محیط‌بانان قانون به کارگیری سلاح را بخوانند

۱۴۰۰/۰۳/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۸۹۶۰
محیط‌بانان قانون به کارگیری سلاح را بخوانند

در پی حوادث روی داده در هفته‌های اخیر برای یک محیط‌بان و یک جنگل‌بان، محیط بانان برای حفظ جان خود و کاهش حوادث، قانون به کارگیری سلاح را بارها و بارها بخوانند و با دقت اجرا کنند.فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست تاکید کرد: رویکرد ما در حوزه مدیریت یگان حفاظت، حفظ جان و سلامت نیروی انسانی است، بعد اصلی حوزه مدیریت یگان حفاظت محیط زیست، نیروی انسانی یعنی 

محیط بانان هستند.

سرهنگ جمشید محبت‌خانی با تاکید بر لزوم اجرای دقیق پروتکل‌های حفاظتی و حفظ جان 

محیط بانان افزود: همه تلاشم را از لحظه ورود به سازمان انجام دادم که جان محیط بانان را حفظ کنیم و هنگام ماموریت اتفاقی برای محیط بانان نیفتد زیرا ماموریت محیط بانان خطیر و مقدس است و تقریبا جامعه‌ای که روبروی محیط بانان قرار می‌گیرند، همه مسلح هستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای کاهش حوادث 

محیط بانان گفت: برای آموزش محیط بانان اقدام کردیم که اگر خدای نکرده لازم شد از سلاح استفاده کنند، بتوانند از خود دفاع کنند. محیط بانان را با هماهنگی نیروی انتظامی در حوزه قوانین به کارگیری سلاح آموزش دادیم. سلاح را همراه با برگ ماموریت، شوکر، گاز اشک آور و ... در اختیار محیط بان قرار دادیم تا جان محیط بان هنگام مواجهه با جرم و مجرم چه در بحث محیط زیست و چه در بحث شکار چی غیرمجاز، در خطر نباشد.

  نباید به راحتی محیط بان‌ها را 

از دست بدهیم

محبت‌خانی ادامه داد: حتی ممکن است گونه حیات وحش به محیط بان حمله کند و فرد مجبور شود از اسلحه استفاده کند؛ البته در چند سال اخیر اصلا چنین موردی نداشتیم.

او با اشاره به هزینه‌ای که برای پرورش هر محیط بان صرف می‌شود و از سوی دیگر ارزش بسیار بالای تجربه به دست آمده هر یک از این افراد، گفت: نباید به راحتی محیط بانی که سال‌ها خدمت کرده را از دست بدهیم یا محیط بان دچار نقص عضو شود.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه راهکارهای مختلفی را اتخاذ کردیم تا حوادث به حداقل برسد، اظهار داشت: متاسفانه چند روز پیش متوجه شدیم دو شکارچی بی‌رحمانه، محیط‌بان عزیزی را در پناهگاه حیات وحش قمیشلو، مورد ضرب و شتم قرار دادند؛ هر دو شکارچی شناسایی شدند و با توجه به هماهنگی که در این سال‌ها بین یگان حفاظت محیط زیست با نیروی انتظامی است، یکی از مجرمان دستگیر شده و امیدواریم به زودی نفر دوم نیز دستگیر شود.

  ضرب و شتم یک محیط‌بان دیگر

محبت خانی با بیان اینکه محیط بان مذکور از ناحیه سر و صورت مورد ضرب و شتم قرار گرفته، گفت: این فرد از محیط بانان با سابقه و خوشنام با ۳۰ سال سابقه خدمت است؛ امیدوارم هر چه زودتر سلامتی خود را به دست آورد و کنار خانواده محترمش بازگردد.

او با اشاره به اینکه جرایم مختلفی برای شکار غیرمجاز، قاچاق چوب و ... وجود دارد، اظهار داشت: نباید نگاه ما تنها به مجازات باشد، باید نگاه اجتماعی به مساله داشته باشیم و ببینیم چه کاری باید انجام دهیم که مجرم نداشته باشیم. می‌توان راهکاری را اتخاذ کرد.

  حفاظت از محیط زیست هوشمند می‌شود

او با اشاره به تجربه خود در ناجا گفت: پایش را با کوادکوپتر انجام می‌دادیم؛ در حوزه محیط بانی تاکنون کمبود اعتبار اجازه به کارگیری کوادکوپتر را نداده است؛ تلاش می‌کنیم کوادکوپترهای حرفه‌ای، تعریف شده و بومی‌سازی شده، داشته باشیم که محیط بانان استفاده کنند؛ وقتی پارکی را می‌توانیم به میزان وسیع توسط کوادکوپتر بومی‌سازی کنیم و پوشش دهیم، هم نیروی انسانی حفظ می‌شود و هم پیشگیری خیلی بهتر صورت می‌گیرد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به بازدارندگی بسیار پایش جاده‌ها و اتوبان‌ها از طریق دوربین راهنمایی و رانندگی و کاهش ارتباط فیزیکی پلیس و مردم در پی استفاده از این دوربین‌ها گفت: می‌توانیم از طریق دوربین‌های مداربسته و استفاده از کوادکوپترهای بومی‌سازی شده، با برداشتن شماره پلاک، چهره زنی و شناسایی افراد متخلف، مدرک نیز داشته باشیم و از طریق سی دی یا فلش مدارک را ارایه و با پرونده خوبی متخلف را تحویل مقام قضایی دهیم.

محبت خانی همچنین با تاکید بر اینکه می‌توانیم کوادکوپتر را مسلح کنیم، گفت: کوادکوپتر دیگر اشتباه نمی‌کند؛ یعنی اگر نیاز باشد و به لحظه‌ای برسیم که با کوادکوپتر مثلا لاستیک یک ماشین را بزنیم، این کار بدون خطا انجام می‌شود؛ چه بسا محیط بانی را داریم که لاستیک ماشین را هدف گرفته اما تیر به بدن سرنشین خورده و فوت کرده است.

  ۷۰میلیارد تومان اعتبار برای البسه 

محیط بانان، هوشمندسازی و اطفای حریق

او با بیان اینکه امسال بیش از ۱۴۰ میلیارد تومان بودجه برای یگان حفاظت محیط زیست اختصاص داده شده، تصریح کرد: ۵۰ درصد این بودجه را صرف خرید موتور می‌کنیم؛ چون به‌شدت بحران ناوگانی خودرویی و موتور در محیط بانی داریم. امیدواریم مشکل کمبود موتور را در نیمه اول سال حل کنیم. بقیه بودجه را نیز صرف البسه، هوشمندسازی و اطفای حریق می‌کنیم. امسال قدم خوبی در زمینه هوشمند‌سازی برمی‌داریم.


 

ارسال نظر