تحریم‌های شدید شورای امنیت علیه کره‌شمالی

۱۳۹۶/۱۰/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۴۲۴

گروه جهان| شورای امنیت سازمان ملل متحد با حمایت و همراهی چین به اتفاق آرا قطعنامه‌یی علیه کره‌شمالی به تصویب رساند که به موجب آن پیونگ‌یانگ تحت تحریم‌هایی جدید ازجمله محدودیت در واردات نفت قرار می‌گیرد. نفت یکی از مواد حیاتی در چرخه برنامه موشکی و هسته‌یی کره‌شمالی به حساب می‌آید.

به گزارش یورونیوز، دونالد ترامپ رییس‌جمهوری امریکا، ماه نوامبر از شی جین‌پینگ همتای چینی خود خواسته بود که صادرات نفت به کره‌شمالی را متوقف کند؛ اقدامی که به معنای وارد کردن ضربه‌یی مهلک به اقتصاد رو به فروپاشی این کشور تلقی می‌شود. در متن این قطعنامه که از سوی ایالات‌متحده امریکا پیشنهاد شده بود همچنین بر بازگرداندن اتباع کره‌شمالی شاغل در خارج به کشورشان تاکید شده است. ارز‌‌آوری برای رژیم کیم جونگ‌اون توسط کارگرانی که به خارج از کشور فرستاده می‌شوند دلیل اتخاذ این تصمیم عنوان شده است. بر این اساس کلیه اتباع کره‌شمالی قرار است تا پایان سال ۲۰۱۹ به کشورشان بازگردانده شوند. این نهمین‌بار است که سازمان ملل متحد مجازات‌های سختی را علیه کره‌شمالی اعمال می‌کند. سه مورد آخر این مجازات‌ها پس از آزمایش‌های موشکی و هسته‌یی اخیر و با فشار امریکا به تصویب رسید. در پی تصویب تحریم‌های تازه علیه پیونگ‌یانگ، دونالد ترامپ با انتشار توییتی ضمن اشاره به رای موافق هر 15 عضو شورای امنیت به این قطعنامه نوشت: «دنیا خواهان صلح است نه مرگ!» کره‌شمالی از سپتامبر سال ۲۰۱۶ تاکنون یک آزمایش هسته‌یی انجام داده و بارها خلاف قطعنامه‌های سازمان ملل متحد اقدام به شلیک موشک کرده است. پرتاب یک موشک بالستیک قاره‌پیما که ماه گذشته از سوی پیونگ‌یانگ انجام شد امریکا را بر آن داشت تا بار دیگر با تنظیم پیش‌نویس قطعنامه‌یی جدید و ارائه آن به شورای امنیت سازمان ملل متحد فشار را بر پیونگ‌یانگ هر چه بیشتر افزایش دهد. واشنگتن پنج‌شنبه پس از مذاکره با چین، متحد پیونگ‌یانگ، پیش‌نویس این قطعنامه را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرده بود. این سند درنهایت طی نشست بعدازظهر جمعه

15 عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد که به ریاست ژاپن برگزار شد به تصویب رسید. تصویب جدیدترین تحریم‌ها علیه کره‌شمالی در حالی صورت می‌گیرد که واشنگتن و پیونگ‌یانگ، هیچ‌یک تمایلی برای نشستن بر سر میز مذاکره جهت پایان دادن به بحران شبه جزیره کره از خود نشان نمی‌دهند. دونالد ترامپ رییس‌جمهوری امریکا، تهدید کرده در صورت حمله به خاک کشورش، کره‌شمالی را با خاک یکسان خواهد کرد. این درحالی است که پیونگ‌یانگ اعلام کرده که جامعه بین‌الملل باید این کشور را به‌عنوان یک قدرت هسته‌یی به‌رسمیت بشناسد.

 

ارسال نظر