پوچ؛ تنها سهم «سیمان کرمانشاه» در بازسازی زلزله

۱۳۹۶/۱۰/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۷۷۹

پس از زلزله کرمانشاه تامین سیمان برای بازسازی مناطق زلزله‌زده به‌عهده بنیاد مستضعفان قرار گرفت. این در حالی است که استان کرمانشاه دو کارخانه سیمان دارد که به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، کمک سیمانی بنیاد مستضعفان به صنعت این استان ضربه می‌زند.

به گزارش ایسنا، طبق تقسیم کاری که بین نهادهای مختلف حاکمیتی و دستگاه‌های اجرایی جهت بازسازی مناطق آسیب‌دیده زلزله کرمانشاه صورت گرفت، بازسازی خانه‌ها و تامین سیمان آنها برعهده بنیاد مستضعفان گذاشته شد و این نهاد قبول کرد سیمان موردنیاز برای بازسازی خانه‌های زلزله‌زده را به‌صورت رایگان و بلاعوض تامین کند. این تصمیمی خیرخواهانه است اما اگر ۱۵۰ هزار تن نیاز سیمانی برآورد شده برای بازسازی مناطق زلزله‌زده از کارخانه‌های داخلی‌ این استان از سوی بنیاد مستضعفان خریداری می‌شد، رونق برای صنعت و اشتغال آن نیز در این شرایط به ارمغان می‌آورد، چراکه دو کارخانه تولید سیمان در استان کرمانشاه فعال هستند که باتوجه به مشکلات به وجود آمده برای صادرات سیمان به عراق از دو سال پیش، عملا دچار اختلال در بازار فروش شده‌اند درصورتی که تامین ۱۵۰ هزار تن سیمان موردنیاز برای بازسازی مناطق زلزله‌زده می‌تواند به نوعی در صنعت این بخش آسیب‌دیده تاثیر مثبت داشته باشد. در این باره سیدنعمت‌الله حقیقی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه گفت:

در حالی که استان کرمانشاه به خاطر مشکل صادرات سیمان به عراق سالانه ۲۳ میلیون دلار از درآمدهای صادراتی خود را از دست داده و واحدهای صنعتی بزرگ این استان دچار مشکلات جدی شده‌اند،

در نظر گرفتن اولویت تامین مصالح بازسازی از سوی واحدهای خارج از استان می‌تواند به صنعت کرمانشاه ضربه جدی بزند.

او با اشاره به اینکه واحدهای سیمانی بنیاد مستضعفان در ایلام و همدان قرار دارند، اظهار کرد: به‌ازای هر خانه 8 تن سیمان موردنیاز است که بنیاد مستضعفان شرط کرده فقط در صورتی که سیمان درخواستی برای بازسازی را از واحدهای خود تامین کند، می‌تواند آن را به‌صورت بلاعوض دراختیار مناطق زلزله‌زده قرار دهد. در حالی که هزینه حمل این محصولات از واحدهای سیمانی بنیاد مستضعفان تا کرمانشاه تا ۳۰ هزار تومان به قیمت تمام شده آن می‌افزاید. حقیقی تصریح کرد: باوجود اینکه توضیحات بنیاد مستضعفان برای تامین سیمان از واحدهای تحت‌نظر خود منطقی است اما اگر نگاهی به اولویت‌ها بیندازیم باید تامین سیمان به طریقی از دو واحد سیمان که در داخل استان قرار دارند، انجام شود تا با کمکی به ظاهر بلاعوض چنین ضربه‌یی به صنعت استان کرمانشاه وارد نشود و نشاط اقتصادی در این استان حادثه‌دیده به وجود آید.

 

ارسال نظر