تعیین تکلیف نفتکش متخلف انگلیسی در دادگاه

۱۳۹۸/۰۵/۳۰ - ۰۲:۲۷:۲۳
کد خبر: ۱۵۱۲۵۵
تعیین تکلیف نفتکش متخلف انگلیسی در دادگاه

محمد راستاد‌، معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تردد ناوگان منطقه‌ای، واردات و صادرات به بنادر ایران با وجود تحریم‌های صورت گرفته طبق روال معمول در حال انجام است، گفت: مرجع قضایی که دادگاه بندر عباس است، تکلیف نفتکش متخلف انگلیسی را تعیین می‌کند.

به گزارش تسنیم، راستاد درباره نفتکش توقیف شده انگلیسی گفت: کشتی استتا ایمپرو که تحت پرچم بریتانیا و ثبت این کشور بوده، به‌دلیل اقدامات مغایر با مقررات بین‌المللی دریایی توقیف شد. ایران کشوری متعهد به کنوانسیون‌های بین‌المللی دریایی است و در آب‌های تحت مسوولیت اگر ناوگانی تردد کند صرف نظر از ملیتش مرتکب اقداماتی مغایر با کنوانسیون‌های بین‌المللی شوند قطعا باید پاسخگوی اقدامات خود باشند.

وی افزود: بنابراین با حکم مرجع قضایی و توسط ضابطین قضایی این کشتی توقیف و مستندات و مدارک مربوط با تخلفات این کشتی به مرجع قضایی ارایه شد. در مرجع قضایی که دادگاه بندر عباس است، این پرونده در حال رسیدگی است و نهایتا با توجه به تخلفاتی که این کشتی انجام داده یعنی نقض مقررات دریایی براساس تصمیمی که مرجع قضایی خواهد گرفت، تکلیف این کشتی مشخص خواهد شد.

وی در پاسخ به اینکه آیا توقیف نفتکش انگلیسی درراستای اقدام انگلیسی‌ها علیه ایران بود، تاکید کرد: خیر، به هیچ عنوان این دو با هم ارتباطی ندارند، توقیف نفتکش کشورمان در واقع نفتکش حامل نفت جمهوری اسلامی ایران در جبل الطارق کاملا غیرقانونی و مبنای حقوقی نداشت، اما کشتی انگلیسی مرتکب تخلف و اقدامات مغایر با کنوانسیون‌های دریایی تحت تعقیب و توقیف قرار گرفت . وی یادآور شد: به‌طور کلی جمهوری اسلامی ایران به‌لحاظ اینکه به اکثر کنوانسیون‌های بین‌المللی دریایی ملحق شده به‌عنوان یک کشور ساحلی که در قبال ایمنی دریانوردی و حفاظت از محیط زیست دریایی در آب های تحت مسوولیت و حاکمیت خودش مسوولیت دارد، طبیعتا  تمام ناوگانی که در آب‌های تحت حاکمیت ما تردد انجام می‌دهند باید از قوانین و مقررات بین‌المللی تبعیت کنند. هر کشتی که تخلف داشته باشد تحت تعقیب قرار خواهد گرفت و این موضوع فقط مربوط به کشور ما نیست تمام کشورهای ساحلی به نوعی مقررات دریایی را در آب های تحت حاکمیت خودشان اعمال می‌کنند و همه ناوگان بین‌المللی صرف نظر از ملیت شان یا مبدا و مقصدشان موظف هستند که این قوانین را رعایت کنند در غیر این صورت ممکن است تحت تبعات ناشی از تخلف از مقررات قرار بگیرند .

   چرا «گریس ۱» تغییر نام داد؟

طی روزهای گذشته جمهوری اسلامی ایران نام سوپر نفتکش گریس ۱ را به آدریان دریا تغییر داد. پشت این تغییر نام منطق و دلیل ویژه‌ای نهفته است.حدود 6 هفته پیش و در روز 4 جولای شاهد آن بودیم که نیروی دریایی سلطنتی انگلیس در آب‌های نزدیک به تنگه جبل‌الطارق نفتکش گریس ۱ حامل نفت ایران را توقیف کرد.بعد از این اقدام انگلیسی‌ها دلیل توقیف این نفتکش را اجرای تحریم‌های اروپا علیه سوریه عنوان کرده و مدعی شدند که نفتکش گریس‌1 در حال حمل نفت به برای دولت دمشق بوده است.

پس از تلاش‌های طولانی از سوی وکلای نفتکش حکم آزادی آن توسط دادگاه عالی جبل‌الطارق صادر شد و این نفتکش حرکت خود را به سوی آب‌های بین‌المللی آغاز کرده است. جمعه‌ای که گذشت ایران رسما اعلام کرد که نام گریس 1 را به «آدریان دریا» تغییر داده است اما چرا طرف ایرانی نام آدریان دریا را برای نفتکش آزاد شده از دست انگلیسی‌ها برگزید؟

به گزارش فارس، ریشه نام آدریان از واژه یونانی «آدریانوس» یا «هادریانوس» است و این واژه نیز از ریشه اصلی «آدور» به معنی دریا یا آب گرفته شده است. هادریانوس یا آدریانوس پادشاه امپراتوری رم در سده دوم پس از میلاد مسیح، در سال 122 میلادی یک دیوار در مرز رم با انگلستان باستان کشید که بعدها به دیوار هادریان یا با تلفظ امروزی‌تر آدریان مشهور شد.

این دیوار با هدف جلوگیری از حمله قبایل سلت انگلیس به رم ساخته شد و در حال حاضر نیز بقایای این دیوار در انگلستان موجود است.

طول این دیوار 117 کیلومتر بود و از رودخانه تاین از شرق انگلیس به یک خلیج کوچک در غرب این کشور به نام سالوی کشیده شده است.

دیوار هادریان از سنگ و کلوخ ساخته شده، عرض آن تا سه متر و ارتفاع از 5 تا 6 متر بوده است.

در طول این دیوار به فاصله هر 5 مایل رومی معادل 8کیلومتر قلعه‌های کوچکی با چند برج وجود داشته که از آنها برای نگهبانی و علامت دادن استفاده می‌شده است. دیوار آدریان در سال 1987 به عنوان بخشی از مرزهای امپراتوری رم در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید. بر اساس این گزارش، می‌توان تصور کرد که با توجه به پیروزی طرف ایرانی در آزاد کردن سوپرنفتکش آدریان دریا از دست انگلیس این نفتکش نقش دیوار آدریان را برای ایران در برابر توطئه انگلیس در دریا ایفا کرد. به عبارت دیگر آدریان دریا دیواری بود که از منافع ایران در برابر انگلیس حفاظت کرد ویکی از بهتر‌ین نام‌هایی بود که می‌شد بر این نفتکش غول پیکر بعد از پیروزی در برابر غرب گذاشت.

 

ارسال نظر