طرح تشکیل اتحاد دفاعی اروپا کلید خورد

۱۳۹۶/۰۹/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۲۶۸۰

گروه جهان| وزیران دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار توافق مربوط به همکاری‌های نظامی دایمی این اتحادیه (پسکو) را امضا کردند. سندی که توسط ۲۵ کشور عضو این اتحادیه امضا شد. دانمارک، بریتانیا و مالت از امضای این توافقنامه خودداری کردند.

به گزارش آناتولی، اتریش، بلژیک، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایتالیا، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند، پرتغال، رومانی، اسپانیا و سوئد کشورهایی هستند که در این اتحاد جدید عضو هستند. این تصمیم در پی بیانیه مشترک کشورهای عضو درباره تمایل برای حضور در این اتحاد امنیتی و دفاعی صورت گرفته است. در ۱۳ نوامبر وزرای ۲۳ کشور عضو اتحادیه اروپا بیانیه مشترکی را درباره ایجاد این اتحاد جدید امنیتی و دفاعی امضا کردند. ایرلند و پرتغال در تاریخ هفتم دسامبر آن را امضا کردند. براساس این بیانیه، این توافق شامل ۱۷ پروژه درباره آموزش، آمادگی عملیاتی و توسعه ظرفیت‌های دفاعی و امنیتی است. همچنین در ادامه این بیانیه آمده است: «انتظار می‌رود این پروژه‌ها به صورت رسمی توسط شورای اروپایی اوایل ۲۰۱۸ مورد تایید قرار گیرند.»

همکاری در زمینه‌های دفاعی و نظامی در شمار ضعف‌های اتحادیه اروپا بوده است، به‌ویژه مخالفت مستمر انگلیس همواره مانع از ایجاد یک اتحاد دفاعی توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده است.

هدف از تشکیل اتحاد دفاعی کشورهای عضو اتحادیه اروپا افزایش نقش و حضور منعطف‌تر نیروهای نظامی این اتحادیه در بحران‌های بین‌المللی اعلام شده است. از آن گذشته اتحادیه اروپا با تشکیل چنین اتحادی بر آن است تا در استقلال بیشتری از ایالات‌متحده امریکا عمل کند. این همکاری نظامی قرار است زمینه‌های ایجاد یک اتحاد نظامی اروپایی را فراهم آورد. از آن گذشته، ساختار این همکاری، ساختاری نیست که یک بار برای همیشه تعریف شود. آنچه به پسکو شهرت یافته ناظر بر تنظیم دایمی عملکرد این همکاری نظامی در تطبیق با نیازهای دفاعی است. تشکیل یک سپاه مشترک برای حضور و مشارکت سریع‌تر در بحران‌های جهانی ازجمله مواردی است که در طرح اتحاد نظامی اروپایی پیش‌بینی شده است. فرانسه یکی از مدافعان جدی این طرح به‌شمار می‌رود. سنگ بنای ایجاد یک اتحاد نظامی اروپایی عملا در نشست ماه نوامبر وزیران خارجه و وزیران دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا برداشته شد. موضوع تشکیل یک اتحاد نظامی یا هماهنگ کردن برنامه‌های مربوط به همکاری‌های نظامی و دفاعی کشورهای عضو، موضوع جدیدی نیست. نخستین‌بار ۸ سال پیش یعنی در سال ۲۰۰۹ و با تصویب کارپایه لیسبون (قانون اساسی اتحادیه اروپا) موضوع همکاری‌های نظامی و دفاعی کشورهای عضو اتحادیه اروپا زمینه عملی یافت، اما مخالفت‌های بریتانیا چه در آن هنگام و چه پس از آن، عملا مانع از ثمربخشی این تلاش‌ها شده است.

 

ارسال نظر