چرا در دوره قبل واکسن وارد نشد؟!

۱۴۰۰/۰۶/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۲۰۴۳
چرا در دوره قبل واکسن وارد نشد؟!

ما به عنوان سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ، اولین پیامی که داریم، به وزارت بهداشت است و آن این است که همه ما در یک کشتی سوار شدیم و همه با هم دست به دست هم داده و برای پیشبرد برنامه‌های نظام سلامت در کشور همکاری کنیم. نظام پزشکی هم اعلام آمادگی می‌کند که با بخش‌های حاکمیتی مانند وزارت بهداشت برای پیشبرد برنامه‌ها همکاری کند. رییس نظام پزشکی تهران بزرگ از مراکز نظارتی خواست که چرایی عدم واردات واکسن در دوره قبل پیگیری شود و گفت: در زمینه واکسن اعلام کردند که ما ملت ایران را موش آزمایشگاهی نمی‌کنیم، اما در دارو موش آزمایشگاهی کردند؛ این تناقض بود و باید سوال شود.

      درخواست نظام پزشکی  برای حضور  در ستاد کرونا

دکتر موید علویان افزود: یکی از خواسته‌های جدی ما که فکر می‌کنیم جزو وظایف‌مان است، در بحث کروناست. ما در ستاد کرونا حضور نداریم، اما نظام پزشکی اعلام آمادگی می‌کند که در ستاد کرونا حضور یافته تا هم از فعالیت‌ها آگاهی پیدا کرده و هم راهنمایی‌های کارشناسی کند. وزارت بهداشت نباید خودش را از این بدنه عظیم کارشناسی در نظام پزشکی محروم کند. انجمن‌های علمی و... بدنه علمی کشور هستند و در قالب نظام پزشکی آماده‌اند که به وزارت بهداشت کمک کنند.

      جامعه پزشکی در دوران کرونا  از جان مایه گذاشت

علویان ادامه داد: پیام دوم ما در ارتباط با نظام پزشکی تهران، حفظ و حفاظت از کرامت جامعه پزشکی است. جامعه پزشکی مورد اعتماد مردم است و این اعتماد باید روزبه روز با عمل نیک و رفتار و برنامه‌ها و خدمات صادقانه و خوب افزایش یابد. مردم دیدند که در ابتدای کرونا با وجود اینکه از جان کادر درمان حفاظت کامل نشد و واکسیناسیون کرونا در کادر درمان با تاخیر انجام شد که ناشی از بی‌مبالاتی یا کم سوادی یا ساده‌انگاری بود، اما به هر حال کادر درمان ایستادند و شهدایی را تقدیم حفظ سلامت مردم کردند. باید سر تعظیم نسبت به خانواده‌های آنها فرود آوریم. زیرا اکنون سرپرست و عضو خانواده آنها وجود ندارد. روز پزشک امسال برایم تبریک گفتن بسیار سخت بود. زیرا فکر می‌کردم داغ خانواده‌های داغدار تازه می‌شود. اینجاست که کادر پزشکی پای کار ایستادند و جانفشانی کردند. از همه بخش‌های حاکمیتی تقاضا می‌کنیم که قدر این سرمایه عظیم ملی را بدانند. این سرمایه با خون به دست آمده و اعتبارش با جان به دست آمده است. برای افزایش کرامت این جامعه دست به دست هم داده و کرامت پزشکی را افزایش دهیم.

     اعتقاد به اتاق شیشه‌ای

علویان با بیان اینکه در نظام پزشکی تهران به شفافیت معتقدیم، گفت: برای ارایه فعالیت هایمان به اتاق شیشه‌ای اعتقاد داریم. یکی از مواردی که خواستم این است که تمام فعالیت‌ها، نامه‌ها و مکاتباتمان باید قابل مشاهده باشد. ما چیز محرمانه نداریم و همه احکام، قراردادها، برنامه‌ها و ... باید دیده شود. ما منتخب بخشی از جامعه پزشکی هستیم که به ما اعتماد کردند و ما هم باید با آنها شفاف باشیم.

     لوکوموتیو واکسن  در حال سرعت گرفتن است

علویان در پاسخ به سوالی درباره تزریق دوز بوستر واکسن کرونا، گفت: ما باید بر اساس مستندات علمی و تجارب جهانی حرکت کنیم. همکاران ما در وزارت بهداشت قبلی دنبال این بودند که مدلی را از ایران به خارج صادر کنند. اشکالی ندارد که در بخش‌هایی که در کشور داریم کار می‌کنیم، ورود نیروهای مسلح، بسیج و... موجب افتخار است. اینکه بگوییم این نیروها پیشرو هستند و بسیار خوب است، اما واقعیت این است که باید به دنیا هم نگاه کنیم و ببینیم برای کنترل این پاندمی چه کارهایی می‌کنند. اکنون لوکوموتیو واکسن به‌شدت در حال سرعت گرفتن است. ما باید مردم را به واکسیناسیون تشویق کنیم، باید بدانیم که واکسیناسیون به تنهایی پیشگیری نمی‌کند و باید ماسک و اقدامات حفاظتی را جدی بگیریم، اما دقت کنیم که دوستانی نیایند بگویند که عده‌ای واکسن زدند، مردند و مبتلا شدند. به‌طور قطعی هم شواهد داخلی و هم شواهد خارجی نشان می‌دهد که واکسیناسیون موجب کاهش بستری و کاهش مرگ و میر می‌شود. بنابراین هر واکسنی که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت باشد یا واکسن‌های تولید داخل مورد تایید وزارت بهداشت، باید مردم را به مصرف‌شان تشویق کنیم. این یک تکلیف عقلی و ملی است. هیچگاه نباید در این زمینه تردید ایجاد کنیم. در بحث دوز بوستر هم حفظ کادر درمان برایمان اولاست.

     دوز بوستر برای کادر درمان تزریق شود

او افزود: در ابتدای کار به دلیل بی‌مبالاتی، کم سوادی، عدم دقت و... عده‌ای از کادر درمان را از دست دادیم و این اتفاق نباید تکرار شود. به همین دلیل باید به سراغ آنچه در دنیا پیش رفته، پیش رویم. اکنون بر اساس مکاتباتی که انجام شده، توصیه شده که دوز بوستر برای کادر درمان تزریق شود. البته نیاز دارد که کمیته علمی کرونا در کشور بازبینی مجدد و چیدمانی جدید شود و از بخش‌های علمی قوی‌تری برای مشورت‌گیری استفاده شود. همچنین واکسیناسیون خانواده‌های کادر درمان هم جزو اولویت‌های سازمان است که سازمان کل در حال اقدام است و در نظام پزشکی تهران هم با شدت و قوت بیشتر انجام می‌شود.

      بربازگشایی مدارس در مهرماه  اصرار نشود

علویان درباره بازگشایی مدارس در وضعیت فعلی کرونا در کشور نیز گفت: اگر بی‌تدبیری در جامعه اتفاق افتد و بیماران زیاد شود، مگر همکاران ما در نظام پزشکی دچار آسیب نخواهند شد؟ بنابراین باید کمک کنیم تا بار بیماری در جامعه کاهش یابد. ما در بحث مدارس پیشنهاد هم دادیم و اعتقاد داریم باید در کمیته ملی کرونا تصمیمات کارشناسی‌تر گرفته شود. اصراری برای افتتاح مدارس در مهر ماه نشود. شاید بتوان با یک تا دو ماه تاخیر با پوشش مناسب واکسیناسیون معلمین، مربیان، کارمندان اداری مدارس، رانندگان سرویس‌های مدارس، والدین و ... انجام شود که در این صورت ریسک و حلقه انتقال به‌شدت کاهش می‌یابد. می‌توانند این یک ماه را در فروردین یا تابستان جبران کنند. از طرف دیگر هم ضرورتی ندارد که بگوییم یا مدرسه تعطیل یا هر روز. بلکه می‌توان یک روز در میان یا شیفتی کرد. همان کاری که دنیا انجام دادند. یادمان باشد که در برخی کشورها با بازگشایی مدارس، با افزایش قابل توجه ابتلا در بچه‌ها مواجه شدند. گوش به زنگ باشیم، شواهد را ببینیم و تصمیم بگیریم، کورکورانه و بر اساس نظر شخصی رفتار نکنیم، همه را هم به یک چوب نزنیم. می‌توان مدل‌های مختلف برای مدارس مختلف بر اساس جمعیت و ... اعمال شود. در عین حال در زمینه بهداشت کرونا فرصتی داد تا بسیاری از بیماری‌های عفونی مانند اسهال و استفراغ‌ها و ... کاهش یابد. زیرا بهداشت قوی‌تر شده، اگر بتوانیم سطح بهداشت مردم را تقویت کرده و دادن وسایل بهداشتی در مدارس را مانند نهضت مدرسه‌سازی پیش بریم، نتایج خوبی خواهد داشت.

     چرایی کندی واردات واکسن تا پیش از این

علویان در پاسخ به سوالی درباره چرایی کندی واردات واکسن در دوره قبلی، گفت: از اردیبهشت سال ۱۳۹۹ من به صراحت نظراتم را به عنوان یک استاد بازنشسته دانشگاه اعلام کردم که می‌توانید آنها را با یک سرچ ببینید. در آن زمان به صراحت اعلام کردم که بیایید در مطالعات واکسن‌های خارجی مشارکت کنید. زیرا این یک مدل مشخص است. وقتی کشوری در مطالعه واکسن‌های خارجی مشارکت می‌کند، امکان دسترسی به این واکسن‌ها برایش تسریع می‌شود. البته در این مشارکت اسم کشور خاصی مدنظرمان نبود. متاسفانه این اتفاق نیفتاد و بجای اینکه در واکسن مطالعه شود، در داروها مطالعه شد و بعدا اثبات شد که هیچ اثری ندیدیم. بیشترین حجم نمونه بیمار را در مطالعات دارویی وارد کردیم. اینجا در زمینه واکسن اعلام کردند که ما ملت ایران را موش آزمایشگاهی نمی‌کنیم، اما در دارو موش آزمایشگاهی کردیم. این تناقض بود و باید سوال شود.

    پیگیری شود که چرا واکسن وارد نشد

او ادامه داد: دوم اینکه در عین حالی که به‌شدت و جدیت از تولید داخلی حمایت کرده و تولید داخل را یک فرصت طلایی و ضرورتی تاریخی می‌بینیم؛ چراکه نمی‌دانیم دو سال دیگر چه اتفاقی می‌افتد و آیا باید هر شش ماه یک‌بار واکسن جدیدی بزنیم، آیا ویروس جهش کرده و باید واکسن را تغییر دهیم و اینجاست که ظرفیت‌سازی در داخل بسیار مهم است. با این حال تا زمانی که تولید داخلی کفاف کشور را ندهد، باید واردات انجام می‌دادیم. حال اینکه چرا واردات انجام نشده، باید پیگیری شود. بحث حقوقی و جان انسان‌هاست. چیزی نیست که از آن صرف نظر کنیم. به نظر من کسانی که در حاکمیت هستند، ابتدا خودشان آستین بالا زده و مراکز نظارتی مانند بازرسی کل کشور باید ببیند که آیا مسوولان حوزه سلامت و حتی دولت و حاکمیت به تکالیف خودشان برای حفظ جان مردم عمل کردند یا خیر؟

علویان تاکید کرد: چطور پزشک باید جوابگوی مرگ یک بیمار باشد و باید ما را قانع کند که اشتباه نکردم و من تلاشم را انجام دادم. حال چطور می‌خواهیم از مرگ هزاران نفر بگذریم. پیام واضح این است که نباید از این موضوع گذشت. زیرا حق الناس است. مرگ این افراد حق الناس است، زنان بی‌سرپرست و بچه‌های یتیم پشت‌آی سی یوها چه می‌شوند. مباحث اجتماعی که بعدا گریبان‌گیر جامعه می‌شوند، چه؟ هشت سال دفاع مقدس و ایستادگی در برابر گرگ‌هایی مانند امریکا و کشورهای منطقه‌ای که علیه ما بودند، داشتیم. هشت سال دفاع کرده و شهید دادیم و تبعات آن جنگ و شهدا هنوز در جامعه ما باقی است. چطور می‌توانیم به آسانی از مرگ این افراد بگذریم؟ 

 

ارسال نظر