فرسودگی۵۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

۱۴۰۱/۰۲/۱۷ - ۰۴:۵۸:۲۸
کد خبر: ۱۸۸۷۴۵
فرسودگی۵۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

سال‌هاست که قرار است فکری به حال چندین هزار تخت بیمارستانی فرسوده شود، در واقع هر سال وزارت بهداشت و درمان در این باره بودجه‌ای را می‌گیرد و اما در گیر و‌دار کسری بودجه همیشگی این وزارتخانه پول‌ها جای دیگری هزینه می‌شود و باز هم این فرسودگی در جای خود باقی ماند.

چند سال پیش بود که در یکی از بیمارستان‌های شمال کشور خانمی 60 ساله که برای گرفتن نوار قلب به بیمارستان مراجعه کرده بود، با شکستن تخت بیمارستانی جان خود را از دست داد. از این نمونه‌ها بسیار است، اما حالا مشکلات به قدری زیاد شده که دیگر اتفاق‌هایی از این دست در صدر اخبار قرار نمی‌گیرد. اینکه بسیاری از بیمارستان‌های دولتی در وضعیت بسیار بدی به سر می‌برند و برخی از آنها حتی در آستانه ورشکستگی قرار دارند، خبر تازه‌ای نیست. اما اینکه هر از چند گاهی یکی از مسوولان آماری از کمبودهای حوزه بهداشت و درمان را اعلام می‌کند و مسوولی دیگر با دادن وعده‌هایی سعی در رفع مساله دارد، موضوعی است که دیگر به امری عادی تبدیل شده است. البته مساله فقط فرسوده شدن تجهیزات بیمارستانی نیست، طی دو سال و اندی که از شروع کرونا می‌گذرد، کادر درمان نیز به دلیل فشار کار فرسوده و خسته شده‌اند و در این بین مساله حقوق و مزایا و ... هم مطرح است که البته باز در صف همان وعده‌های اجرا نشده باقی مانده‌اند. اما اینکه مسوولان در نشست‌های خبری خود اعداد و ارقامی را اعلام می‌کنند، اما در واقعیت همه‌چیز زیر سایه نبود ضمانت اجرایی از حرکت باز می‌ایستد خود مشکلی است که باید به صورت اصولی و درست حل و فصل شود. 

    نوسازی بیمارستان‌های فرسوده  ظرف 5 سال

مدیرکل دفتر توسعه منابع فیزیکی و امور عمرانی وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت پروژه‌های عمرانی نیمه‌کاره وزارت بهداشت، گفت: در حال حاضر در کشور حدود ۵۰ هزار تخت بیمارستانی در وضعیت فرسودگی هستند. در صورت تأمین منابع اعتباری سالانه معادل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز بیمارستان‌ها، امکان نوسازی بیمارستان‌های فرسوده ظرف پنج سال وجود دارد.

مهندس امیر ساکی درباره وضعیت پروژه‌های عمرانی نیمه‌کاره وزارت بهداشت، گفت: حدود ۵ هزار و ۱۰۰ پروژه عمرانی جهت توسعه زیرساخت بهداشت و درمان با زیربنای بالغ بر ۱۲ میلیون مترمربع شامل پروژه‌های بیمارستانی، درمانی، بهداشتی، آموزشی، کمک آموزشی، خوابگاه، ورزشی و... در سراسر کشور در دست اجرا قرار دارد.

او درباره اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه‌ها، گفت: اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل این پروژه‌ها بالغ بر ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است و اعتبار مورد نیاز برای تجهیز آنها نیز حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

    ۲۵۸ پروژه بیمارستانی در دست اجرا

ساکی ادامه داد: در حال حاضر تعداد ۲۵۸ پروژه بیمارستانی با ظرفیت بالغ بر ۴۸۰۰۰ تخت کل و زیربنای بالغ بر ۴.۸ میلیون مترمربع با میانگین پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد در کل کشور و همه استان‌ها، از جمله مناطق محروم در دست اجرا قرار دارد. اعتبار مورد نیاز برای ساخت این پروژه‌ها بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان و اعتبار مورد نیاز برای تجهیزات آنها، ۴۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. ساکی درباره وضعیت بیمارستان‌های فرسوده در کشور و برنامه وزارت بهداشت برای نوسازی یا بازسازی این بیمارستان‌ها، گفت: مطابق با بررسی‌های انجام شده، در حال حاضر در کشور حدود ۵۰ هزار تخت بیمارستانی در وضعیت فرسودگی هستند. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده و تأمین اعتبارات مورد نیاز باید سالانه ۱۰ هزار تخت بیمارستانی تکمیل شود. در صورت تأمین منابع اعتباری سالانه معادل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز بیمارستان‌ها، امکان نوسازی بیمارستان‌های فرسوده ظرف ۵ سال وجود دارد.

    میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل  و تجهیز پروژه‌های بهداشتی اولویت‌دار

وی درباره وضعیت عمرانی پروژه‌های بهداشتی و اعتبار مورد نیاز برای این مراکز با توجه به تاکید وزیر بهداشت بر تقویت حوزه بهداشت، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد ۲۰۳۵ پروژه بهداشتی اولویت‌دار با زیربنای ۷۲۶ هزار و ۶۲۰ متر مربع در کشور وجود دارد، که جهت تکمیل این پروژه‌ها اعتباری بالغ بر ۳۸.۳۹۰ میلیارد ریال و جهت تجهیز آنها اعتباری بالغ بر ۱۱.۲۴۴ میلیارد ریال مورد نیاز است.

    بودجه‌هایی که همیشه کسری دارد

اجرایی شدن پروژه‌هایی که مدیرکل دفتر توسعه منابع فیزیکی و امور عمرانی وزارت بهداشت به آن اشاره می‌کند، نیازمند بودجه‌ای است که تمام و کمال به وزارت بهداشت تعلق بگیرد. وقتی هنوز وزارت بهداشت و درمان نتوانسته بودجه تصویبی سالانه خود را کامل دریافت کند و این اتفاق مربوط به امسال و 4 سال پیش نیست و به سال‌های قبل بر می‌گردد و بدهی دولت به این وزارتخانه میلیاردی است آیا می‌توان امیدوار بود که این پروژه‌های ذکر شده اعتبار مورد نیاز را دریافت کرده و کامل شوند. آیا واقعا نوسازی بیمارستان‌های فرسوده ظرف 5 سال آینده امکان پذیر خواهد بود. اینها سوالاتی است که تنها گذر زمان به آن پاسخ می‌دهد. 

 

ارسال نظر