روی موج خبر

۱۳۹۶/۰۸/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۱۳۲۶

انتصاب عضو جدید ستاد اقتصاد مقاومتی

شاتا   وزیر صنعت، معدن و تجارت با صدور حکمی معاون امور اقتصادی و بازرگانی خود را به عضویت ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب کرد.

حکم محمد شریعتمداری خطاب به حسن یونس سینکی به شرح زیر است: نظر به ابلاغ شهریورماه سال 95 معاون اول محترم رییس‌جمهور، برای تسریع در اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و تحقق تاکیدات ریاست محترم جمهوری در راستای برنامه‌های مرتبط با این سیاست‌ها و دستیابی به توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور بنا بر تصمیمات بیست و چهارمین جلسه ستاد فرماندهی مبنی بر تکلیف تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی درون دستگاهی نظر به سوابق، توانمندی و تعهد، جنابعالی را به عنوان عضو ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب می‌کنیم. انتظار دارم با تلاش و کوشش مستمر و در راستای نقشه راه اقتصاد مقاومتی با تعامل و همفکری با سایر اعضای ستاد در تحقق اهداف و اجرای اثربخش برنامه‌ها و پروژه‌های محول به وزارت متبوع نقش‌آفرین باشد.

مدیرعامل سایپا تغییر کرد

تسنیم    وزیر صنعت، معدن و تجارت طی حکمی محسن قاسم جهرودی را به عنوان جایگزین مهدی جمالی به سمت مدیرعاملی گروه خودروسازی سایپا منصوب کرد. باید گفت که جمالی بیش از دو سال سکانداری شرکت سایپا را برعهده داشت اما در طول این مدت نتوانست مشکلات این شرکت خودروسازی را برطرف کند. به همین منظور وزیر جدید تصمیم به تغییر مدیریتی این شرکت گرفته است. از سوابق کاری جهرودی می‌توان به شرکت ریخته‌گری آلومینیوم ایران خودرو و شرکت سرمایه‌گذاری ایران خودرو اشاره کرد.

صادرات کالا کاهش یافت

مهر    معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت کشور از کاهش ۲درصدی صادرات کالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد. محمدرضا مودودی بیان کرد: ۱۰۰میلیارد تومان تسهیلات بانکی به صورت یارانه‌یی به صادر‌کنندگان تولید‌کننده تعلق می‌گیرد. او افزود: ۱۲۰میلیارد تومان تسهیلات نیز برای صادرکنندگانی که در بخش تجاری فعال هستند و برای حضور در نمایشگاه‌ها، ثبت برند در خارج از کشور و حمل و نقل در نظر گرفته شده است. مودودی گفت: ۴هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان هم از طرف صندوق توسعه ملی و بانک‌ها با بهره بین 5/13درصد تا ۱۴درصد به صادرکنندگان پرداخت می‌شود. او میزان صادرات را از اول سال تاکنون ۲۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: صادرات 2درصد نسبت به سال گذشته کاهش دارد. او اظهار کرد: محصولات پتروشیمی، میعانات گازی، شیرینی و شکلات، لبنیات، محصولات صنعتی، محصولات فلزی از جمله کالاهای صادراتی هستند که بیشتر به کشورهای پیرامونی چین و هند صادر شده است.

واهمه تولیدکنندگان از دریافت تسهیلات

ایسنا    رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: بانک‌ها از تمام اهرم‌های فشار در راستای پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی استفاده می‌کنند که موجب شده واحدهای تولیدی از دریافت تسهیلات ترس و واهمه داشته باشند. عبدالوهاب سهل‌آبادی در ارتباط با آخرین وضعیت طرح رونق تولید و نیز استقبال پایین تولیدکنندگان از این طرح در سال جاری اظهار کرد: آن‌گونه که ما اطلاع داریم، در نیمه اول سال کمتر از 4درصد مربوط به تسهیلات ۳۰ هزار میلیارد تومانی به واحدهای تولیدی جهت رونق و نوسازی پرداخت شده و در سال جاری شاهد هستیم که برخلاف سال گذشته استقبال مطلوبی انجام نشده است.

او ادامه داد: بانک‌ها برای وصول مطالبات خود از تمام اهرم‌های ممکن جهت اعمال فشار استفاده می‌کنند و به همین دلیل تولیدکنندگان از طرح رونق تولید استقبال نکرده‌اند. یکی از مشکلات موجود در این طرح پایین بودن طول مدت بازپرداخت است که به همین دلیل روز به روز به جرایم و دیون تولیدکنندگان اضافه می‌شود. مساله‌ دیگری که باید به آن توجه داشت، این است که سود تسهیلات ۱۸ درصدی برای واحدهای تولیدی رقم بالایی به شمار می‌آید و زمانی که بازپرداخت‌ها مدنظر قرار نمی‌گیرد، سود بانکی بیشتر از ۱۸درصد محاسبه می‌شود.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات اساسی تولیدکنندگان و کارخانه‌داران مسائلی است که در روند ثبت شرکت‌ها به وجود آمده و واحدهایی که قصد دارند به‌روزرسانی خود را جهت تحویل مدارک به بانک در دستور کار قرار دهند در مسیر ثبت شرکت‌ها دچار مشکل می‌شوند. سهل‌آبادی با تاکید بر اینکه تا زمان حل نشدن مسائل بانکی مشکلات تولیدکنندگان برطرف نخواهد شد، عنوان کرد: تا زمانی که مسائل بانکی برای تولیدکنندگان حل نشود، هر ریالی که به واحدهای تولیدی تعلق گیرد، همانند سم می‌ماند؛ چرا که روز به روز به دیون بانک‌ها اضافه شده و توان بازپرداخت وجود ندارد.

او با بیان اینکه قرار بر این بود ۳۰ درصد سهم هدفمند کردن یارانه‌ها به تولیدکنندگان اختصاص یابد، خاطرنشان کرد: متاسفانه این مساله عملیاتی نشد و در حال حاضر چنانچه دولت تصمیمی اتخاذ کند مبنی بر اینکه این سهم با دیون تولیدکنندگان به بانک‌ها تهاتر شود، می‌توانیم شاهد بهبود وضعیت واحدهای تولیدی باشیم.رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران وضعیت تولید را مناسب ندانست و گفت: به‌طور حتم باید جهت بهبود وضعیت تولید در کشور چاره‌اندیشی شود؛ چراکه در غیر این صورت با بار سنگین بدهی بانکی و بهره‌های مربوط به آن تولید به حرکت درنمی‌آید و هم‌اکنون شاهد هستیم استقبال مناسبی از طرح رونق تولیدی توسط واحدهای تولیدی انجام نشده است.

 

 

ارسال نظر