار میلیارد تومانی فقط برای واحدهای تولیدی و صنعتی در نظر گرفته شد اما با پیشرفت کار، واحدهای کوچک و متوسط بخش کشاورزی نیز مشمول طرح مذکور شدند تا با مراجعه به بانک‌ها تسهیلات مربوطه را دریافت کنند.

  گسترده‌تر شدن دایره شمول طرح

با توجه به حجم متقاضیان دریافت تسهیلات با در نظر گرفتن نیاز واحدهای تولیدی برای احیاء و رونق چرخه تولید، میزان متقاضیان برای اخذ تسهیلات بیشتر از ۷۵۰۰ واحد در نظر گرفته شد و در نهایت در قالب طرح رونق تولید به ۲۴ هزار واحد تولیدی، صنعتی و کشاورزی حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد که در این بین تعداد واحدهای صنعتی معادل ۱۲ هزار مورد بود. سال ۱۳۹۶ نیز دومین سالی بود که شبکه بانکی برای حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط و تامین مالی ویژه برای تولید ورود کرد تا در کنار تسهیلات عمومی که به بخش‌های مختلف اقتصادی در طول سال پرداخت می‌شود، این بخش‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد و از سهم مشخصی برخوردار شوند.  بر همین اساس، قرار بر این شد تا اعتباری معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان جهت پرداخت به ۱۰ هزار واحد صنعتی در نظر گرفته شود که تا پایان سال گذشته، در مجموع به ۲۷ هزار و ۹۳۸ واحد تولیدی مبلغی معادل ۱۸ هزار میلیارد و ۸۶۴ میلیون تومان پرداخت شد.در سال جاری نیز طرح رونق تولید همانند طرح سال گذشته با لحاظ اعتباری معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان جهت پرداخت به حداقل ۱۰ هزار واحد صنعتی مدنظر قرار گرفته است. از طرفی، سامانه مربوط به این طرح باز است و واحدهای تولیدی در تمامی استان‌های کشور می‌توانند جهت دریافت تسهیلات، درخواست خود را ارایه کنند.

    صنعتی‌ها صنعتی‌تر می‌شوند

بنا بر اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با توجه به اینکه طرح رونق تولید در سال جاری به صورت مجزا از طرح سال گذشته کلید نخورده و همچنان به عنوان دنباله طرح قبلی در حال اجراست، تاکنون ۲۹ هزار و ۳۲۷ واحد تولیدی و صنعتی رقمی معادل ۲۱ هزار و ۱۳۴میلیون تومان دریافت کرده‌اند. این در حالی است که طی حدود پنج ماه اخیر، رقمی معادل ۲ هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان به ۱۳۸۹ واحد تولیدی و صنعتی پرداخت شده است و به ترتیب تولیدکنندگان استان‌های تهران، اصفهان و البرز بیشترین و تولیدکنندگان استان‌های کرمان، خراسان شمالی و ایلام کمترین میزان تسهیلات را دریافت کرده‌اند.بر این اساس، به نظر می‌رسد استان‌هایی که دارای بیشترین تعداد مراکز صنعتی در کشور هستند، بیشترین میزان تسهیلات را نیز دریافت کرده‌اند. این مساله البته طبیعی است، اما نشان‌دهنده آن است که جریان تسهیلات در این طرح، خواسته یا ناخواسته، بدون توجه به آمایش سرزمینی هدایت شده است.

 

 

ارسال نظر